Skip Navigation Links

BAYRAĞIMIZ

    BAYRAĞIMIZ Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği,şehidimin so

Gazete Köşesi   A+a-

 

 

BAYRAĞIMIZ

Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü!
Işık ışık, dalga dalga bayrağım,
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
(Arif Nihat ASYA)

Bayrak; Bağımsızlığımızın işareti, ulusal değerimiz, birliğimizin temeli ve atalarımızın emanetidir. Bayrak kanunu ile bayrağımızın kullanım alanları ve nicelikleri yasallaştırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Kurumları, kuruluşları, dernekleri ve Türk milleti bu kanun çerçevesinde bayrak bulundurmaya ve bayrağa saygı ile değer vermeye özen göstermelidir. Bayrak kanunu ile bayrağımız kanuna aykırı nicelik ve davranışlara karşı koruma altına alınmıştır. Ancak bazı kurum ve kuruluşlarımızın bayrağımıza yeteri kadar ilgi göstermediği gözümüze çarpmaktadır. Bazı kurum ve kuruluşların gönderlerinde yıpranmış, yırtık veya al rengi turuncuya dönmüş bayraklar görüyoruz. Buradan tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve de milletimize sesleniyorum. “Lütfen yıpranmış bayraklarımızı değiştirelim. Zira bayrak bizim onurumuzdur. Onurumuzu zedelemeyelim.”

TRAFİK

İlçemizin en büyük sorunlarından birisi Trafik… Bir türlü düzene sokamadığımız, her gün kargaşasını yaşadığımız trafik. Aslında bunun sorumlusu yine bizleriz. Kuralsız ve kuralları hiçe sayarak yaşamak bizlerde alışkanlık olmuş. Örneğin yolun soluna tek sıra park yapabilirsiniz. Biz iki yana birden park ediyoruz. Veya sola çift sıra yapıyoruz. Trafiğin akışını etkilediğimizi bile bile yapıyoruz. Görevli gelip ceza yazacağı zaman kırk takla atıyoruz. Yapmayın beyler…
Ulu cami caddesinin Dumlupınar tarafında geçtiğimiz aylarda park yasağı uygulaması başlatılmıştı. İlk zamanlar trafik görevlilerinin zoru ile uygulama devam etti. Aslında 112 acil servis yolu olduğundan park yasağı şarttı. Şimdi gidin görün aynı kargaşa devam etmektedir. Aynı şekilde Ş.Pamir ve Ulucami caddelerinde de durum aynı. Otoparklar boş… caddeler otopark.
Servis yolları; amacı şehir trafiğini rahatlatmaktı. Dolmuşları transit yoldan servis yoluna alarak hem transit yolu rahatlatmak hem de dolmuşların daha rahat ve güvenli yolcu taşımasını sağlamaktı. Ama gelin görün ki; bu servis yolları otoparka dönüşmüş. Dolmuşlar çoğu zaman geçit bulamıyorlar. Dolmuşlar belli duraklara belirli sürede ulaşmak zorundalar. Yol tıkalı olunca süre aşılıyor.
Yaya Geçitleri; ilçemizin birçok yerine yaya geçitleri yapılmış. Çok güzel olmuş. Olmuş da yayaya saygı olmayınca geçit olsa ne yazar… bildiğim kadarıyla yaya geçitlerin olduğu yerlerde geçiş üstünlüğü yayalara aittir. Ancak çoğu zaman geçidi ortalamamıza rağmen hız kesmeyen, önceliği kendilerinde gören sürücülerle karşılaşıyoruz. Bundan birkaç yıl önceydi. Almanya’dan tatile gelen amcamoğlunun arabasıyla geziyoruz. Vakıf bankın önünden giderken (o zaman yaya geçidi yoktu) karşıya geçmeye çalışan yayalara yol verdi. Bizim arkamızdaki sürücüler kornalarla bize tepki verdiler. Amcamoğlu ne oluyor ki dedi. Bende bizim buralarda yayalara yol vermezler dedim. Şaşırdı. İşin özü önce bizler değişmeliyiz. Kuralların bizler için olduğuna ve uyulması gerektiğine inanmalıyız.

SAYIN YETKİLİLERE ÖNERİM
Sayın ilçe trafik komisyonu yetkililerine naçizane bir önerim olacak. Diyorum ki; özellikle Ş, Pamir ve Ulucami Caddeleri için sabah saat 09.00 ile öğleden sonra saat 18.00 arası yasak olsa… yalnızca dolmuşlar, yabancı plakalı araçlar (gurbetçiler ve turistler), ticari araçlar ve resmi araçlara geçit verilse. Diğer sürücü ve araçlar Mete Aslan bulvarını kullanarak sahile ve otoparklara ulaşsalar. Tepkiler olacaktır. Ancak bu trafik başka türlü çözüleceğe benzemiyor. Geçenlerde trafik polisimiz aracın plakasını anons ederek hatalı yerde park yaptığını belirttiği sürücüye hareket etmesini söylüyor. Ve diğer plakaları okuyarak görevine devam ediyor. Araç sahibi aracını hareket ettirip 10 m. Öteye yeniden koyuyor. Görevli geri gelene kadar park etmeye devam ediyor. Neyse teklif var ısrar yok. Öneri bizden, beğenirseniz uygulama sizden… Yeter ki bir çözüm yolu bulunsun….
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet