Skip Navigation Links

Bu oyunun bozulması lazım..

CHP’nin ne Hatay’da ne de Türkiye genelinde uyguladığı aday politikasından bişey anlamış değilim…

Gazete Köşesi   A+a-


   CHP’nin Paraşüt Merakı (2)

   CHP’nin ne Hatay’da ne de Türkiye genelinde uyguladığı aday politikasından bişey anlamış değilim…

   Bu oyunun bozulması lazım..

   CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan’ın siyaset dünyasına kazandırdığı “Paraşütle gelecek aday istemiyoruz!” sloganı bugünlerde AK Parti ve MHP’de de kabul görmüşken, AK Parti ve MHP’li yöneticiler basın toplantılarında genel merkezlerine paraşütle aday istemedikleri restini çekebiliyorken, CHP’nin bu paraşüt merakı kabul edilebilir değil.

   Ne diyor AK Parti’li adaylar; Biz kaç tane aday adayıyız ve bizim dışımızda bir adayı genel merkezimiz aday olarak tayin ederse, ortaya çıkabilecek tepkiyi göğüslemek bizim değil, genel merkezimizin sorunu olacaktır.

   Durum böyle iken, AK Parti ve MHP’nin dışladığı ve kabul etmediği adaylarla yola çıkmak hevesi, CHP’deki kaos ortamının boyutunu ortaya koyuyor.

   Kendi değerlerinden uzaklaşıp AK Parti ve MHP’li bir aday politikası izleyen CHP, seçimi milyonlarca değeri arasından kazanmaya yönelik bir çalışma yürütmek yerine, AK Parti ve MHP’nin dışladığı isimlerde umut arıyor.

   Kılıçdaroğlu’nun bu sağcı aday merakı ise sosyal demokrat tabanda büyük bir öfke seline neden oluyor.

   Özellikle Aleviler’in büyük tepki koyduğu AK Parti ve MHP tandanslı adaylarla ilgili CHP Genel Merkezi’nin şapkasını önüne koyup bir kez daha düşünmesi gerek.

   Bir AK Parti’li veya MHP’li adayın geçmişi geleceğinin de aynası olacaktır kanaatindeyim.

   Seçim kazansa dahi, CHP’nin politikalarından, değerlerinden, Atatürkçü yaklaşımından ve halkçı hizmet anlayışından uzak bir yönetim anlayışı izleyecekleri aşikardır.

   Seçimin sonunda olacaklar ise şöyle özetlenebilir;

   Seçim kazanan AK Parti’li veya MHP’li aday, doku uyuşmazlığı nedeniyle yuvasının özlemini duyacak, kadrolarını kendi istedikleri gibi yönlendirseler de, ilk fırsatta eski partilerine döneceklerdir.

 

   Bu dönüşler, tarihin karanlık sayfalarında ve CHP’nin arşivlerinde de mevcuttur.

   Dünden ders almayan CHP’nin hala yamaç paraşütü sporuna bu kadar ilgi duyması ve adaylarını da yamaçtan paraşütle il ve ilçe merkezlerine indirmekte ısrarcı olması, sosyal demokrat tabanın da sabrını zorlayan bir durum ortaya koyuyor.

   Bu durumlardan duydukları rahatsızlığa ses çıkarmamakta kararlı olan veya memnun oldukları için de olabilir ama milletvekillerinin genel merkezle ilişkilerini bozmamak adına yaptıkları da kabul edilebilir değildir.

İyi bir sosyal demokrat

İyi bir Atatürkçü

İyi bir milliyetçi

İyi bir halk adamı

İyi bir yatırımcı

İyi bir Müslüman

İyi bir hizmet adamı

Kim?

   CHP kendi değerleri arasında bu özelliklere haiz bir aday bulamıyorsa veya taktığı at gözlükleinden dolayı göremiyorsa sorunu kendi yapısında aramalıdır.

   Gözünün önündeki adayları göremeyecek ve onların nitelik, nicelik bakımından toplum bazında gördükleri destekleri algılayamayacak kadar gözlerini, kulaklarını ve ağzını kapamış bir CHP Genel Merkezi, üç maymunu oynamaya devam ettiği sürece Türkiye’de iktidar olması da mümkün olmayacaktır.

   Kendi adayları arasında birlik ve beraberliği sağlayıp, onları topyekün sahaya sürmek, tabanını sosyal demokrat bir aday etrafında birleştirip seçim kazanmak için savaşmaktan korkuyorsa, özgüvenini yitirmiş bir CHP profili ortaya koyuyor.

   Osman Tufan’la Mehmet Dönen’in adaylık yarışındaki zaman zaman gerilen çıkışlarına bir formül bulup ara bulucu olup bir arada tutmak ve güç birliğiyle hareket etmek kabiliyetini gösteremeyenler, bugün Hatay’da CHP’li seçmeni üçe bölmek gibi büyük bir hatayı nasıl telafi edeceklerinin yolunu da biliyor olmalılar.

   Bu durum üç bilinmeyenli denklem halini almış ise, bunu çözmekle mükellef de CHP genel merkezidir.

   AK Parti veya MHP’den ithal adayı Hatay’lı sosyal demokratlara nasıl sunacaksın?

    Hatay’da büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olmuş 6 tane pırıl pırıl insanının yüzüne nasıl bakacaksın?

   Onların ve tabanlarının gönlünü nasıl alacaksın?

    Zaten sosyal demokrat taban koyun sürüsü, CHP genel merkezi de çoban diyerek nereye varacaksın?!!!

   Çok özür diliyorum ama CHP’nin Hatay Büyükşehir aday politikası hiç de kabul edilebilir değil!!!

   Allah ıslah etsin, umarım doğru yolu bulmak adına doğru kararlar verirler diye düşünüyorum..

 

 

 


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet