Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Güç ve kontrol..

Bir lastik firmasının sloganı vardı 2003 yılında ilk çıktığında reklamları büyük bir etki yaratmıştı. Bu lastik firmasının sloganı

Gazete Köşesi   A+a-

Bir lastik firmasının sloganı vardı 2003 yılında ilk çıktığında reklamları büyük bir etki yaratmıştı. Bu lastik firmasının sloganı bir çok şirkete, kurum ve kuruluşa az da olsa düşünme fırsatı vermişti.
Neydi peki bu slogan?
Kontrolsüz güç, güç değildir!!!
Hangi açıdan baktığınıza bağlı olarak anlamı çeşitlilik kazanır.. Bu sloganı 2003 yılında Güney Gazetesi’ndeki köşemde yazmıştım. İskenderun’da tam bir kontrolsüzlük ve kurumlar arasında diyalogsuzluk olduğuna dikkat çekmiştim. Bölgemizin her türlü zenginliğe rağmen, ekonomik ve sosyal gücüne rağmen hala bir çok konuda geri kalmış olmasının nedenlerini irdelediğim yazı sonrası bir şeylerin değiştiğini görmek mümkün olmuştu. Benimkisi akıl vermek değil ama sadece hatırlatmak babındaydı.
Bugün İskenderun kurumlar arası diyalog anlamında eskisinden çok daha iyi.. Gücü kontrol altına alıp halkın menfaatine hizmete dönüştürme sinerjisi de büyük oranda oluşmak üzere.
Sanayi, tarım, turizm ve nakliye sektörlerinin bölgemizde yarattığı sinerjiyi bir ekonomik büyümeye dönüştürme, Türkiye’de büyük bir güç olma yönünde değerlendirmemiz çok önemli.
Firmalarımız Türkiye devleriyle mücadele edebilir bir güce eriştiler. Üretim, ihracat ve vergi rekorları kırıyorlar. Bunun içindir ki, seçilmiş ve atanmışların bir arada olması ve el birliği yapmaları çok önemli..
Gücümüzü kontrollü bir şekilde yönlendirmek hepimizin görevi.. Yıkıcı değil yapıcı olmaktan bahsediyorum.. Bölgemizin bugününü, yarınını değil 50 yıl sonrasını planlamak için; seçilmiş, atanmış ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek projeler ortaya koymaları lazım.. Hele bir de üniversite gibi bir büyük avantajı da yanına alırsan kalkınmanın hızı, gelecek 50 yılın planlaması çok daha iyi bir şekilde düzenlenebilir.
Midas’ın Kör Düğümü tiyatro oyununu izleyenler ve kitabını okuyanlar hemen bilecekerdir. Bir kör düğüme takılıp gitmemeli, kısır çekişmelerden uzak, siyasi ranta geçit vermeyen, sadece ve sadece bölge insanının menfaatine bir çalışma içinde olmaktan bahsediyorum..
İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin ve Osmaniye’nin ortak hareket etmesi gereken, bölgenin gelecek 50 yılının planlanmasında öncü rol oynayacak sivil toplum kuruluşlarımız var. Ticaret ve sanayi odaları, bu konumda önemli bir sorumluluk üstlenmiş durumdalar.
Mevcut arazilerimiz, yatırım alanlarımız, yeaşil alanlarımız ve Salih şeridimiz yeniden gözden geçirilmeli.
Yatırım için arsa sorununun şimdiden başgöterdiği bir ortamda sorunların kaynağına inmak, sanayi, tarım ve turizm yatırım alanlarının sınırlarını da kontrol altına almak çok büyük önem arzediyor.
Bir sanayi kuruluşunun Dörtyol’un Yeşilköy Beldesi’nde satın aldığı tarım arazisini sanayi yatırımına dönüştürmek hazırlığı içindeyken, tarım alanlarının tam ortasına sanayi kuruluşu gelir, turizm yatırım alanında da yine bir sanayi kuruluşu gelir yatırım yapar. Bu konumda çok dikkatli olmak ve önümüzdeki yıllarda sıkıntı yaratacak konulara şimdiden tedbir almak gerekli.
Hoşçakalın
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar