Skip Navigation Links

Kaymakam Su, toplantı, algı ve uyarı

Samsun’un Terme ilçesinden, ilçemiz Kaymakamlığı’na atanan Kaymakam Ali İhsan Su, 11 ağustos 2010 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamışt

Gazete Köşesi   A+a-

Kaymakam Su, toplantı, algı ve uyarı
 
Samsun’un Terme ilçesinden, ilçemiz Kaymakamlığı’na atanan Kaymakam Ali İhsan Su, 11 ağustos 2010 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştı. Sayın Su ile yaklaşık 28 aydır beraberiz.İskenderun’un 32. Kaymakamı olan Ali İhsan Su biz medya mensuplarıyla 28 aralık 2012 tarihinde Polis Lokali’nde buluştu ve bizlere 2012 yılının hizmet anlamında bir özetini sundu. Kaymakam Su’nun toplantısına İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Kamil Türkdönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, İskenderun Özelİdare Müdürü Hüseyin Yıldırım ve İskenderun İlçe Tarım Müdürü Osman Hatlar’da katıldılar.
Yarınlarımız daha iyi olacak
Kaymakam Ali İhsan Su, göreve başladığı günden itibaren, birlikte çalıştığı daire müdürlerine, kendilerine yapılmasını istemediklerini vatandaşa yapmama anlayışıyla hizmet vermelerini istediğini ifade ederek “Kamu hizmeti veren arkadaşlarımız buna uyuyorlar, eksiksiz, etkin ve süratli yapmaya gayret ediyorlar. Milli eğitimden, sağlığa, tarımdan turizme altyapıdan, üstyapıya birçok konuda gayretlerimiz var. Bugünümüz, dünümüzden iyi olmuştur. Umut ediyorum ki yarınlarımızda bugünlerimizden de iyi olacaktır” diye konuştu.
Eğitim ve Tarım
İskenderun Kaymakamı Su, ilçemizdeki eğitim hizmetlerinden bahsederek özetle “ Kamu eliyle 13 okul yaptık. Tüm okullarımıza klima taktırdık. Sobalıokulumuz kalmadı. Ayrıca okullarımızı kamera sistemiyle donattık” dedi. Giderek gelişen ilçe tarımı hakkında da bilgi veren Kaymakam Su, İskenderun çileğinden sonra, İskenderun Muz’unun da giderek tanınacağını öne sürdü ve “200 dönümün üzerinde ilçemizde yeni muz seraları oluştu. Şu anda 336 dönüm muz serasına ulaştık. Ayrıca Akçay şeker portakalı için de patent alma çalışmalarını sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
İskenderun Güvercini
İskenderun’un simgesi olarak bilinen İskenderun Güvercini hakkında yapılan çalışmaları da özetleyen Kaymakam Su, kentin ismini taşımasına karşın ellerinde bulunmayan İskenderun güvercininden 23 adet temin ettiklerini, temin edilen güvercinleri, İTSO, MKÜ ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları neticesinde giderek çoğaltmaya çalışacaklarını ifade etti.
Kaymakam Su “Basına önem veriyoruz”
Sohbet ortamında geçen toplantı, İskenderun’un sorunlarını konuşmak, bir yerde aynı işi (kamu hizmeti) yapan medya mensuplarıyla, mülki amir ve daire müdürlerinin bir araya gelmesi açısından yararlı oldu. İskenderun Kaymakamı Su, ayrıca basına, yerel basına önem verdiklerini ifade ederek mesaiye her sabah yerel basını olabildiğince okuyarak başladıklarını, kendilerinin göremediği bazı konuları basın yoluyla takip edip, çözmeye çalıştıklarını samimi bir dille ifade etti.
Bizim Fatih!... 
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’nun iyi niyetinden kuşkum yok. Ancak o günkü toplantımız sırasında birkaç kez “Bizim Fatih” diyerek basınla ilgili bir duyuru işinin Kaymakamlık Basın Bürosu Sorumlusu Fatih Kayacan tarafından yapıldığını, kendisinin söz konusu duyurudan birinci dereceden sorumlu olmadığını ifade etmeye çalıştı. Biz medya mensupları biliyoruz ki “ Fatih Kayacan’da ” de bir kamu görevlisi. Yani birisi bize “Fatih Kayacan kim?” diye sorsa, bizler onun bir devlet memuru olduğunu dolayısıyla da devleti temsil eden görevlilerden biri olduğunu söyleyebiliriz.
Cengiz, Muharrem ve Hüseyin yaptı!...”
O halde “Ben yapmadım, bizim Fatih yaptı”manasına da gelebilecek, iyi ve güzel hallerde “Ben yaptım” kötü ve sıkıntılı hallerde “Fatih yapmış” algısının oluşmaması gerekir… Daha açık ifade etmek gerekirse “Ben yapmadım. Bizim, Cengiz, Kamil, Muharrem, Hüseyin ve Osman” yapmış şeklinde, daire müdürleriyle beraber diğer kamu çalışanlarını içine alan seslendirmeler yapmak ve anılan kamıgörevlilerini işaret etmek önce Kaymakam Ali İhsan Su’yu sonra da kamu yönetimini sıkıntıya sokar. Kamu Yönetimi bölümünde mastır eğitimi almış Sayın Su’ya böylesi bir eleştiri yapmaktan dolayı mutlu değilim. Ancak “Bizim Fatih” cümlesini duyduğumda da mutlu değil rahatsız oldum. Mesleğini iyi yapan gazetecilerin en önemli görevlerinden biri de kırmadan, dökmeden uyarı yapmaktır. Ben de bu satırlar aracılığıyla uyarı görevimi yapmış oldum.
Valilik yolu da açıktır…
Bir mülki amir, daire müdürleri, mahiyetinde çalışan kamu görevlileri ve güvenilir gazetecilerle başarıya ulaşır. Mülki amir, mesai arkadaşlarına güven verdiği gibi gereken hallerde onlara sahiplenmesini bilmeli, ortada bir sıkıntı varsa o sıkıntının ve kabahatinde sorumluluğunu hiç çekinmeden üstlenmelidir. Bir sözle, bir kalemle harcanan gönüller, süresi kısmen belli kamu görev süreleri içinde kazanılmalı, kısaca takım ruhu ön plana çıkarılmalıdır. Hatalı gol yiyen kaleci takımının sahadan mağlup ayrılmasına neden olabilir. O kaleciye önce teknik direktör ardında da takım arkadaşları sahip çıkmalıdır. Kaymakam Su, su gibi aziz olacak bir mülki amirdir. Benim naçizane uyarımıya da eleştirilerimi de dikkate alırsa, yakın gelecekte valilik yolu da açıktır…
 

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Hasan Keçelioğlu 3 Ocak 2013 Perşembe
Bir ilin, bir ilçenin mülki amiri önce mahiyetindeki personele olabildiğince sahip çıkmalıdır. Devlet memuru mülki amirine güvenirse daha randımanlı çalışır. Kendini güvende hissetmezse salla başı al maaşı misali çalışır. Bu nedenle idaerecilik zor zenattır. İdareci önce kendini sevdirecek ve güven verecektir. Doğan Bey oldukça önemli noktalara dikkat çekmiş. Sanırım fazla da söze gerek yok. Arif olan neyin ne olduğunu anlamıştır.
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet