Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Zengin toprakların fakir bekçileri..

AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil’e tam zamanında gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay desteği, b

Gazete Köşesi   A+a-

AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil’e tam zamanında gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay desteği, büyük fayda sağladı kanaatindeyim. İskenderun’da oy patlamasıyla iktidarın AK Parti’ye geçmesi halinde tüm iktidar nimetlerinin İskenderun’a geleceği sözü, bana Özal ve Çiller dönemlerini hatırlattı.
“Oy verin adayımızı seçin ondan sonra ne isterseniz yapalım.”
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın seçim öncesi adliye sarayının yerinin müze yapılması hususundaki sözü de, “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” sözünü hatırlattı.
Siz oy verin bakın neler oluyor İskenderun’da..
Haklı olarak hükümetlerin bunu koz olarak kullanıyor olması da muhalefeti kızdırıyor..
Ama Menderes, Özal ve Çiller de aynı şeyi yapmadı mı?
Yaptılar ama İskenderun’lu iktidarların sözlerine kulak tıkadı..
Ne oldu peki sonra?
Bir bir söküldü İskenderun’dan tabelalar, kurumlar..
Demek ki kavganın hiçbir zaman faydası olmadı.. Kavga ederek memleketine hiçbir şey veremezsin.. Çok çok zarar verirsin..
Bükemediğin eli öpeceksin anlamına gelen sözleri işittim bu son dönemde..
İktidardan yana olmak!!!
Ne kadar doğru, ne kadar gerçekçi bilinmez ama hükümetlerin tüm belediyelere de eşit davranması adaletli bir yönetim anlayışının da gereği değil mi?
Tabiî ki bir insanın öz evladıyla üvey evladı arasında kayırma yapması mümkündür. Bu tabiatın da kuralıdır..
İskenderun hiçbir zaman il olmayacak ama Türkiye’de 70 ili geride bırakan bir vergi tahsilat oranı, üretim ve ihracat rekorlarıyla da en az 30 ili besleyen bir ekonomik güce sahip bir kocaman şehir…
Belki de Türkiye’nin en büyük ilk 5 ekonomisinden biri olmaya aday bir şehir İskenderun..
Limanı özelleşir, MKÜ İskenderun Kampüsü büyütülür, turizm yatırımlarının önü açılır ve de yatırımcının önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeler yapılırsa kimse İskenderun’u tutamaz..
Kavgamın şehri İskenderun’da zengin toprakların fakir bekçileri olmaya devam etmek istemiyorum artık.. Büyüyen, gelişen İskenderun’la birlikte hepimiz büyümeli ve ekonomik gücümüzü de katlamalıyız..
Hoşçakalın..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş