Skip Navigation Links

Ramazanın Vazgeçilmezi Güllaç!

Oruç süresinin uzun olmasıyla beraber mevsim sıcaklığının tavan yaptığı bu zamanlar, oruç tutanları bayağı zorlayacak gibi.. Ama

Gazete Köşesi   A+a-

Oruç süresinin uzun olmasıyla beraber mevsim sıcaklığının tavan yaptığı bu zamanlar, oruç tutanları bayağı zorlayacak gibi.. Ama bilinçli bir şekilde kendisini oruca hazırlayan kişi için sıcak da olsa, süre uzun da olsa fark etmez. Önemli olan iştahınızı ve yiyeceklerinizi kontrol altına alıp vücudu doğru programlamak. Oruçluyken kan şekerinin düşmesi tatlıya düşkünlüğü arttırır. Bu yüzden iftarda yemeklerden sonra hemen tatlıya saldırılır. Tatlı yemeyin demiyorum ama porsiyon kontrolüyle birlikte bu sıcak havalarda sütlü ve hafif tatlıları tercih edin ancak; yediğiniz miktara, yediğiniz saate ve yeme sıklığınıza dikkat edin.

Ramazan ayında akla ilk gelen tatlılardan biri tabii ki güllaç. Aynı zamanda besin kalitesi açısından değerlendirildiğinde ramazanın en masum tatlılarından biridir de.. Ancak içerisindeki nişastadan dolayı fazla tüketimi kan şekerini yükseltebileceğinden diyabet hastaları özellikle daha dikkatli olmalıdır. Diyabetli bireyler diyabetik tatlandırıcı kullanarak tatlılarını hazırlayabilirler. Bir porsiyon tatlandırıcı ile yapılmış güllaç besin içeriği olarak 1 dilim ekmek+ 1/2 bardak süte eşittir ya da bir porsiyon normal şeker ile yapılmış güllaç 1 dilim ekmek+ 1 bardak süt + 1 meyve ye denk gelir. Bu değişimleri düşünerek beslenmenize sütlü tatlıları ekleyebilir, alternatifler yaratabilirsiniz. Ayrıca güllaç kan yağları yüksek olanlar için de dikkatli tüketilmelidir. İçerisinde nişasta ve şeker olduğu için trigliseriti yükseltebilir.

Hayatın her döneminde kişinin, hakimiyeti elinde tutması, yanlışlara kendi kendine dur diyebilmesi aslında hem yaşamın, hem Ramazan'ın hem de doğru beslenmenin özünü oluşturuyor. Doğru beslenmenin; her tür besinden yeterli ve dengeli bir şekilde tüketim olduğunu bildiğimize göre bu duruma Ramazan'da da dikkat etmeliyiz.

Doğru seçimlerinizle mutlu ve sağlıklı bir ramazan geçirmenizi diliyorum..

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet