Skip Navigation Links

Temayülden önce Arsuz’da son tablo

Geçen gün internet haber portalımız 8gunhaber’de “Avukat Necati Yıldız mı, Necmettin Güler mi?” şeklinde bir yorum haber yayınladık.

Gazete Köşesi   A+a-


   Temayülden önce Arsuz’da son tablo
 
   Geçen gün internet haber portalımız 8gunhaber’de “Avukat Necati Yıldız mı, Necmettin Güler mi?” şeklinde bir yorum haber yayınladık.
 
   Bir çok aday adayının kalbinin kırıldığı kanaatindeyim. Kabul ediyorum haberin üç ayağı eksikti. CHP çevrelerinde yaptığımız araştırma ve sorgulamalarda en fazla üye sayının bu iki isimde olduğu yorumu yapılıyordu.

   Nazım Culha, Nihat Karpuz ve Yıldız Bor!!!
 
   Her üçü de birbirinden değerli üç önemli aday adayı..
   x x x
 
 Nihat Karpuz, siyasetteki idolüm diyebileceğim bir isim..
4.5 dönem İskenderun İlçe Başkanlığı..
Tabana hakim..
Belde ve köyleri ev ev biliyor..
Genç, dinamik ve sempatik..
Gönüllere girmeyi çok iyi biliyor..
Gençliğini CHP’ye harcamış önemli bir isim..
Tabiî ki temayül yoklamasının en önemli güçlerinden bir tanesi Nihat Karpuz..
Yok saymak büyük bir haksızlık olur..
Bu beş aday adayının beşinin de; (Av. Necati Yıldız, Necmettin Güler, Nazım Culha, Nihat Karpuz ve Yıldız Bor) ilk sırada çıkmak gibi bir şansı zaten var..
x x x
 
Nazım Culha, 30 yılını CHP için harcarken, bir Allah’ın kulunun olumsuz bir yorum yapmasına imkan yok.
Ne CHP örgütlerinden, ne tabandan, ne de Elektrik Mühendisi olarak da meslek grubundan..
Ne mutlu ki, Nazım Culha gibi bir dosta sahibim..
Nazım Culha, eşi ve çocukları..
Çevresi ve dostlarıyla Nazım Culha çok önemli bir isim. Teknik bilgi ve beceri, dürüstlük ve tüm erdemleri taşıyan mükemmel bir insan..
x x x
 
   Yıldız Bor için ise yürekli, çalışkan ve idealleri uğruna cesur adımlar atabilen bir kadın olarak takdir etmemek mümkün değil.
 
   Yıldız Bor’un şansının da diğerleri kadar olduğunu söylerken, yine birilerinin “Hiç üyesi yok ki, CHP’ye ne vermiş ki?” dediklerini duyar gibiyim.
 
   Unutmayın ki, buz dağının bir görünen kısmı olduğu gibi bir de görünmeyen kısmı var!!!
 
   Yıldız Bor da böyle biri..
 
   Yıldız Hanım’ın da Arsuz için gece-gündüz çalışacağından kuşkum yok. Aday adaylık sürecinde yaptıkları da yapacaklarının teminatıdır diyorum..
 
   Yaptığımız haberde, CHP’nin içini, dışını bilen isimlerden edinilmiş bilgiler doğrultusunda yapılmış bir yorum vardı.
 
   Aday adaylarıyla konuştuğumda, hepsi de en büyük şansın kendisinde olduğunu söylemesi de beni böyle bir araştırmaya yöneltti..
   x x x
 
   Gerçek sonuç ise 8 Aralık 2013 tarihi Pazar günü Lion King Otel’de yapılacak temayül yoklamasında ortaya çıkacak.

   Av. Necati Yıldız mı, Necmettin Güler mi?
 
   Her ikisi de birbirinden değerli Nihat Karpuz, Nazım Culha ve Yıldız Bor’u yok saymak gibi bir niyetim olmadığı gibi, haber yayınlandıktan sonra farkına vardığımız bu durum için iş işten geçmişti.
 
   Aday adayı olduğu günden bu yana seçimin hakkını veren Av. Necati Yıldız, kendisi için yapılan tüm haksız eleştiri ve bel aşağı vuruşlara rağmen halkın gönlünde taht kurarken, kesinlikle müthiş projeleriyle de Arsuz’a umut oldu.
 
   Arsuz’un Türkiye’de ve Dünya ülkelerinde bilinen ve tercih edilen bir turizm bölgesi olmasının yanı sıra, tarım ve balıkçılık gibi bir çok önemli projeyi de ilk kez anlatan aday adayı olan Avukat Necati Yıldız, Arsuz Belediye Başkanlığı yarışında çıtayı en yükseğe çıkarmayı da başardı. Bu çıtaya ulaşamayanlar ise yarışta nefes nefese kalarak havlu attı.
 
   Arsuz’da olup da keşfedilememiş ne varsa ortaya çıkarmak Avukat Necati Yıldız’ın hedefleri arasında olduğu için de umut olduğunu iyi biliyorum.
 
   Çünkü Arsuz’a belediye başkanlığı yapmak demek, vizyonla birlikte bilgi, birikim ve görgünün en üst düzeyde olması demek. Bunların tamamının Avukat Necati Yıldız’da olduğundan da eminim..
   x x x
 
   Halkın beklentilerine, umutlarına ve sevgisine rağmen hiçbir şey olmayacağı gibi, daha evvel belediye başkanlığı yapmış veya aday olmuş seçim kaybetmiş isimlerin istenmediği Arsuz’da, Necmettin Güler faktörü aradan sıyrılmayı başardı.
 
   Her ne kadar iki dönem belediye başkanlığı döneminde beklentilere tam anlamıyla cevap veremese de, Necmettin Güler’in adaylığı diğer aday adaylarıyla eşit oranda görünüyor.
   x x x
 
   Tecrübeli bir gazeteci olarak, yazdıklarımın kamuoyunun tamamı tarafından kabul görmesini ve desteklenmesini beklemediğim gibi, farklı görüşlere ve tepkilere de açık ve alışkın olduğumu her fırsatta ifade ediyorum.
 
   Bu nedenle, gergin ve stresli geçen seçim dönemlerinde, tam anlamıyla taraf görünmek istemediğim gibi, Arsuz’un geleceğinin en iyi şekilde tesis edilmesi için çaba sarfedenlerdenim. Üç yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınav mantığı gibi, bir yanlışın da 10 doğruyu götürmesi de hiç mantıklı değil.
 
   Bir yorum haberden dolayı, (Yorumum doğru veya yanlış olabilir) bu şekilde ağır eleştirilere maruz bırakılmam da hiç vicdani değil.
 
   Benim vicdanlı olmam gerektiğini söyleyenlerin de en az benim kadar vicdanlarını sorgulamalarını da bekliyorum.
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet