Skip Navigation Links

Mehmet Soydan ve Belediye Başkan aday adaylığı

Ak Parti Hatay eski Milletvekillerinden Mehmet Soydan bilindiği üzere Ak Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı oldu.

Gazete Köşesi   A+a-

MEDYATİK BAKIŞ
 
Doğan SÜSLÜ
 
İletişim:0 532 728 45 53
 
 
 
 
   Mehmet Soydan ve Belediye Başkan aday adaylığı
 
   Ak Parti Hatay eski Milletvekillerinden Mehmet Soydan bilindiği üzere Ak Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı oldu. Dün diğer gazetecilerle birlikte Yörük Çadırı’nda aday adayı Mehmet Soydan’ın sohbet toplantısındaydık. Sohbet toplantısına Soydan’la birlikte Ak Parti’nin eski İskenderun İlçe Başkanları Müslüm Türk, Muharrem Dingil, Uğur Feriz ve diğer bazı partililer katıldılar. Mehmet Soydan sohbet toplantısında “Klasik belediyecilik yerine daha fazlasını yapmak için aday adayı oldum. Hizmetlerimi sadece belediye bütçesiyle değil bakanlıkların bütçesini de yerele aktararak da yapmak istiyorum” dedi.
 
 
 
   İskenderun Teknik Üniversitesi
 
   Aday adayı Soydan yerel iktidarı kazanmaları halinde bazı projeleri olduğunu ifade ederek onlardan bazılarının başlıklarını medya mensuplarıyla paylaştı. Ak Partili Soydan “İskenderun Teknik Üniversitesi hayalim var. Aşkarbeyli Deresi’ni akıtmayı düşünüyorum. Karayolları arsasını halka yeşil alan olarak açmak istiyorum. İlköğretim ve liselerin bir kampüste toplanması projesini düşlüyorum. Denizciler sahilini halka açmayı planlıyorum” diye konuştu.
 
 
 
   Toplumsal liderlik yapmak istiyorum
 
   İskenderun Belediye Başkan aday adayı Soydan, klasik belediyecilik anlayışından farklı olarak topluma liderlik yapmak istediğinin altını çizerek “Belediyecilik anlamında doğumdan ölüme halka hizmet vermek durumundayız. Altyapı ve temizlik hizmetini aşan görevler var. Ben İskenderun’a toplumsal bir liderlik yapmak istiyorum. Ben sadece Ak Partililerden değil hemen herkesten oy istiyorum. İskenderun’u daha da zenginleştirmek ve güzelleştirmek için yola çıktık. Benimle birlikte dokuz arkadaşım daha var. Hepsi çok değerli. Aynı şekilde diğer siyasi partilerin aday adayları da kıymetli ve değerli “ şeklinde konuştu.
 
 
 
   Şimdi amatör değilim
 
   Mehmet Soydan sorum üzerine Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilat kurucusu olmasının, ilçe başkanlığı ve milletvekilliği yapmasının kendisi için bir avantaj olduğunu teyit ederek şu ifadeleri kullandı “Ben İskenderun Ak Parti’nin kurucusu oldum, ilçe başkanı ve Hatay Milletvekili oldum. Siyasete amatör başladım ama sonra önemli tecrübelerim oldu. Şimdi amatör değilim. Deneyim ve tecrübelerimi İskenderun ve bölge için kullanmak arzusundayım.”
 
 
 
   Anket yaptırdım
 
Sohbet toplantısı sırasında biz gazeteciler, Mehmet Soydan’dan kendisiyle ilgili bir bilgiyi daha aldık. Aday adayı Soydan bu işe kafası estiği için ya da “şansımı bir deneyeyim” mantığıyla girmemiş. Türkiye’nin önde gelen bir anket firmasına ciddi bir anket yaptırmış. Anket sonuçlarına göre aday adayı olmaya karar vermiş. Madem halkın iradesi genel iktidarı belirlediği gibi yereli de belirleyecek Soydan’da her partiden aday adayları arasında ismini ön sıralarda görünce bu işe soyunmuş. Bana sorarsanız işin doğrusunu yapmış. Bugün paldır güldür bu işe soyunan ve çok para harcayanla hiç seçim harcaması yapmayan bazı aday adaylarımız var. Bence çok para harcayan da yanlışta hiç harcama yapmayan da yanlıştadır.
 
 
 
   Vehbi Koç hep Başbakan olurdu!...
 
Siyaset sadece çok para harcamakla olsaydı. Vehbi Koç, Sakıp Sabancı gibi zenginlerimiz hep Başbakan olurdu… Demem o ki siyaset de, sadece parayla siyasi basamak çıkılmaz. Siyasetin manevi yönü fedakârlığı, zahmeti, eziyeti maddiyattan ağır basar. Yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka para harcanmalı ve para rezil edilip, insan kendini vezir etmeli, daha doğru bir ifadeyle siyasi seçim başarısı olabildiğince sağlama alınmalıdır. Yok aday adayı söğüşlenecek ve yolunacak bir kimlik olarak görülüyorsa da aday adayı yeri geldi mi beş kuruşun hesabını sormayı bilmeli ve boş yere para harcamaktan kurtulmalıdır...
 
 
 
   Mehmet Soydan’ın adaylık şansı var
 
   Tekrar Mehmet Soydan’a gelirsem. Soydan şu ana kadar akılcı bir strateji uygulamış ve her şey zamanında ilkesini unutmadan aday adaylık hakkını kullanmıştır. Diğer aday adayı arkadaşlarına, değişik siyasi partilerin aday adaylarına saygılıdır. Siyaset de ilçe teşkilat kurucusu olmak, ilçe başkanlığı ve milletvekilliği yapmak önemli deneyimlerdir. Bir de Soydan vaktiyle “Bu şarkı burada bitmez “ diyerek siyasete, hizmete devam sinyali vermişti. Bu yüzden Ak partili mevcut aday adayları içinde Mehmet Soydan kayda değer bir aday adayıdır. Önümüzdeki günlerde aday adayı elemesi yapılırsa, Soydan ilk beşe, ilk üçe rahatlıkla girebilecek durumdadır… Allah, Soydan dahil tüm Ak Partili aday adaylarının haklarına hayırlısı ne ise onu versin diyor ve bir kez daha tüm siyasi parti aday adayları ile bağımsız belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum…
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
sevgi 9 Kasım 2013 Cumartesi
SOYDAN NİYE OLMAZ1.vekilken adanada meclis armalı arabasını kullanan sarhoş trafik polisine yakalanıp,beni bırakın vekilin oğluyum dediği için.1.hikmet adındaki akrabası gariban vatandaşları iş vadiyle dolandırıp,dayak yediği için.3.vekilken devlet kurumlarında çalışan memur ve işçilerin ayağını kaydırıp yerine kendi akrabalarını yerleştirdiği için.4.eskiden yanında dolaşan çaycı burhanla hastanelere işe aldırdığı bazı kızlarla söylentisi çıktığı için.
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet