Skip Navigation Links

Hükümete sesleniş:

  Evlatlarına iyi bir gelecek vermek için uz

Gazete Köşesi   A+a-

 

Evlatlarına iyi bir gelecek vermek için uzun yılar yurtdışında yaşamış olanlar iyi bilirler.
Bir insan sırf macera olsun diye gitmez gurbet ellere.. İstisnalar hariç.. Hele hele gittiğin ülke şeriat kanunlarıyla yönetiliyor ve çağdaşlaşmadan eser bulamayacağınız bir ülke ise çalışmanız, yaşamanız bir o kadar zor..
Bir de dünyada bir çok ülkede başlatılan Türk düşmanlığı hareketleri Suudi Arabistan gibi Türkler sayesinde medeniyeti öğrenmiş bir ülkede de hortlamışsa vay halinize.. İftira kampanyalarıyla bir çok Türk yıllardır idam sehpalarından döndü, yüzlercesi ise hala cezaevinde kurtarılmayı bekliyor. Bir çoğu neyle suçlandığından bile haberdar değil.. Önüne gelen Arapça metinlerin altına işkence ve darpla attırılan imzalarla Allah bilir kaç yıl daha yatacaklar kimse bilmez..
Şeriat kanunlarıyla yönetilen bir ülkede Allah’ın adaletinden mahrum bırakılmış, mahkeme hakkı dahi verilmemiş iki Türk yaklaşık bir yıldır Suudi Arabistan’da cezaevinde yatıyor.. Daha birkaç ay öncesine kadar aileleri nerde olduklarını bilmiyordu.
İskenderun’a bağlı Gözcüler Beldesi’nden Mehmet ve Sezai Alkaya amca çocukları ve aynı zamanda enişte kayınbirader. Uzun yıllar önce çıktılar yola Anayla, babayla, yarle ve evlatlarıyla kucaklaşarak.. Yıllarca memleket hasretiyle çalıştılar didindiler gece-gündüz..

Hani bir söz vardı “Bir Türk Dünyaya bedeldir” diye..
Hani nerde?
Bir Türk sınır kapısında veya yolda veya evinden alınıyor nereye götürüldüğünü ve de neyle suçlandığını bilmeden…
Hiçbir hakkı, hukuku yok!!!
Bir Suudi Arabistanlı değil cezaevine konmak, bir polis karakoluna çekilse ve hatta tüm Türk misafirperverliğiyle karşılansa dahi Suudi Arabistan hükümeti ayağa kalkar ve de vatandaşına sahip çıkar.. İki Avrupalı Antalya’da bir olaya karışınca, haklı veya haksız olsun anında sahip çıkılıyor ve de büyük elçilik görevlileri son model araçlarıyla olay yerine gidip vatandaşlarını alıyor.
Ne oldu biz Türklere?
Kim kime dumduma!!!
Bir Türk Dünyaya bedelmiş kimse bana hikaye anlatmasın.. Medeniyetten, çağdaşlıktan yoksun, medeniyeti, çağdaşlığı, yemek yemeyi, tuvalet ihtiyacını gidermeyi Türklerden öğrenmiş, sadece Petrol zengini oldukları için itibar gören Suudili dostlarımız (!), biz Türklere karşı bu düşmanca tutumu sürdürdükleri sürece sıkıntımız var.
İslam’da kendini savunma hakkı, demokrasi, insana değer verme konuları Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinde bulunurken, yapılan yanlış uygulamalar, kralın kendini ülkesinin ve dünyanın tek hakimi ilan etmesiyle kanunlar otomatik olarak, İslamla bağdaşmayan, Kur’an-ı Kerim’in emirlerinden uzak bir hal alır.
Neyse suçu söyleyin, adilce yargılayın, başka dosyaları üzerlerine yıkmadan, adil bir şekilde yargılayın ki, ahirette Allah’ın huzuruna çıktığınızda başınız dik olsun.. Suudi kanunlarının şeriat hükümleriyle asla ama asla ilgisi yok!
Gerçekten şeriat kanunları geçerli olsaydı, insanlara zulmetmeden önce ifadeleri alınır, kendilerini savunma hakları verilir ve de tarafsız bir mahkeme karşısına çıkarılırlar..
Ama nerdeeeee!!!
Ne mahkemeye çıktılar, ne de neyle suçlandıklarını biliyorlar.. Aile fertlerinin edindikleri bilgiler ise oldukça ürkütücü; Önlerine getirilen Arapça yazılı kağıtları işkenceyle imzalatıyorlar çocuklarına..
Bunun anlamı şu; Değişik suçları, ele geçirdikleri Türkler’in üzerine yıkarak, sözde başarı elde etmeğe çalışıyorlar.. Çok can sıkıcı bir konu ama kesinlikle Türk hükümeti en kısa zamanda harekete geçmeli ve de vatandaşlarına sahip çıkmalıdır..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet