Skip Navigation Links

Çelik-İş Sendikası, İsdemir’den de ses veriyor

İsdemir işçisinin Çelik-İş Sendikası önderliğinde hak arama mücadelesi sürüyor.

Gazete Köşesi   A+a-

25.6.2013
 
MEDYATİK BAKIŞ
 
Doğan Süslü
 
İletişim:0 532 728 45 53
 
 
 
  Çelik-İş Sendikası, İsdemir’den de ses veriyor
 
 
 
  İsdemir işçisinin Çelik-İş Sendikası önderliğinde hak arama mücadelesi sürüyor. Kardemir’le İsdemir işçisi arasındaki ücret farkını gidermeyi ve İsdemir emekçisini ekonomik manada rahatlatmayı amaçlayan mücadele, günlerdir değişik eylemlerle sürüyor. Son yapılan eylemde konuşan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde özetle;
 
  “Bu fabrikanın bir çivisine dahi zarar vermeden eylemlerimize devam edeceğiz. Bundan sonra eylemlerimiz artarak devam edecektir. Kamuoyunun bizlere desteği artarak devam etmektedir. Sonunda hedefimize hep birlikte ulaşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
 
 
  Şube Başkanı Metin Önde
 
 
 
  Başkan Önde, sık sık alkışlarla kesilen sözlerinin devamında ise ”sizler bir işçi maaşı ile 3-4 çocuk büyüttünüz. Çeşitli zorluklar çektiğiniz. Bizler her zaman çalıştığımız fabrikaya sahip çıktık. Birliğe ve berberliğe en çok ihtiyaç duyulan günlerden geçiyoruz. Saflarımızı sık tutalım. Bu birliktelikten asla taviz vermeyelim. Bizler size güveniyoruz. Sizlerde bize güvenin” diye konuştu.
 
 
 
  Şarkılar ve emekçiler
 
 
 
  İSDEMİR’de sendika yöneticileri Tuncay Avcı, Hacı Gönül, Musa Okçu, Murat Kayış’ın da yer alığı Çelik İş Sendikası üyelerinin eyleminde İsdemir emekçilerine seslenen Şube Başkanı Metin Önde, “Sizler şarkılara türkülere, konu olmuş adamlarsınız. Sizler emeği ile geçinen yiğitlersiniz. Bir an olsun gülmemiş, rahat yüzü görmemiş gözyaşını silmemiş, bir lokma ekmek için kimseye boyun eğmemiş emekçilersiniz ” şeklinde konuştu.
 
 
 
  Başın öne eğilmesin!
 
 
 
  Yıllardır İsdemir işçisiyle birlikte, İsdemir’in havasını soluyan, onlarla omuz omuza olan sendika şube başkanı Metin Önde, bir yandan TİS’in ön görüşmelerini sendikanın diğer yetkilileriyle birlikte sürdürürken diğer yandan da hak arama anlayışı gereği olası bir greve hazır olduklarının sinyallerini veriyor. Başkan Önde ve arkadaşları İsdemir işçisinin başının önde olmamasına, dik durmasına çalışıyorlar. Kardemir’de elde edilen TİS başarısının İsdemir’de de elde edilmesi için kafa yoruyorlar, çaba harcıyorlar…
 
 
 
  Cengiz Gül “Grev ihtimal dâhilindedir”
 
 
 
  Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Vekili, Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ise İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (İSDEMİR) görüşmelerin zor olacağını, grevin ihtimal dahlinde olduğuna dikkat çekerek gelişmeleri gerek genel merkezden, gerekse de bizzat İskenderun’dan takip ediyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı A.Cengiz Gül “KARDEMİR, İSDEMİR, ERDEMİR topraktan çelik üreten fabrikalardır. Bunlar Türkiye’nin gözbebeği, yıldızlarıdır. Hem fabrikalarımızı düşüneceğiz hem de burada emek veren ter döken, bu karlılıktan pay isteyen arkadaşlarımızı dengede tutma zorunluluğumuz var. İSDEMİR’de yavaş yavaş şubemiz, yemekhanelerde ve işyerlerinde işçi arkadaşlarımıza bilgi veriyor. Bu yürüyüşlerin ve bilgilendirmelerin sonunda benimde katılacağım son mitinge kadar uzlaşma olmazsa, grev tarihi açıklayacağımız büyük bir miting yapacağız. İSDEMİR TİS’i zor bir sözleşme olacağa benziyor. Bu nedenle İSDEMİR’de grev, ihtimal dâhilindedir” diye konuştu.
 
 
 
  Hiç kimseden çekinmeyiz
 
  Genel Başkan Gül ayrıca “İskenderun Demir Çelik etrafındaki fabrikalardaki işçi ücretleri kıyaslanamaz. Burası entegre tesisi, ark ocağı ile çalışan bir yer değil. Topraktan çelik yapan bir tesistir. Yanındaki fabrikalarla kıyaslanarak ücret politikası oluşturursa İSDEMİR yönetimi, sukutuhayale uğrarlar. TİS’den sonra olabilecek tüm hadiseleri de TİS’e katarak ve ücret konusunda çok karalıyız. Çelik işçinin duruşu çok nettir. Başında ben olmam kaydıyla İSDEMİR’de grevi başlatırız, hiç kimseden çekinmeyiz. Çelik - İş Sendikasının İsdemir’de yalpalaması beklenmemelidir” dedi.
 
 
 
  Sandığı ortaya koyarız
 
 
 
  İskenderun’dan yetişen işçi lideri Gül son olarak “İSDEMİR işçisi grev istemez diyenler olursa, biz oraya sandığı koyarız. Yüzde 90’ın altında destek olursa bu işi bırakırız. İSDEMİR işçisi yüzde yüz katılımla greve katılır ve destek verir. THY ve ÇAYKUR grevlerini öne sürerek, İSDEMİR’de ücretler yüksek, emekçi greve çıkmaz diyerek birilerinin işçiyi yanlış yönlendirme gayretleri de ancak kendilerini yanıltır. Onun için İSDEMİR’de Çelik- İş Sendikasının TİS’de öne koyduğu şartlar önemlidir. Bunlar kabul edilmediği zaman İSDEMİR’de grev olur. İSDEMİR işçisi ve şubemiz, Genel Merkezimiz greve hazırdır. Hiç kimse Çelik İş Sendikası ve İSDEMİR işçisine aba altından sopa göstermeye çalışmasın. Bu ve benzer gelişmeleri asla kabullenmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.
 
 
 
  Sakal bırakma eylemi
 
 
 
  Evet, görüldüğü üzere Çelik-İş Sendikası, Kardemir’den sonra İsdemir’den ses veriyor, hak arıyor, mücadelesinin doz çıtasını yükseltiyor. İskenderun’da Metin Önde ve arkadaşları, Ankara ve Türkiye’de Cengiz Gül ve ekibi safları sık tutuyor, çelik emekçisinin her bir damla teri için hak arıyorlar. İsdemir’de şu sıra sakal bırakma eylemi var. Mutlu sona ulaşıldığında sakallar kesilecek ve yüzler bir kere daha gülecektir…
 
 
 
  İsdemir yönetimi ve uzlaşı
 
 
 
  Oldukça kararlı olan Çelik-İş Sendikası bu ekip ve beraberlik ruhuyla İsdemir TİS sözleşmesinin de greve gerek kalmaksızın üstesinden geleceğine inanıyorum. Onların gözlerinde gördüğüm ışık, yüreklerinde gördüğüm heyecan ve sendikanın kararlılığı bende bu izlenimi yaratıyor. Kardemir’de ulaşılan mutlu sona, İsdemir’de de ulaşılsa mükemmel olur. İskenderun kentinin ve emekçilerin kent ekonomisinin ivme kazanması anlamındaki mutluluklara, güzelliklere ve katkılara da ihtiyacı vardır. İsdemir yönetimi söz konusu gelişmeleri de göz önüne alıp, işi yokuşa sürmek yerine uzlaşı meylinde olmalıdır…

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet