Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tartışmalı meclisler!!!

[email protected]   0 326 61 444 79   - 0 535 97 444 30

Gazete Köşesi   A+a-

[email protected]   0 326 61 444 79   - 0 535 97 444 30

Bir gün arayla Nardüzü ve İskenderun Belediye Meclisleri’ni takip ettim. İkisi de birbirinden beter skandallarla doluydu. Her ikisinin tartışmalara konu olan ortak yanı, turizm yatırımı ile ilgili olmalarıydı.
Nardüzü Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’ya ait 14 bin metrekarelik sağlık alanı, tereyağından kıl çeker gibi, onca usul hatası ve de yasaya aykırı uygulamaya rağmen turizm alanına çevrildi.
Yasaya göre; Mülkiyeti belediye başkanı, birinci derece yakınları ile belediye meclis üyelerine ait olan konuların görüşülmesi sırasında oturuma katılmak yasaya aykırı.
Kadim dostum Mehmet Yolcu, oturumu açtı, misafirleri selamladı ve olması gerekeni yapacağını tam düşünürken, oturumu yönetmesi için vekili Abdullah Mazman’ı davet edip, meclis üyeleri sıralarına oturdu. Halbuki oturuma katılmaması gerekiyordu. İşin usül ve yasal boyutu yüce yargıyı ilgilendiriyor.
Amma velakin bir arkadaşın dediği gibi de; “Otel yatırımını önemsiyorum. Nardüzü gibi bir beldede otel olması, beldenin önemini ve istihdamı artıracaktır.”
Sevgili kadim dostum Mehmet Yolcu’nun iyi niyetinden şüphem yok tabii ki ama bur tür hataları yapmayacak kadar mevzuata ve yasalara hakim bir tecrübe sahibi olması itibariyle de durumu garipsedim.
Ayrıca bazı dedikodulara göre de turizm alanına çevrilen arazi üzerinde bazı sıkıntılar olduğu da söyleniyor.
Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’yu bu konuda kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmasını bekliyorum. Şaibe kelimesi iddiadan ibaret de olsa Sevgili Mehmet Yolcu’ya yakışmıyor.

Siyaseten red!!!
İskenderun Belediye Meclisi’nde yaşananlar beni fazlasıyla kahretmeğe yetti. Sıkıntıdan yerimde duramadım. Kendimi yatırımcının yerine koydum.
Bu arada meclis üyelerinden herkesin görüşüne saygım var.
Ama haberin içeriğinde de ifade etmeğe çalıştığımız gibi; hani sanki inada bindi de, siyaseten red verildi gibi geldi bana.
Yok efenim, bir kepçeyle kandırma olayı herkesin kafasında soru işaretlerine neden olmuşmuş!!!
Herkes çok iyi biliyor ki, gram şaibe yok, bir çok mimar ve inşaat mühendisiyle konuyu görüştüm, hepsi de konuyu çok iyi biliyor. Hepsi de aynı şeyi söyledi..

Bir şey yok! Siyaseten red!!!
Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e ve CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan’a inat!!!
O yatırımcının yerinde olduğumu düşündüm bir an..
Hani hiçbirimiz yatırımcıyı karşı değildik!!!
Ya da başka bir deyişle; Hani yatırımcının önündeki bürokratik engellerin kaldırılması, belediye yönetiminin ve meclisin gerekirse inisiyatif kullanarak, engellerin bertaraf etmeleri sağlanacaktı?
Üzüldüm hem de çok üzüldüm..
Suçlu aramaya gerek görmüyorum.. Biraz samimiyet diyorum..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar