Skip Navigation Links

Bu Adamlarda 'Milli' Bir Şey Aramayın!

    Avrupa Birliği talimat veriyor, “şehit ve gazi kavramlarını yüceltmeyin, bu kavramları ders müfredatl

Gazete Köşesi   A+a-

 

 

Avrupa Birliği talimat veriyor, “şehit ve gazi kavramlarını yüceltmeyin, bu kavramları ders müfredatlarına koymayın!” diye, AKP hazır ola geçiyor, Talimi Terbiye Kurulu devreye sokuluyor, ders kitaplarından bu iki kutsal kavramı nasıl yok ederiz diye..
İslamiyet öncesi ve sonrasında çok kutsal bir kavram olan, hatta en kutsal, en değerli mertebe olan “ şahadet veya şehitlik” yeni nesillerin beyninden silinmek, sıradanlaştırılmak isteniyor, “ sahiplere şirin görünmek için bu mukaddes inanışın kökü kazınmaya çalışılıyor.
Abartıyor muyum, asla! Geçtiğimiz ay Antalya’da gerçekleştirilen bir toplantıda-bir Milli Eğitim toplantısı- okullara verilen şehit ve gazi sıfatlarıyla akademik unvanların-doçent, profesör gibi- verilmemesi, bu kavramların öğrencilerin psikolojik(!) durumlarını olumsuz etkilediği bu nedenle bundan böyle okullara şehit ve gazi diye başlayan isimlerin konmaması karar altına alınmış.
MHP’nin İzmir milletvekili de bu konuya endekslemiş kendisini ve TBMM’ye verdiği bir soru önergesiyle sormuş: “Uygulamanın amacı nedir? Neden örneğin, Şehit Jandarma Ersin Bacaksız Lisesi 2006-2007 eğitim- öğretim yılında ÖSS kayıtlarında Ersin Bacaksız Lisesi olarak yer aldı? Gerçekleştirmekte olduğunuz toplumsal dönüşüm için bu gibi unvanların hafızalardan silinmesi mi gerekiyor?”
Yani birileri AKP için, “ Bu adamlarda milli bir şey aramayın!” derken haksız mı? Hele “şahadet, şehitlik” gibi ulu dini değerlere de saygısı olmayan, “ La ilahe illallah, Muhammeden Resululah” kelime i şahadetinden –Avrupa Birliği ve Dinler arası Diyalog istiyor zırtapozluğuyla- ve “ diğer peygamberleri incitmeyelim” yutturmacısıyla “ Muhammeden Resulullah” ı sildirmeye çabalayanları siz nasıl adlandırırsınız?
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet