Skip Navigation Links

İTSO, Halil Şahin, 21 yıllık hizmet ve veda

Biz medya mensupları , 2013 Ocak ayı İTSO toplantısına büyük bir heyecanla gittik

Medyatik Bakış

Gazete Köşesi   A+a-

 
İTSO, Halil Şahin, 21 yıllık hizmet ve veda
Biz medya mensupları , 2013 Ocak ayı İTSO toplantısına büyük bir heyecanla gittik. Çünkü biliyorduk ki, 2 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan İTSO meclis ve başkanlık seçimleri için mevcut meclis ve İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri son kez bir araya geliyordu. Bu arada dört dönemdir İTSO Başkanlığını yürüten Halil Şahin’in, 5. kez adaylığını açıklama ihtimali vardı. Nefeslerimizi tuttuk ve İTSO Başkanı Sayın Halil Şahin’in ya da bizler için “Halil Abi” olan Şahin başkanın konuşmasını bekledik… Başkan Şahin kürsüye çıktı ve tane tane 21 yılı aşan İTSO hizmetini anlattı. Ak saçlı Halil Şahin, İTSO’nun hem genç ve orta yaş grubuna hem de ak saçlılara hitap ederken duygu yüklüydü. Konuşması sırasında gözleri buğulandı, boğazı düğümlendi ama anlatmak istediklerini son cümlesine kadar söyledi.
 
İskenderun’a 4 fakülte kazandırdık
 
  Şahin yaptığı konuşma da özetle “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda 21 yıl 3 ay meclis üyeliği yaptım. Bunun 17 yıl 1 aylık bölümünü Yönetim Kurulu Başkanı olarak tamamladım. Ve şimdi kesintisiz 17 yıllık İTSO başkanlığımı verdiği onur ve gururla karşınızdayım. 21 yıllık süreçte bölgemiz için bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte imkânlarımızı seferber ederek, çeşitli ekonomik ve sosyal çalışmalar yaparak bölgemizin ekonomik olarak kalkınması, eğitim düzeyinin yükseltilmesi, bölgemizdeki istihdamın arttırılması ve toplumumuzun sosyal yönden gelişmesi için çok çalıştık. Bölgemizdeki bütün özelleştirmelerde Oda olarak üzerimize düşen görevleri tam ve eksiksiz yerine getirdik. (İsdemir, Petrol Ofisi, İskenderun Limanı v.b.) MKÜ İskenderun Kampüsü’ne 4 fakülte kazandırdık. Bugün üçüncüsü olan Gemi Mühendisliği Fakültesi’nin temelini törenle attık. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde Hukuk Fakültesinin de temelini yeni yönetim atacaktır” diye konuştu.
 
 Sanayi ve Ticaret Şehitleri
 
  İTSO Başkanı Halil Şahin, konuşmasının devamında ise görev süresi içinde vefat eden arkadaşlarına da değinerek “17 yıllık başkanlık görevim süresinde yakın çalışma arkadaşlarımdan 1 meclis başkanı, 3’de yönetim kurulu üyemi kaybettim. Bu değerli arkadaşlarımız İTSO için çok özverili ce canla başla görev yapmışlardır. Ben şahsen bu dostlarıma Sanayi ve Ticaret şehidi diyorum. Bugün hayatta olmayan bu arkadaşlarıma Allahtan rahmet diliyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.
 
 Halil Şahin “Seçimlere katılmayacağım”
 
 Başkan Şahin konuşmasının bu bölümünde merakla beklenen açıklamasını yaparak “Değerli arkadaşlarım. Bu benim en buruk ve yaptığım en onurlu son konuşmadır. İTSO’nun önümüzdeki seçimlerine katılmayacağım. Benim için bu onurlu görev bitmiştir. Bizden sonra görevi teslim alacak arkadaşlarımız odamızı bizden daha iyi yöneteceklerdir. İTSO bayrağını daha yükseklere taşıyacaklardır. Bundan da hiç şüphem yoktur” şeklinde konuştu.
 
  Başkan adaylarına eşit mesafedeyim
 
  İTSO Başkanı Şahin, giderayak İTSO üyelerinden bazı ricalarda bulundu ve aynen şunları ifade etti
 
“Özellikle seçim sürecinde birbirinizi kırmayınız. İTSO’ya siyaseti sokmamaya özen gösteriniz. Bölgemizin sosyal yapısını göz önüne alarak mezhepçiliğe, ırkçılığa ve ayrımcılığa müsaade etmeyiniz. Bu güzel mozaiğimize nifak sokturmayınız. Bu seçime katılmayacağımı belirttim. Seçime girecek bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Benim bütün arkadaşlarıma eşit mesafede olduğumu bilmenizi istiyorum. Oradan, buradan duyacağınız dedikodulara, inanmamanızı istiyorum. Hiçbir arkadaşımın yanında veya arkasında değilim. Hepinize eşit mesafedeyim.”
 
 
 
Hakkını helal etti, helallik istedi
 
 
 
Halil Şahin konuşmasının son bölümünde ise gerek İTSO yönetiminde gerekse meclis de alınan kararların oy birliğiyle alındığına işaret ederek bunun herkese nasip olmayan bir olgu olduğunu dile getirip İskenderun’a kazandırılan güzelliklerin çalışma arkadaşlarının güven ve desteğiyle gerçekleştiğini söyleyip, A’dan Z’ye herkese teşekkür etti , kendi hakkını helal etti ve bugüne değin birlikte çalıştığı hemen herkesten de helallik istedi… Şahin konuşması sonrası üyelerce ayakta alkışlandı.
 
  Güvercinli Fincan
 
 Sonuç olarak Halil Abi’den, İTSO Başkanı Halil Şahin’den İTSO Başkanı anlamında ayrılıyoruz. Halil Şahin yine ata, dede toprağı Payas’tan, İskenderun’dan kopmayacak her fırsatta yine aramızda olacaktır. Başkan Şahin konuşması sonrası günün anısına İTSO meclis üyelerine İskenderun güvercinin resmedildiği fincan takımı (ikili) hediye etti. Meclis Başkanı Okan Belli ile meclis üyesi Muzaffer Seküçoğlu’da Başkan Şahin’e güvercinli fincan hediye ettiler.
 
 Sadece fincanla veda olmaz
 
  Mutlaka bir fincan kahvenin 40 yıllık hatırı var ama İTSO’ya İskenderun’a 21 yıllık hizmeti olan bir kimliğe 15 dakikalık bir konuşma ve bir çift fincanla veda edilmemelidir. İTSO yönetimi belki Başkan Şahin’in yeniden aday o lup olmayacağını kestiremediği ve dar seçim takvimi nedeniyle Başkan Şahin’e gerektiği gibi veda edememiş olabilir. Ancak Şahin’ini daha kapsamlı onurlandırmak için henüz vakit vardır. İTSO’nun mevcut yönetimi ya da 2 şubat sonrası göreve gelecek yeni başkan ve yönetim Halil Şahin’e daha kalıcı ve her daim İTSO’yu hatırlatan manevi yönü ağır basan bir hediye sunmalıdır.
 
  Halıya resim dokuma
 
 Bronzdan, gümüşten yaptırılacak bir “Şahin” figürü, Halil Şahin’in bir fotoğrafının, İTSO logosuyla birlikte Halıya Resim Dokuma Tekniği ile aktarılması sonucu ortaya çıkacak halının direk duvara asılması ya da halının tablo haline getirilmesi gibi seçenekler değerlendirilmeli, gerekirse de genelde ya da yerel de tanınmış bir ressamımıza 2 şubata yetişecek şekilde bir tablo siparişi verilmelidir. . İşaret ettiğim hediyeler “klasik hediyeler” denip beğenilmezse, giderek gelişen elektronik ve dijital ortamda Halil Şahin’e elektronik ağırlıklı bir hediye kalıcı bir hatıra olarak takdim edilebilir…
 
 Onu gerektiği gibi takdir edelim
 
 İşin açığı bir İskenderun yaşayanı olarak Halil Şahin’e kısa ve dar kapsamlı bir törenle veda edilmesine gönlüm razı olmadı, mevcut vedalaşma içime sinmedi. Merhum Mehmet Ali Birand misali insanlar vefat etmeden onlara gerekli önemi ve onuru vermeliyiz. Allah Halil Şahin’e uzun ömürler versin. Gelin onu yaşarken gerektiği gibi taktir edelim. Veda yemek ya da yemekleri daha önemlisi manevi ağırlıklı kalıcı hediyelerle ona şükran, sevgi ve saygımızı sunalım. Bu işi mevcut yönetim, gelecek yönetim, diğer odalar ya da kapsamlı bir organizasyonla hemen herkes yapabilir… Her şey için teşekkürler Şahin Başkan. Beynine, eline ve yüreğine sağlık. İskenderun ve ülke sevgin, sevgimizdir…

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Kemal Vardalı 21 Ocak 2013 Pazartesi
Doğan bey önemli bir noktaya dikkat çekmiş. 21 yıl hizmeti olan bir başkana 5 dakikada Beşiktaş modeli veda edilmez. İTSO'nun memcut yönetimi bu durua sanırım eğilir. Gerekli manevi hediyelerini Başkan Şahin'e verir. Ayrıca gelecek yeni yönetimde sanırım Halil başkanı unutmaz ve ona yine hak ettiği değeri verir. Medyanın bize dikkatlerden kaçan konuları hatırlatma gibi bir görevi var. İyi ki gazeteciler var da gözden kaçanlar hatırlatılıyor.
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet