Skip Navigation Links

Şerefli bir kurum..

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurulu yapıldı ve yeni yönetim görevine başladı. Görev dağılımı sonrası yeni bir d&o

Gazete Köşesi   A+a-

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurulu yapıldı ve yeni yönetim görevine başladı. Görev dağılımı sonrası yeni bir döneme yeni projelerle giren İGC yönetimi, basının sorunlarının çözümü için çalışacak.
Tabiî ki yüzde 100 memnuniyetle karşılanmasını beklemediğim bir genel kurul yapıldı. Her kurum, dernek ve kuruluşta olduğu gibi İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde de bir muhalif grup söz konusu. Diyebileceğim; herkes kendine yakışanı yapar ve de kim ne derse kendine eder!!!
Yapmak istediğim bir eleştiri ya da eleştiriye yanıt değil, tam tersi bir durum değerlendirmesidir.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin ebedi muhalifleri hiçbir dönem rahat durmadılar. Kim seçilirse seçilsin, kim yönetime girerse girsin acımasızca eleştirdiler. Bu nedenledir ki, sarfedilen sözlere kamuoyu pek de yabancı değildir aslında.
Üstadım Cevdet Uygun başkanlığındaki yönetim kurulu ve iki dönemdir de Şehmus Aslan üstadımla birlikte yönetim kuruluna seçilmenin gururu içindeyim.
Bir çok kez kapalı kapılar ardında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde olmalarına rağmen, içinde bulundukları yönetim kuruluna darbe planları yapanları çok iyi hatırlıyorum. Cevdet Uygun başkandı ve de bizler Adana’da eğitim seminerine gittik. Orda mevcut şu anki muhalif grubun hamilerinden birileri sürekli olarak Cevdet Uygun yönetimine darbe planları yapıyordu. Aynı kişi ve kişiler yaklaşık 2 aydır yazıp çizdiler konuştular tartıştılar. Genel kurulun hangi tarihte olduğunu hepimizden iyi biliyor ve üzerine bol bol yazıp yorum yapıyorlar ve kamuoyundan destek bekliyorlardı.
Açık şeffaf ve yüksek katılımlı bir genel kurul yapıldı. Hiç kimse, kimseyi genel kurulda aday olmaması için baskı yapmadı.. Madem basının büyük bölümü, güçlü tarafısınız neden aday olup da çıkmadınız. Madem ki, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetimi küçük bir azınlığın yönetimidir, neden büyük bir çoğunluk gücüyle aday çıkarıp genel kurula katılmadınız?
Kamuoyunu yanıltarak, mazlumu oynayarak hiçbir yere varamadınız?
Bizim bundan sonraki yaklaşımımız belli; İskenderun basının sorunlarına eğilmek, tüm meslektaşlarımızı kucaklamak, her zaman omuz omuza bir ve beraber olmayı sağlamaktır. Bir meslektaşımızın tırnağı acırsa bizim tırnağımız da acır.
Meslektaşlarını bu kadar düşündüğünü söyleyen ve her fırsatta mükemmel insanı oynayan arkadaşlara söyleyecek sözüm şu an için yok ama isterlerse onlar için de üç-beş satır bişeyler yazabilirim.
İlkelerimizden taviz vermeyeceğiz ve de İskenderun’un ali menfaatlerini her şeyin üzerinde tutacağız. Tüm kurum ve kuruluşlara ve de tüm düşüncelere açığız. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin, kimsenin kuklası olmasına izin vermeyeceğiz.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, bugünlere onurlu ve şerefli bir mücadeleyi sürdürerek geldi ve bundan sonra da İskenderun’un ve bölgesinin emrinde bir kurum olarak hizmet etmeğe devam edecektir. Oyların yüzde 97’sunu almış bir yönetime hala dilyecek bir söz bulanlara şaşar kalırım ancak..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet