Skip Navigation Links

İSGİAD'ta Deprem!!!

  “Sanayici ve Basın” konulu yazıma duyarlılık gösteren ve bu konuda e

Gazete Köşesi   A+a-

 


“Sanayici ve Basın” konulu yazıma duyarlılık gösteren ve bu konuda eksikliğin bulunduğunu kabul eden tüm yatırımcı ve sanayici dostlarımıza teşekkür ediyoruz.
Empati kurulduğu zaman basının da çoğu zaman yalnız bırakıldığı ortaya çıkmaktadır. Bu bölgede et ve tırnak gibi olan seçilmişi, atanmışı, işdünyası ve basını birbirinden ayrılmaz bir bütünü oluşturmaktadır.
Bölgede olup bitenler hepimizi olumlu veya olumsuz etkilemekle birlikte, iyi ve kötüyü ayırt ederek herkes dayanışma içinde olmalıdır.
“İşim bitene kadar!” mantığının artık yürümediği bir dönemde, dayanışma ruhunu pekiştirmek vicdan borcu olarak karşımıza çıkıyor.
Gündemi meşgul eden gazeteniz 8. Gün’ün de manşetinde bulunan İskenderun Genç İşadamları Derneği’nde yaşanan istifalar, kesinlikle dikkate alınmalıdır. www.hatayhaberleri.org haber portalımızda yayına girdiği andan itibaren büyük sansasyon yaratan “İSGİAD’ta Deprem” başlıklı haberimiz sonrası, süreç hız kazanmış ve resmi açıklama dün itibariyle yapılmıştır.
İSGİAD bu bölge için önemlidir ve bundan sonra da aynı şekilde konumunu koruyacaktır.
Kuruluş felsefesinde ve geleceğe yönelik tüm planlamalarında İSGİAD’ın önemli hizmetleri oldu.
Sevgili Vicdan Eraslan’ın başkanlığı döneminde çok önemli projelere imza atılmış ve üye başvurusu yapanlara da “Bir projeniz var mı?” diye mutlaka sorulmuştur.
Gerçekten hak eden ve bölge ekonomisinde değer yaratan şirketlerin yöneticileri İSGİAD’a üye olarak kabul edildi.
Gençleri önemsemek zorundayız ve bölge ekonomisinin gelecekteki tüm sorumluluğu önümüzdeki yıllarda genç işadamlarının omuzlarında olacaktır.
Hatırlanacağı üzere; İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın açılışını onurlandıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Hatay İl Başkanı Sevgili Çağrı Belibağlı’nın arka sıralarda oturduğunu görünce en ön koltuklara oturmasını istemiş ve nedenini de açıklamıştı.
“Ben para kazanmak istiyorum ve daha çok zengin olmak istiyorum. Bunun için gençlere ihtiyacımız var. Gençleri teşvik ederek onları yüreklendirerek para kazanın” sözlerini dün gibi hatırlıyorum.
Zaten Sayın Hisarcıklıoğlu çok güzel bir şekilde açıkladıktan sonra bana fazla da söz düşmüyor.
İSGİAD önemli dedim ya; İşte nedeni de bu aslında.. Hepsi birbirinden değerli genç işadamlarından müteşekkil bir dernek, bölge ekonomisi için proje üretmek, sorunları bir dosya halinde ilgili makamlara ulaştırmak, kentin gelişiminin önündeki engelleri tespit edip kamuoyuyla paylaşmak yerine, Yavru Vatan KKTC’nin Temsilciliği gibi bir konuma dönüşürse, bu istifaların devamı gelecektir. Sevgili İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten’e ve çevresindeki dostlarına birçok kez bunları anlatmama rağmen bu hatalardan dönülmemiş olması bugünkü yaşanan istifaların altyapısını oluşturmuştur. Birçok İSGİAD Üyesi benim ifade ettiğim bu sorunları defalarca yönetim kuruluna ve Başkan Gökten’e iletti ve bugünlere gelinene kadar da bir değişiklik olmayınca istifalar kaçınılmaz oldu.
Hatanın neresinden dönülse kardır ve hiçbir zaman geç kalınmış sayılmaz.. Bana göre; İSGİAD Yönetimi istifaları onaylamak yerine, olağan üstü genel kurula gitmeli ve yeniden aday olmayacağının garantisini vererek, yeni bir sayfa açmalıdır.

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet