Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

OYLAR GİTTİ. SEÇİM BİTTİ.

OYLAR GİTTİ… SEÇİM BİTTİ.      

Gazete Köşesi   A+a-

OYLAR GİTTİ… SEÇİM BİTTİ.
 
 
 
Bir seçimi daha geride bıraktık. Sonuç herkes için sürpriz olsa da halkın kararı deyip saygı göstermeliyiz.
Bugün seçim öncesi yazdıklarımın bir analizini yapmak istiyorum. Yazılarımda sizleri bilgilendirmek, duygularınıza ve fikirlerinize tercüman olmak istedim.
Seçim yasası değişmeli, adayları partilerin tabanı seçmeli, liderlerin ataması olmamalı demiştik. Seçim yasası henüz değişmedi. Değiştirirler mi? Bunu zaman gösterecek.
Parti tabanının seçmediği veya onaylamadığı adaylar yüzünden kırgınlıklar yaşandı. Bazı partiler bunları aşarken, bazı partiler ise bunun yani küskünlerin darbesini yedi.
Partiler seçimi kazanmak için bir çok taktik uyguladılar. Listelerde aday sıralaması ve adaylar bu taktikler çerçevesinde yapıldı. Bir yazımda “Dörtyol’un oylarını kim götürecek” demiştim. Yani buradaki MHP oylarının ve MHP küskünlerinin oylarının kazanımı için uğraş verilmekte olduğuna değinmiştim. Görülen o ki buradaki oyların büyük çoğunluğu AKP’ ye gitmiştir. Tıpkı diğer ilçelerde ve beldelerde olduğu gibi.
Yine bir yazımda kaset olaylarına değinerek, olayları partiye mal etmemeli demiştim. Ve ikinci kaset olaylarının MHP’yi kenetlediğini baraj sorunu kalmadığına değinmiştim. Devamında MHP’nin mecliste olması gerektiğini ve mecliste seçmenlerini temsil edeceğini yazmıştım.
Hiçbir parti hakkında yüzde şu kadar oy alır, şu birinci olur demedim. Çünkü halkın iradesine saygısızlık olurdu. Neyse seçim geldi geçti. Her şey yazıldı. Ve sandıktan çıkana razı olundu. Oylar gitti… Seçim bitti…
Şimdi umduğunu bulamayanlar başlarını ellerinin arasına alıp düşünmeliler. “Nerede hata yaptık” diye. “Seçim bölgelerindeki sıkıntıları nasıl görmezden geldik… anlayamadık” diye kendilerine sormaları gerekir. Önlerinde sonraki seçime kadar zaman var. Bu defa olmadı, belki sonraki seçimde… Neden olmasın?
Bundan sonra seçilenleri hizmet yarışında görmek isteriz. Akp tekrar iktidarda… Sayın vekillerimizden bazıları yeniden bazıları da yeni seçildiler. Açılışları bile yapılan, yarım kalan hizmetler umarım kısa sürede bitirilir. Hep yazıyoruz. Bu Arsuz yolu artık bitsin. Yani…
Sadece Antakya için değil, diğer ilçe ve beldeler için de projeler bekliyoruz. Bölgemizden götürülen hizmetleri ve müdürlükleri geri istiyoruz. İskenderun – Mersin - Antalya arası feribot seferleri istiyoruz. Limanın aktif hale gelmesini ve istihdam olanaklarının artmasını istiyoruz.
İktidarın ve muhalefetin ortak vaatlerinden biri olan emekli maaşlarına intibak yapılmasını, genel sağlık sigortasının kapsamının genişletilmesini bekliyoruz.
En önemlisi ise ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve Cumhuriyetimize sahip çıkmanızı istiyoruz. Unutmayınız ki; Ne başka Türkiye var… Ne de bizim bizden başka dostumuz var.
 
“Gönüller bir dualar bir
Bir Allah’ın kuluyuz biz
Has bahçemiz yurdumuzdur
Aynı bağın gülüyüz biz”
 
AKP’nin seçim şarkısında söylendiği gibi “aynı bağın gülüyüz biz”… Bahçemiz yani toprağımız güzel yurdumuzdur. Bu topraklara sahip çıkmalıyız. Bu topraklar olmazsa sadece benim değil… Hiç birimizin gülü açmaz…
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş