Skip Navigation Links

İTSO Meclis seçimi ve öneriler

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Medyatik Bakış

Gazete Köşesi   A+a-

29.01.2013
 
MEDYATİK BAKIŞ
 
Doğan Süslü
 
İletişim:0 532 728 45 53
 

İTSO Meclis seçimi ve öneriler

 
 

 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İTSO’nun bazı üyeleri kapı kapı dolaşıp, 55 kişilik meclis de yer bulmaya çalışırken, kimi üyeler ofislerinde, bürolarında, iş yerlerinde ziyaretçi kabul edip, sadece gelişmeleri takip edip, çok fazla ön plana çıkmamayı yeğliyorlar. Dört dönem başkanlık yapan Halil Şahin’in yeniden aday olmaması neticesi ortaya çıkan tablo ve AB tarafından geliştirilen kısa adı “NACE” olan ‘ekonomik faaliyetlerin istatistiki sınıflandırılması’ isimli kodlama sistemi 2 şubat seçimlerini daha heyecanlı hale getirdi. “NACE”ile vatandaşların nasıl bir tek TC kimlik numarası varsa artık şirketlerin de tek bir faaliyet kodu olacak.
Öne çıkan bazı isimler
Tekrardan İTSO Meclis seçimlerine dönersek. Bildiğiniz üzere yeni seçilecek 55 üyeli meclis 2 şubat sonrası bir hafta içinde kendi içinden yönetim kurulunu ve yönetim kurulu başkanını seçecek. Çalışmalar tam gaz sürerken, Uğur Ateş, Bülent Seküçoğlu, Sadullah Özkan ve Levent Yılmaz’ın adı kimi kulislerden sıklıkla yükseliyor. 
Mozaik ve nifak
İTSO Başkanı HalilŞahin 18 ocak 2013 tarihli mevcut yönetiminin son toplantısında İTSO üyelerine bazı ricalarda bulunmuş ve özetle şunları ifade etmişti “Özellikle seçim sürecinde birbirinizi kırmayınız. İTSO’ya siyaseti sokmamaya özen gösteriniz. Bölgemizin sosyal yapısını göz önüne alarak mezhepçiliğe, ırkçılığa ve ayrımcılığa müsaade etmeyiniz. Bu güzel mozaiğimize nifak sokturmayınız.”
Merhum Binbay hep birleştiriciydi
Yine İTSO’ya önemli hizmetleri olan 1980-1987 yıllarıarasında İTSO’ya Başkanlık yapmış olan merhum Mehmet Binbay’ında hemen her seçimde herkesi kucaklayan, karma meclisten, mozaikten, çok seslilikten yana bir birliktelikten olduğunu gözlerdik. Rahmetli Binbay, birleştirici, toparlayıcı özelliğiyle çoğu zamanİTSO’ya çimento, İTSO mozaiğinde ise renk ve renkler oluşturan bir anlayışla hareket ederdi. Buradan şuraya gelmek istiyorum. Gerek merhum Binbay’ın İTSO’ya çimento olması, gerekse de Başkan Halil Şahin’in ‘bu güzel mozaiğimize nifak sokturmayınız’ telkinine önemli ölçüde katılıyor ve ben de bir İskenderun yaşayanı olarak karma bir meclisin İskenderun ekonomisi için hizmet vermesini arzuluyorum. 
İTSO bir grubun olmamalıdır
Bir grubun, birkaç holdingin, bir zümrenin, bir siyasi partinin, ya da kendilerine ak saçlı, kara saçlı diye tanımlayan yaşlı ya da genç üyeler in 55 üyeli meclisi ezici bir çoğunlukla ele geçirmelerini veİTSO’da ‘dediğimiz dedik’ bir yönetimle hemen her şeyi kendilerine yontmalarını İskenderun’un geleceği adına sakıncalıbuluyorum. 55 üyeli İTSO meclisinde mutlaka genci, orta yaşlısı, yaşlısı, alevisi, Sünni’si, Müslümanı,Hristiyan’ı, sağcısı, solcusu, sanayicisi, tuhafiyecisi, şekercisi , petrolcüsü olacaktır…
Siyaset, İTSO’yu bozar 
Sadece bizim olsun, benim olsun mantığıyla oluşturulacak birİTSO meclisi inanın bunu planlayanlara da hayır getirmeyecektir. Hele hele İTSO’da ekonomi yerine siyaset rüzgarları eserse, İskenderun ekonomisi siyasetin gölgesi ve güdümüyle geride kalacak, olan da siyasetçilere değil ilçe ve bölge ekonomisine olacaktır. Bugün GS, FB ve BJK tribünlerini siyaset değil spor birleştirmektedir. Üç büyük kulübün tribünlerinde siyaset her daim yok denecek kadar az olmuştur Dolayısıyla nasıl futbola, spora siyaset bulaştırılmıyorsa İTSO’ya da siyaset bulaştırılmamalıdır.
Evdeki hesap İTSO’ya uymaz
Bir de seçimler de her daim son dakika karar değişiklikleri olabilir. X Gruba, X kişiye destek sözü verenler son dakika da kıvrak bir çalımla, güçlüden, kazanma ihtimali çok yüksek olan kişilere ve gruplara yönelebilirler. Bu yüzden lütfen hiç kimse ‘evdeki hesabım, İTSO’ya uyacak’ diye seçim sonucunu görmeden kollarını çemremesin.  
Meclis tam bir mozaik olmalı 
55 üyeli İTSO meclisi tam bir İskenderun mozaiği olmalı,deneyimli isim Muzaffer Seküçoğlu’nun söylediği üzere, meclise proje sunan, proje üreten kimliklerden oluşmalıdır. Sadece etiket taşımak uğruna İTSO’da boy göstermek isteyenlerin ben İskenderun ekonomisine bir şey katacaklarınısanmıyorum. İskenderun’unu olabildiğince kucaklayan bir İTSO Meclisi oluşturulursa, inanıyorum ki nezih bir yönetim kurulu seçilecek, bu yönetimin başına da herkes tarafından sevilen, saylan, aktif ve vizyon sahibi bir kimlik başkan olarak getirilebilecektir.
İlçenin Ekonomik Milli Takımı
Özetle, İskenderun’a ve İTSO’ya yine çimento, yine mozaik, yine herkesi kucaklayan bir meclis, yönetim kurulu ve sonunda Başkan gerekmektedir. Ben az yazdım, siz İTSO üyeleri lütfen sizler çok anlayın ve her bir oyunuzun kıymetini bilerek geleceğin İskenderun’u için oylarınızı çok ama çok dikkatle kullanın. Oyuna gelmeyin, oyun bozanlık yapmayın, İskenderun’un ekonomik anlamda milli takımını itinayla oluşturun…
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet