Skip Navigation Links

İsdemir ve MMK 'grev günlüğü'

Genel Başkan Cengiz Gül , İskenderun Çevre Koruma Derneği üyelerinin destek ziyaretinde İsdemir’i yönetimini ‘Acemiler Mangası’ olarak tanımladı.

Gazete Köşesi   A+a-

 
İSDEMİR VE MMK “GREV GÜNLÜĞÜ…”
 
 İletişim:0 532 728 45 53 Doğan Süslü
 
 
 
  *Genel Başkan Cengiz Gül , İskenderun Çevre Koruma Derneği üyelerinin destek ziyaretinde
 
İsdemir’i yönetimini ‘Acemiler Mangası’ olarak tanımladı.
 
 
 
  *Kapalı devre yayın yapan İsdemir TV, grevdeki işçilerin boşalttıkları ünitelerde çekim yapıp televizyonda yayınlarken işçiler kast edilerek “Sen gelmez oldun…” şarkısı çalındı.
 
 
 
  *Çelik işçisi İsdemir TV’nin bu yayınları üzerine “Genel müdürlük inşallah işçinin kıymetini anlar. Biz sadece şarkılarla değil hak ettiğimiz ücretlerle hatırlanmak isteriz” diye ortak tepki verdiler.
 
 
 
  Tutanak tutuldu
 
  *İsdemir işçisi tarafından Saddam Kapı olarak tanımlanan kapıdan fabrika içindeki çelik-İş temsilciliğine gitmek isteyen bazı sendika yetkililerine kapıdan giriş izni verilmedi. Bunun üzerine sendika avukatı gözetiminde, sendika yetkilileri bir tutanakla durum tespiti yaptılar.
 
 
 
  *Saddam Kapıdaki güvenlik görevlisinin elindeki kamerayla içeri girmek isteyenleri ve kapıda bekleyenleri teker teker çekmesi, işçiler tarafından güvenlikten ziyade adam mimleme ve psikolojik baskı unsuru olarak kabul edildi.
 
 
 
    Recep Özhan “Neden greve gidildi anlamış değilim…”
 
    * Önceki akşam İsdemir içinde bazı basın mensuplarıma iftar yemeği veren İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan “Şu anda bir grev süreci yaşıyoruz. Nasıl bir grevdir, neden bu greve gidildi, anlamış çözmüş değilim” dedi.
 
 
   *7 ay önce başlatılan TİS’de Çelik İş Sendikası’nın % 78 zam istediğine vurgu yapan Genel Müdür Özhan “Elimde iki anahtar vardı, biri genel müdürlük, diğeri mali işler Genel müdürlüğünün kapısının anahtarı. Hemen iki anahtarı sendika şube başkanıma arz ettim. ‘Fabrika bizden, işçilik sizden fabrikayı siz çalıştırın, yarı yarıya paylaşalım’ dedim. Sayın başkan ‘abi olur mu? Biz haddimizi biliriz, lütfen anahtarınızı alınız dedi” diye konuştu.
 
 
 
  *İsdemir Genel Müdürü Özhan Kaymakamdan fazla maaş alan işçi olduğunu iddia ederek “Bende bir posta başı var, kaymakamdan da uzman doktordan da fazla maaş alıyor” dedi.
 
 
 
  *Recep Özhan sözlerinin devamında ise “Dünya demir çelik sektörü krizden kurtulmuş değil! Dünya demir çelik sektöründe 2 milyar 150 milyon ton civarında kurulu kapasite var. Dünyanın tükettiği miktar 1,5 milyar ton arada 500-600 milyon ton kapasite fazlası var. Ekonominin temel kuralıdır, arz talep edilenden az ise, fiyat düşer” şeklinde konuştu.
 
 
 
  *İsdemir Genel Müdürü Özhan “Fiyatların düşmesi, kârların azalması demektir. Fiyatların daha fazla düşmesi ne demektir, zararların başlaması demektir. Biz şu anda demir çelik sektöründe bunu yaşıyoruz. Esasen bir kuruş verecek halde değilim!” şeklinde konuştu.
 
 
 
  Cengiz Gül “Boşuna nefesinizi tüketmeyin”
 
  *MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, İsdemir grev çadırını ziyaret ederek grevin bitmesi gereğine ve milli ekonominin zarar görmemesini arzuladıklarını dile getirdi.
 
 
 
   Genel Başkan Cengiz Gül, Milletvekili Türkoğlu’nun ziyaretine teşekkür ederek “Tükettiğiniz nefese üzüldüm. İsdemir yönetiminde insani ve islami değerlerden yoksun bir anlayış var. Kapılardaki tuvaletler kapatılıyor arkadaşlarımız tuvalet ihtiyaçlarıyla, abdest alma gibi dini vecibelerini yerine getiremiyorlar. Mescitlere devletin kadrolu imamları alınmıyor. Bu anlayış hüküm sürüyor dolayısıyla yönetim sizin beklentilerinizin çok uzağında kalıyor” dedi.
 
 
 
  İspiyon Ağları
 
  *Cengiz Gül, İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu’nun ziyareti sırasında “İsdemir’de ispiyon ağları kuruldu, iş akitleri feshi gerçekleştirildi. İş yerlerinde psikolojik baskı yapıldı” diye konuştu.
 
 
 
  *Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Yusuf Berkyürek ise “Sizler direndikçe bizler de sizlerin yanınızda olup, bu mücadeleyi paylaşacağımızı bilmenizi istiyoruz” dedi.
 
 
 
  Grevde kimler kaybeder?
 
  *İsdemir Genel Müdürlüğü 22 temmuz 2013 tarihli uzun basın bültenlerinde şu görüşlere de yer verdiler “Çelik-İş Sendikası’nın % 51 olan son talebi kabul edilebilir değildir. Çelik-İş Sendikası’nın talebinin kabul edilmesi, mevcut ekonomik durum ve demir çelik sektöründe yaşanan küresel krizin etkilerinin halen bitmediği bir dönemde İsdemir’in rekabet gücünü yitirmesine yol açacak niteliktedir.”
 
 
 
  * İsdemir yönetimi “Grevde kimler kaybeder?” sorusunu bir bölümde şöyle yanıtlamış “Kendi çalıştığı işyerinde üretimi durdurup, işyerinin dünya piyasalarında müşteri kaybına sebep olacak 5.400 çalışanımız ve 1.300 müteahhit personel ile toplamda 6.700 kişi ve aileleri kaybeder.”


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
muhammed 24 Temmuz 2013 Çarşamba
genel müdür yanılıyosun herkes kazanacak tek kaybeden sen olacaksın işci emekçi kazanacak mesele para degil bunu sende iyi biliyosun
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet