Skip Navigation Links

Nazar boncuğu!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni binası görkemli bir törenle açıldı. Katılımcılar ve törene damgasını vuran

Gazete Köşesi   A+a-

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni binası görkemli bir törenle açıldı. Katılımcılar ve törene damgasını vuran sözlerle tarihi bir gün yaşandı. 4 Mayıs 2010 tarihi hafızalara kazınmalı,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sözleri mesajlarla doluydu.
Tabiî ki Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasına geçmeden önce asansörde yaşanan panik veya şansızlık olayı teknik bir arızadan kaynaklandığından, herkes tebessüm ederek karşıladı. Allah’tan ciddi bir facia yaşanmadı. Herkese geçmiş olsun diyor ve İTSO’nun görkemli binasının girişine bir nazar boncuğu asılmasını öneriyorum.

Hisarcıklıoğlu’nu anlamak!
Sayın Hisarcıklıoğlu’nun, “Söz sahibini bulur” gibisinden sözleri bana çok anlamlı ve çok önemli mesajlar gibi geldi.
Sistemin baştan aşağı elle tutulacak bir tarafının olmadığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu’nun İskenderun’da söyledikleri, bugünden itibaren Türkiye gündemine oturacaktır ve ekranlarda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu sözlere vereceği yanıtlar gündemi bir süre meşgul edecektir.
İşin genel gündem bölümü bu şekilde olur da, İskenderun’la ilgili sözleri herkesin kulağına küpe olmalıdır. Bir garip guraba edebiyatı, bir sahipsizlik edebiyatıdır gidiyor İskenderun’da..
“Sahip olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda ve bölgenizde mevcuttur” demeye getirdi sayın Hisarcıklıoğlu..
Bölgemizin doğuştan teşvikli olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz da, birilerinin işine mi gelmiyor, ortalarda görünmek mi istemiyorlar bilmiyorum ama, bölgede kazanılan para, birikmiş potansiyel onlarca ili geride bırakacak kadar büyük!
Hep sahipsizlikten dem vuruyoruz ya! Bir de bu konu vardı. Ne dedi Sayın Hisarcıklıoğlu; Marka illeri örnek alın. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Çok anlamlı sözler tabiî ki bunlar.
Hangi meslek grubuna, nereye dönüp bakarsan bak, büyük bir çoğunluğun birbirinin kuyusunu kazdığı ve büyümesini istemediği bir ortam söz konusu. Biz daha çok yalnızlık türküleri söyleriz böyle giderse!!!
Allah sonumuzu hayretsin.. Sayın Hisarcıklıoğlu’nun sözlerini çok iyi anlamak ve uygulamak zamanıdır. Silkinip bir kendimize gelmek zamanıdır.
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet