Skip Navigation Links

Sanayinin 2010 umudu

1 Eylül 2009’da kaybettiğimiz Diler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Sami Yazıcı’yı rahmet ve minnetle anarken, sanayi d&

Gazete Köşesi   A+a-

1 Eylül 2009’da kaybettiğimiz Diler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Sami Yazıcı’yı rahmet ve minnetle anarken, sanayi dünyası bu yıl içerisinde büyük bir değerini kaybetmiş oldu.
Türkiye’de sanayicilerin duayen olarak kabul ettiği Recep Sami Yazıcı, aynı zamanda bölgemizin gururu Yazıcı Demir-Çelik’in de sahibiydi.
Sanayinin Duayeni Recep Sami Yazıcı’nın zamansız vefatıyla Yazıcı Demir-Çelik A.Ş., Genel Müdürü Sayın Osman Gözükara’nın kaptanlığında, emaneti çok daha iyi yerlere taşımak için var gücüyle çalışmayı sürdürdü.
Yazıcı Demir Çelik yönetiminden ve çalışanlarından kimle görüştüysem, merhum patronlarının ardından daha çok çalışıp fabrikayı daha iyi yerlere taşımak azminde olduklarını söylediler. Yazıcı Demir-Çelik A.Ş. çalışanlarını, Genel Müdürü Sayın Osman Gözükara’nın şahsında kutluyorum emaneti çok daha iyi yerlere getirmek azmiyle çok çalıştıkları için..

Bu yatırımların önünde saygıyla eğilin
2010 yılı beni çok heyecanlandırıyor. Bir çok sanayicimizin yatırımlarını tamamlayıp ekonomiye büyük katkı sunacakları, binlerce işsize iş olanağı sağlayacakları ve piyasalara sıcak para akıtacakları günler yakındır.
İsdemir’in mevcut 3.5 milyon ton uzun demir üretiminin yanına bir de 2.5 milyar dolarlık dev yassı mamül yatırımı, MMK-Atakaş’ın dev yatırımı, Baştuğ-Yolbulan, Tosyalı Holding yatırımları 2010 yılında biterek ekonomiye canlılık kazandıracak, işsizliğin azalmasında önemli rol oynayacak.
Piyasalara sıcak para girdisi sağlayacak bu dev yatırımlar, İskenderun-Payas-Dörtyol ve Osmaniye hattında ciddi bir canlanmanın önemli bir nedeni olacak.
Krizlerden çektiğimiz, daraldığımız yetti artık.
İskenderun Körfezi, çelik ve enerji merkezi olarak Dünya’nın gözdesi bir merkez haline gelecek.
Yatırımcılarımız, özellikle Sayın Recep Atakaş, Fuat Tosyalı, Mustafa Baştuğ ve Kemal Yolbulan, krize rağmen yatırımlarını kesmeyip, mücadelelerini sürdürdükleri için ayakta alkışlanmalılar.
Payas’ın kriz savaşçılarını da unutmamak lazım. Nursan Şirketler Grubu başta olmak üzere, Net Haddecilik, Koç Haddecilik, İlhanlar Demir-Çelik, Kendirliler Demir-Çelik, Er-Tu Demir Çelik, her türlü zorluğa rağmen işçi çıkarmadan ayakta durmayı başardılar, zorlukları göğüslediler. Bölgemizde piyasaların çok büyük bir sarsıntı yaşamamasında sanayicilerimizin fedakarlıklarının rolü çok önemli. 2009’un kahramanlarına bölge halkı adına teşekkürler.
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet