Skip Navigation Links

İSDEMİR VE MMK “GREV GÜNLÜĞÜ”

İsdemir 15 Temmuz Grevi, bugün 17. gününe girdi. Grev 17. gününe girerken, bugün (31 Temmuz 2013 Çarşamba) saat 12.00’da Ankara’da, Çalışma Bakanı Far

Gazete Köşesi   A+a-

 
  31.7.2013
 
 
 
 İSDEMİR VE MMK “GREV GÜNLÜĞÜ”
 
  İletişim:0 532 728 45 53 Doğan Süslü
 
 
 
  *İsdemir 15 Temmuz Grevi, bugün 17. gününe girdi. Grev 17. gününe girerken, bugün (31 Temmuz 2013 Çarşamba) saat 12.00’da Ankara’da, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in makamında grev görüşmesi yapılacak. Görüşmeye Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy katılacak…
 
 
 
  *Kızılay Derneği İskenderun Şubesi, kan bağışında ve doğal afetlerde kendisine her zaman yardımcı olan İsdemir işçisini unutmadı.
 
 
 
  *Denizciler ve havalisinde oturan İsdemir işçisine Denizciler ’de bir iftar yemeği veren Kızılay Derneği İskenderun Şubesi Başkanı Ümit Günay “ Çelik işçisinin haklarını alma konusunda özveri ile mücadele eden Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Sayın Metin Önde’yi, Sayın şube yöneticilerini, Genel Başkan Sayın Cengiz Gül nezdinde tebrik ediyorum” dedi.
 
 
 
  Cengiz Gül “Herkes yanımızda”
 
  *Başkan Günay ayrıca “Çelik işçisinin, idrak ettiğimiz bu mübarek günler sonunda arzu ettiklerini elde ederek Ramazan Bayramı’nı çifte mutluluk ile kutlanmasını diliyoruz” diye konuştu.
 
 
 
  *Denizciler ’deki iftar yemeğinde, çelik işçisini Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen ile CHP İskenderun İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Meliha Çaylı yalnız bırakmadılar.
 
 
 
  *Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası’na yoğun desteğin sürdüğünü ifade ederek “ Bizler çelik-iş sendikasına her kesimden destek gelir dediğimizde boşuna konuşmamıştık. İşte görüldüğü üzere Kızılay Derneği ’de yanımızda. Sivil toplum örgütlerimize, siyasi partilerimize, bölge belediye başkanlarımıza ve tüm bölge halkına yoğun destekleri için bir kez daha şükran, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.
 
 
 
  *Çelik-İş Sendikası bilgilendirme toplantılarının devamını, iftar sonrası bu kez Cebeli Bereket Osmaniye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.
 
 
 
  Rızkı Allah verir…
 
  “Osmaniye’de konuşan Cengiz Gül “Sanayicimiz işçilerimize ‘size iş ve rızık veriyoruz’ diyorlar. Hepimiz biliyoruz ki rızkı Allah verir…” dedi.
 
 
 
  * Genel Başkan Gül “Sanayi yatırımı kadar emeğe de yatırım yapılmalı ve emeğe saygı duyulmalıdır” dedi.
 
 
 
  * Çelik-İş Sendikası’nda olağanüstü bir dayanışma ve iş bölümü dikkat çekiyor. Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Önde ve yönetim kurulundaki bazı arkadaşları, Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar’ın iftar yemeğinde sendikayı temsil ederken, Genel Başkan Gül, Mali Sekreter Bayram Altun ve diğer İskenderun Şube yöneticileri ise Denizciler ’deki iftar yemeğinde hazır bulundular, yemek sonrası ise Osmaniye’nin yolunu tuttular.
 
 
 
  *Mübarek günde yorucu bir günün ardından geceyi ve hatta sahuru işçilere, İsdemir ile MMK Grevinin çözümüne ayıran Genel Başkan Gül, Mali Sekreter Bayram Altun, Şube Başkanı Önde ve diğer sendika yetkilileri, gece geç saatlerde evlerinin yollarını tutarken, hak mücadelesinde çok yorulsalar bile bunu tatlı bir yorgunluk olarak kabul ediyorlar.
 
 
 
  Bize adam satmayı öğretmediler…
 
  * Osmaniye’de coşkulu çelik işçine hitap eden Genel Başkan Cengiz Gül, İsdemir yönetimin kendilerini OYAK’la korkutmaya çalıştığını iddia ederek “İsdemir genel müdürü ‘arkamızda OYAK var’ diyerek bizi korkutmaya çalışıyor. Kimi, kimle korkutuyorsun genel müdür. Asker bu milletin bağrından çıkmışsa OYAK’ta bizim, asker de bizim” dedi.
 
 
 
  *Cengiz Gül adam satmanın çirkinliğine ve yanlışlığına işaret ederek “Büyüklerimiz bize geçmişte kavun, karpuz satmayı öğrettiler ama adam satmayı öğretmediler” deyince salondan büyük alkış aldı.
 
 
 
  * İsdemir’de iş güvenliği ve iş güvencesinin olmadığını bu durumu, imzalanacak ilk TİS’de sonlandıracaklarını ifade eden Genel Başkan Gül “İsdemir’de 750 işçi açığı var. Sürekli mesai yapılarak bu açık kapatılmak isteniyor. Bu da iş kazası olasılığını arttırıyor. Dolayısıyla şu an İsdemir’de iş güvenliği ve iş güvencesi yok” diye konuştu.
 
 
 
  Grev çadırları ve sendika birer okuldur
 
  * Osmaniye dönüşü gece 23.30’da Payas’taki grev çadırına uğrayan Genel Başkan Gül ve çelik-iş heyeti burada işçilerle çay içip sohbet ettiler. Gül burada “Mücadele günleri güzel günlerdir. Grevde arkadaş olmayı, dayanışmayı pekiştirirsiniz” dedi.
 
 
 
  * 137 günlük 89 İsdemir grevi sonrası çelik işçisi arasında sağ-sol ayrımının ortadan kaldığına işaret eden Gül “sendikamızın ideolojik bir yaklaşımı olsa sendikamız bölünür ama biz hep birlikte buna müsaade etmiyoruz” ifadesini kullandı.
 
 
 
  * Genel Başkan Gül Payas’ta ayrıca “Grev, grev çadırları ve sendika birer okuludur. Burada sadece alın teri ve emek öne çıkar. İdeolojik bir yaklaşım ve siyaset birliğinizi bozar. Buna çok dikkat edin” şeklinde konuştu.
 
 
 
  Allah’ın Partisi AP ile Cenabı Hakkın Partisi CHP!...
 
  * Payas’taki grev çadırında bir fıkra anlatan Mali Sekreter Bayram Altun fıkrasıyla hem güldürdü hem de düşündürdü. AP ile CHP’nin geçmişteki rekabetini anlatan Altun “Bir genel seçim öncesi bir köyde seçimin kaderini birkaç oyla değiştirecek yaşlı ve eğitim durumu yetersiz bir teyzemizin evi, önce Adalet Partililer tarafından ziyaret edilir. Yaşlı teyze parti yetkilisine partilerini tanıtması ister. AP Yetkisi ‘Teyzeciğim AP demek Allah’ın Partisi demektir. Bu gördüğün şaha kalkmış kır at da Allah’a ulaşmak için bir ulaşım vasıtasıdır. Senin ve ailenin oyunu istiyoruz’ der. Yaşlı teyze düşüneceğini söyler.
 
 
 
   AP temsilcilerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri yaşlı teyzenin evine gelirler ve hemen partilerini tanıtarak ‘Teyzeciğim CHP demek Cenabı Hakkın Partisi’dir. Gördüğün bu altı ok da imanın şartlarıdır. Senin ve ailenin oylarını talep ediyoruz ‘diye konuşur. Yaşlı teyzemiz yine düşüneceğini söyler ve CHP heyetini de evden gönderir “ şeklinde fıkrayı anlattı. Ardından Mali Sekreter Bayram Altun “arkadaşlar işte siyaset böyle bir şeydir. Lütfen hepimiz uyanık olalım siyasetten ve siyasi çekişmelerden uzak durup, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” dedi.

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet