Skip Navigation Links

Ekmek ve Muhtaç İnsanlar

Raif Paşa Caddesi üzerinde bulunan Şenöz Unlu Mamuller şubesi önünde ekmeğe muhtaç insanlar için camlı bir ekmek dolabı bulunur.

Gazete Köşesi   A+a-

MEDYATİK BAKIŞ

Doğan SÜSLÜ

GSM:0 532 728 45 53


Ekmek ve Muhtaç İnsanlar

Raif Paşa Caddesi üzerinde bulunan Şenöz Unlu Mamuller şubesi önünde ekmeğe muhtaç insanlar için camlı bir ekmek dolabı bulunur. Dolap üzerinde “Muhtaç insanlara bir ekmekte sen bırak” yazılıdır. Ben kendi adıma ara ara birkaç ekmek alır ve o dolaba bırakırım. Kanatlı Caddesi ile Raif Paşa Caddesi’nin kesiştiği noktada yani şehir içi dolmuş durağının tam karşısında bulunan Şenöz Fırın’ının civarında günün her saati bu ekmekleri bekleyen dar gelirli insanlar mevcuttur. Ya kaldırım üzerinde otururlar, ya dolmuş bekler gibi durakta dururlar ya da bir başka köşeden ekmek dolabını gözlerler. Genelde çok fazla göze batmak istemezler. Ben defalarca aldığım ekmekleri dolaba bıraktıktan hemen sonra karşı kaldırımdan gelip ekmekleri alıp, yoluna devam edenleri gördüm. Gördüm ama elbet görmemezliğe geldim ve onları utandıracak en küçük bir davranıştan bile uzak durdum.

Yokluk nedeniyle sayı düşük tutulmaktadır

“Ekmektir. Nihayetinde 70-75 kuruştur. Nasılsa alınır” demeyin. Bugün 5-6 nüfuslu ve dar gelirli aileler için günde 5 ekmek 3.5 TL gibi bir rakama denk gelmekte ve ayda 105 TL’lık bir ekmek gideri ortaya çıkmaktadır. Üstelikte 5 ekmek günlük asgari ihtiyaçtır. Esasında çok nüfuslu bir ailenin günlük ekmek ihtiyacı 7 ve 8’dir ama yokluk nedeniyle bu sayı 5’te tutulmaktadır. Asgari ücret alan ya da oldukça dar gelirli bir aile için aylık 105 TL ekmek gideri önemli ve ciddi bir rakamdır.

Vardır bir sebebi

Milyarlık, trilyonluk yatırım yapanlar, yüksek gelir grubuna dahil olanlar ya da geçim sıkıntısı nedir bilmeyenler işte bu ekmeğe muhtaç insanlarımızın halini ve çaresizliğini çok fazla anlayamazlar. Burada pek çok insan klasik bir anlayışla “Kardeşim evine bir veya birkaç ekmek alamayan insandan hayır gelmez” mantığını işletebilir. Oysa kimi talihsizlikler, iş bilmezlikler, iyi niyet ve cehalet kişinin, aile reisinin, hane halkının evine yeterince ekmek alamamasına neden olabilir.

İnsanlık namına…

Yine yatırımcılarımız, küçük, orta ve büyük yatırımlarını sürdürsün. Yine devasa ultra projeler hayata geçsin. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları yardımlarını sürdürsün. Her ramazan ayında yoksula erzak ve para yardımı yapılsın. Hayırseverlerimiz gizli ya da açık yardımlarını sürdürsün. Aşevlerimiz, vakıflarımız dar gelirliye sıcak yemek dağıtmayı sürdürsün. Bunlar yapılırken de yolu Raif Paşa Caddesi’ne düşenler de hiç olmaz da haftada bir, söz konusu o ekmek kutusuna insanlık namına iki ekmek bıraksınlar…

Gözetelim, kollayalım…

Yoksulun o gün karnı o aldığınız ekmeklerle doysun. Dünya dönüyor, ticaret yürüyor ve bankalar büyüyor ama hala evine ekmek yeterince ekmek götüremeyenlerimiz var. Tok olan da aç olanın halinden anlamalıdır. Dar gelirli ailelere alınıp verilen birkaç ekmek yanında katık olmazsa bile çok şey demektir. Lütfen muhtaç insanları en azından haftada iki ekmekle gözetelim, kollayalım…

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (2) adet yorum var.
Sami Taşlı 27 Eylül 2012 Perşembe
Doğan Bey dikkatlerden kaçırdığımız bir konuya değinmiş. Gizli zenginlerimiz gibi gizli yoksullarmız da var. Bu onurlu insanlar yoksullukla mücadele edip, kimseye bir şey belli etmek isteyen insanlardır. İşaret edilen ekmekleri ara ara alıp dar gelirlilerimiizn sofrasına en azından ekmek anlamında katkı sunalım.
Sami Taşlı 27 Eylül 2012 Perşembe
Doğan Bey dikkatlerden kaçırdığımız bir konuya değinmiş. Gizli zenginlerimiz gibi gizli yoksullarmız da var. Bu onurlu insanlar yoksullukla mücadele edip, kimseye bir şey belli etmek isteyen insanlardır. İşaret edilen ekmekleri ara ara alıp dar gelirlilerimiizn sofrasına en azından ekmek anlamında katkı sunalım.
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
Sag-Blok-Reklam
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet