Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Büyükşehirli Ekonomi

Hatay’da son yılların en büyük gelişmesi sayabileceğimiz, ekonomide büyü

Gazete Köşesi   A+a-


Hatay’da son yılların en büyük gelişmesi sayabileceğimiz, ekonomide büyüme ile gerçekleşen modernleşme dikkat çekiyor. Özellikle kıyı kesimlerde sanayinin büyümesi ve iş istihdamının sağlanması onur verici. Büyük yatırımlar için söz konusu halindeki Hatay’ımıza yönelik geliştirme projeleri, kalkınmamız açısından çok etkili oluyor. Bugün ekonomi sahasında gözlemlediğimiz her yeniliğin sevindirici hava dağıtması ne güzel. Gerek Hatay açısından, gerekse genç kesimin iş alanına hakim olması açısından, olumlu sonuçların ortaya çıkması sevindirici.
 
 
 
Özellikle dikkatimizi çeken husus; stratejik konumumuzun farkına varılıp, gerçek bir istihdamın sağlanmak istenmesi. Köhneleşmiş ıssız bir ortamdan, büyüyen dev bir ekonomiye sahip oluyor yavaş yavaş, büyükşehir olmaya aday olan Hatay. Yine de bunlara rağmen olumsuzluklar tamamen silindi diyemiyoruz elbette. Daha fazla güven, daha fazla inanç, daha fazla çalışma kapasitesi… Son zamanlarda gözlemlediğimiz bütün büyük kuruluşların, ileriye dönük yatırımları konularımız arasında yer alıyor.
 
 
 
Genel anlamda baktığımızda, Hatay’ın büyüme heyecanı yaşayan ekonomisi, kendisini yavaş yavaş ve olabildiğince sindirici özellikte gösteriyor. Hem isimler hem de Hatay kendisini ekonomik olarak yüceltmeye adaylıktan çok, sahip. Belki de siyasi çekişmelerin yarattığı rakiplik hırsı, memleketimizi geliştirmek için olumlu olmuştur, ne dersiniz? Hatay’ın örf, adet ve geleneklerine de olması gerektiği gibi sahip çıkan, istihdamda memleketimize katkı sağlayan bütün iş adamlarına ayrıca teşekkür etmek farzdır.
 
 
 
Bizim şuan ki meselemiz kalkınmamızdır. Ekonomiye olan hassasiyetli yaklaşımlar, Hatay’ın daha fazla kazançlı çıkması uğrunadır. Bunu dikkatli olarak takip ettiğimizde görüyoruz zaten. Hatay’da daha önceleri köhne bir siyaset izleyen ekonominin yerini, şimdilerde tüm ülkeye açılan yeni ekonomi sahaları izlemekte. Tabir-i caizse, en büyük kuruluşlar dahi, “varoş virane” tanımlamalarıyla karşı karşıya idi, gelişme eğilimlerinden yıllar önce. Lakin Hatay’ın şuan ki pozisyonuna baktığımızda, bunların da yalan olduğunu açık beyan görüyoruz öyle değil mi? Ben önceleri bir yol üzerine oturduğumda geçen iş aracı sayısını parmağımla sayardım, şimdi arkası kesilmez bir trafik var. İnsanlar, bu şehirde bir iş olanağının bu denli büyümesinden memnun gibi. Sonuçta emek ve ekmek. Yoğun bir çalışma temposu ve hızla akıp giden büyüme rezervi.
 
 
 
Sadece sanayileşmeyle kısıtlı değil tabi ekonomik gelişmeler. Kapsamı geniş, üzerinde uzun müddet duracağımız, farklı alanlarda da ekonomiye can katan çalışmaların katkıları ortak. Hatay, geçmişten geleceğe şanlı tarihiyle capcanlı bir şehir. Şimdi büyüyen ekonomisiyle daha da canlı, daha da görkemli bir hal alıyor.
 
 
 
Güzel memleketimin güzel insanlarına sevgilerimle…


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar