Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sadullah Ergin..

Hatay için bir güzel haber geçtiğimiz günlerde geldi. AK Parti Hatay Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin Adal

Gazete Köşesi   A+a-

Hatay için bir güzel haber geçtiğimiz günlerde geldi. AK Parti Hatay Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin Adalet Bakanı oldu.
Bugüne kadar Hatay ekonomisine kattıkları ve bir çok sorunun çözümünde etkin olması zaten Saduillah Ergin’in halkın gönlünde farklı bir yerinin olmasında önemli bir etkendi.
Bu kez çok daha iyi bir konumda Adalet Bakanı olarak çok daha fazlasını görmek mümkün. İskenderun yatırımlarında da ödeneklerin çıkarılmasında büyük etkisi olduğunu bildiğim Sadullah Ergin’in, Adalet Bakanı olarak da yatırımların en kısa sürede bitmesi için de çaba sarfedeceğinden eminim.
Hafızalarımızı yokladığımızda 1990’lı yıllarda Hatay’dan aynı kabinede üç bakan vardı. Nihat Matkap Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Onur Kumbaracıbaşı Bayındırlık Bakanı, Fuat Çay da Sanayi ve Ticaret B:akanı idi.. O dönemlerde ne Arsuz yolu, ne de İskenderun’un kangren olmuş sorunlarına kimse el atmadı. Tüm yatırımları da Antakya’ya düşündüler. İskenderun yine üvey evlat muamelesi görmüştü. Bazı sorunlara el atıldıysa da bugünlerde herkesin bildiği gibi de kesin sonuç vermemiş. Demek ki, çok konuşan değil, çok iş yapan adam lazımmış bize..
Sadullah Ergin’in bir de AK Parti’nin İskenderun’da seçim kaybetmesindeki bilinmeyenleri, gerçek nedenleri objektif bir şekilde araştırıp gereğini yapması en büyük temennim olacaktır.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Adalet Bakanı olarak İskenderun meselelerine biraz daha fazla ilgi göstereceğini düşünüyorum. Özellikle de yaz sezonuna girerken Arsuz yolunun daha kısa sürede bitirilmesi için eğer bir sorun varsa çözümü noktasında gereğini yapacaktır.
Sadullah Ergin’in bölgecilik yapmadığının en büyük kanıtı da zaten İskenderun yatırımlarına verdiği destekten de anlaşılıyor. Tüm Hatay milletvekillerine de sorunların çözümünde de büyük katkı sunduğunu bildiğim Sadullah Ergin’in, Arsuz yolu, MKÜ İskenderun Kampüsü’nün genişletilmesi, Yat limanı, İskenderun limanı, Devlet hastanesi, Adliye Sarayı, emniyet Müdürlüğü binası ve daha bir çok yatırım için el vermesi gönüllerdeki sevgisini kat ve kat arttıracaktır.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin büyüğümüze yeni görevinin hayırlı olmasını dlliyor, ülkemiz için çok güzel çalışmalar yapacağına inancımı bir kez daha yineliyorum..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş