Skip Navigation Links

Prime Mall'de ilk gün..

Prime Mall aylardır heyecanla beklediğimiz bölgemiz için büyük bir yatırım.. İlk olarak Çarşamba günü

Gazete Köşesi   A+a-

Prime Mall aylardır heyecanla beklediğimiz bölgemiz için büyük bir yatırım.. İlk olarak Çarşamba günü adım attım Prime Mall AVM’ye, proje aşamasından temel atma ve bir sürü muhalif engelin yaşandığı süreçte hep vardım.. Dilim döndüğünce kalemim yettiğince Prime Mall AVM yatırımının çok önemli olduğuna ve bölgemiz ekonomisine katkı sunacağına vurgu yaptım..

Belki de Sayın Nuri Üysen’le olan dostluğumuzun da etkisi olmuştur bu yazıların kaleme alınmasına.. Ne Alman ne de Türk ortakları tanımaz, bilmeyiz.. Bu nedenledir ki; En büyük teşekkürü Sayın Nuri Üysen hak etmiştir. Yatırımın İskenderun’a kazandırılmasında en büyük emeği Sayın Nuri Üysen vermiştir.

Açılış heyecanını uzaklardan İstanbul’dan yaşayan Sayın Üysen, torun sahibi olmanın mutluluğuyla iki kat sevinç yaşadı. Sayın Üysen’in şahsında bebeklerini kucaklayan Eda-Orhan Yılmaz çiftini kutluyor dünya tatlısı Naz Yılmaz’a Allah’tan sağlıklı uzun ömür diliyorum.


İskenderun çarşı esnafının biteceği, tükeneceği yönünde yapılan propagandaların hiçbirine inanmıyorum. İskenderun dışından gelecek binlerce müşterinin çarşı esnafına büyük oranda katkı sunacağı kanaatindeyim. Bugüne kadar küçük düşünen İskenderun’un bundan sonra büyük düşünmesi gerektiğini hep söylüyorum. Özelleşecek İskenderun Limanı ve dev sanayi yatırımlarıyla birlikte herkese fazlasıyla yetecek kadar ekmek var İskenderun’da.. Hiçkimsenin bundan kuşkusu olmasın..

Anlayamadığım ise İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın açılış gala törenine katılım göstermemesi. Böylesi büyük bir yatırımın açılışında bulunmamakla nasıl bir mesaj vermek istediler diye merak ediyordum ve İTSO Başkan Vekili Sayın Müfit Tennioğlu’nu aradım. Neden katılmadıklarını sorduğumda aldığım yanıt beni fazlasıyla şaşırttı. Prime Mall AVM’nin İTSO Yönetim Kurulu’ndan ve meclisinden hiç kimseye davetiye göndermediğini duyunca çok şaşırdım. Davetiye sadece İTSO Başkanı Sayın Halil Şahin’in şahsına bir kişilik olarak gönderilmiş ve Başkan Vekili Sayın Tennioğlu da Sayın Şahin’i temsilen programın bir bölümüne iştirak etmiş. Memleketimin seçkin işadamlarından oluşan bir yönetim kuruluna davetiye gönderilmemiş olması büyük bir hata olmuştur. Sayın Tennioğlu, önemsenmediklerini vurgulayan konuşmasında, “Bizi Önemseyenleri önemseriz” sözüyle de son noktayı koydu.

Organizasyonda bir diğer hata da, açılış gala gecesi yemek programına hiçbir AVM kiracısı davet edilmemiş. Bir AVM kiracısı, davet edilmedikleri için çok üzüldüğünü belirtirken, AVM’nin mağaza sahipleri, yöneticileriyle bir bütün olduğuna vurgu yaparak, özür beklediklerini söyledi.
AVM Yönetimi arasındaki iletişim eksikliği de ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Henüz sistemin oturmamış olması da bunun en önemli göstergesidir. AVM Hizmet bölümünde çalışan kişilerin birbirini tanımaması ve açılış öncesi eğer verildiyse, ki verildiğine inanmıyorum bir eğitim çalışması yapıldıysa büyük eksikliklerle tamamlanmıştır.

Böylesi dev bir yatırımın açılışı ve sonrası ciddi bir eğitim çalışmasıyla sağlamlaştırılmalıydı. Profesyonel bir dev yatırım, taşra zihniyetiyle idare edilemez. Yönetim ekibinin kontrollü bir sistem kurabilmesi için AVM’de kadrosunu genişletmeli ve yetki paylaşımına gitmelidir.

Açılış tarihi olan 25 Ağustos’a kadar en az Prime Mall AVM’nin inşaatında çalışan yönetim kadrosu, mimar, mühendis ve işçileri de kadar emek vermiş bir İskenderun Basını neferi ve bir İskenderun sevdalısı olarak AVM’de gördüğüm eksiklikleri tek tek vurgulamak istemiyor, bugüne kadar verdiğim desteğin süreceğini tüm Prime Mall AVM yöneticilerinin bilmesini istiyorum..
Prime Mall AVM bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun.. Hepinize bol eğlenceli ve hayırlı günler diliyorum.. 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet