Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

SEÇİM SİZİN

30 Mart yerel seçimler öncesi adaylar yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Av.Gizem ELMACA SÖNMEZ

Gazete Köşesi   A+a-

 

“İnsanları sadece ceza ile yönetirseniz, onlar bir daha yanlış yapmazlar; ancak şeref ve utanma duygusuna da sahip olmazlar. İnsanları erdemle ve etik kurallar ile idare ederseniz, o zaman onlar şeref ve utanma duygularına sahip olurlar, hem de doğruyu ve iyiyi yapmaya çalışırlar”

 
 

30 Mart yerel seçimler öncesi adaylar yavaş yavaş çıkmaya başladı. Peki bireysel olarak ne yapmalıyız bu aşamada? Öncelikle biz vatandaşlar olarak kime, neden, niçin oy vermeliyim diye şöyle bir düşünmeliyiz; neyi, kimden, nasıl isteyeceğimizi de bilmeliyiz. Yerel seçimler söz konusu olduğundan;bu süreçte yapılması gereken belirlenen adayların atfedilecek göreve uygun olup olmadığının halkımız tarafından gözlenmesi ve iyi analiz edilmesidir. Bunun sonucu olarak da demokratik bir şekilde seçim yapılmasıdır arzu edilen… Yerel seçimler demokratikleşmenin en küçük adımı gibi gözükse de bütüne yansıdığında tüm halkımızı ilgilendiren ve vatandaş olarak hepimizin oy kullanması gereken bir adımdır. Seçmek ve seçilmek anayasal hak iken; oy vermeden geçmek ise seçme hakkını kullanmamaktır hatta demokratik devlet olmanın gereğini yerine getirmemektir.

 

Seçime girecek adaylara gelince adaylarda da ilk başta gerçek manada hizmet aşkı olmalı ve kişiye özel hizmetten ziyade bulunduğu ilçe ve beldenin çıkarlarını ön planda tutan karakter aranmalı. İlçeye kişi başına gelen para, o ilçenin ihtiyaçlarına harcanmalıdır. Bu ise ancak her il yönetiminin halkın gönlündeki adayı tarafsız ve doğru şekilde uygulanacak anketlerle halka sorarak öğrenmesi ile gerçekleşebilir. Farklı oyunlarla halka hizmet ediyor gibi görünen ve şahsi menfaatini yerel halkın menfaatinden üstün gören insanların bu zamana kadar pek yararı olmadı bu memlekete. Olmasını da beklemek zaten çok zor.

 

Belediye başkanı olmayı isteyen bireylerde aranması gereken en önemli özelliklerden birisi de varsa siyasi geçmişi ve eğitimidir. Eğitimi, o adayın hizmet ufkunu belirleyen en önemli etkenlerden birisidir. Ülkemde öyle ilçe ve beldeler var ki bırakın belediye başkanını, adayı bile üniversite mezunu olmamıştır. Üniversite mezunu olmama hizmet etmeye engel olmasa da dış dünya ile ilçe veya beldesini bütünleştirip geliştirebilmesi için önemli koşullarındandır. Bu her partinin göz önüne alması gereken kriteri olmalıdır.

 

Bizler vatandaş olarak oy kullanmalı, hatta yapabiliyorsak sandıkların başında yer almalıyız. Unutmayalım ki oyu kimin verdiğinden çok kimin nasıl saydığı da önemlidir. Yaklaşan seçimlerimizin halkımız adına hayırlı ve adaylarımızın başarılı olmasını dilerken, verilen vaatlerin seçimler sonrasında yerine getirilmesini de gönülden dilerim…

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (2) adet yorum var.
durdu bosca 22 Şubat 2014 Cumartesi
Kim bole bangir bangir secim otobusunu dolandirmiyorsa ortalikta oyum onadir. Sabah bilmez gece bilmes haftasonu dinlmezler. Hangi devirde yasiyoz arkadas kaldi mi bole yobazliklar ya. Secim otobusunun buyuklugune ve cigirtasina gore kim ne kadar goturcek milletten anlasiliyor zaten. Bu isin vizyon isi ufuk meselesi. Adamlarin vizyonu o otobusten ibaret iste
ali bakır 26 Ocak 2014 Pazar
chp li olarak civeleke oy vereceğime seyfi dingile oy veririm memleket faydalansın hizmet gelsin
makale kategorileri
öne çıkanlar