Skip Navigation Links

İskenderun’u Taziye Çadırlarından Kurtardık

İskenderun Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesi’nde yapılan 2 Nolu Taziye Kabul Evi, düzenlenen tören ve dualarla açıldı.

Gündem   A+a-

 

    Yüzlerce vatandaşın katıldığı taziye evi açılışında konuşan İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, taziye evinin inşa aşamasında üstün fedakârlık gösteren İskenderun’un sevilen müteahhitlerinden Burhan Cengizhan için ‘Gizli Kahraman’ dedi.

    “Güzel İşler Bırakıp Gidelim!’”

    Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Taziye Evi açılışı Emekli Müftü Remzi Yavuz’un duaları ile açıldı. Okunan duanın ardından kısa bir konuşma yapan Müftü Yavuz, dünyada ki malın, mülkün önemi olmadığına vurgu yaptı. Yavuz;“Çıplak geldik, çıplak gideceğiz. Dünyadaki malın mülkün önemi yoktur. Öldükten sonra Allah rahmet etsin ne güzel eserleri var desinler. Öldü de kurtulduk demesinler. Geleceksin gideceksin tükenecek, mal alırsın, mülk alırsın, çizme, kürk alırsın, aldın neye yarar ki. Ha ahret, ha burası bir nefeslik yol arası. Güzel işler yaparak iz bırakıp gidelim” diye konuştu.

 

    “İskenderun’u Taziye Çadırlarından Kurtardık”

    Emekli Müftü Remzi Yavuz’a konuşmalarından ötürü teşekkür eden İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, İskenderun’un birkaç yıl içerisinde taziye çadırlarından kurtulacağını söyledi. Yapılan hizmetlerin halkın parası ile gerçekleştiğini hatırlatan Civelek; “Bu ikinci taziye kabul evi. Her fani ölümü tadacaktır. Taziye hepimize. Kimin ne zaman sırası gelir, belli değil. Ama günümüzde taziye kabulleri dairede, evlerde çoğu kez olamadığı için taziye çadırlarına dönmüştü bu işler. Taziye çadırları da yol ortasına kuruluyor trafiği sıkıştırıyor, taziyesi olan zaten acılı, hüzünlü, bir de akşama kadar çadırda oturması gerekiyor, kışın üşüyor, yazın sıcaktan bunalıyor. Şimdi modern, çağdaş taziye evlerinde kışın üşümeyecek, yazın terlemeyecek, daha çağdaş, daha saygın taziye kabul evleriyle taziyeleri kabul edeceğiz. Planlarımızın hepsi hazır… Her iki üç mahallenin ortasında bir taziye evi yapacağız. Birkaç yıl içinde İskenderun taziye çadırlarından kurtularak, daha çağdaş, daha saygın, daha modern taziye kabul evi kültürüyle tanışacaktır. Bu yapılan bütün işler taziye kabul evleri de, su da, iskele de, köprüler de, itfaiye binası da ve sayamayacağım birçok çalışmalar yaptık. Bunların hepsi İskenderunlu hemşerilerimin belediyeye ödediği vergilerle yapıldı. Kasa sağlam olunca hem borç ödüyorsunuz, hem de hizmet yapıyorsunuz. Bu sizin paranız. Onun için belediye bütçesine ben kendi bütçemden daha fazla dikkat ettim. Çünkü bir emanettir. Buna dikkat edince bereketli oldu para ve dünya kadar iş yapıldı” dedi.

    “Emeğin Karşılığını Şaheser İle Yansıttı”

    Taziye evinin inşa aşamasında üstün fedakârlık gösteren İskenderun’un sevilen müteahhitlerinden Burhan Cengizhan için ‘Gizli Kahraman’ Diyen Başkan Civelek; “esas başarı sizlerin. Emeğinize sağlık. Bu işin gizli kahramanı sizsiniz. Emeğin karşılığını bu şaheser ile yansıtan sevgili müteahhide teşekkür ediyorum” dedi. Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katıldığı tören bitiminde, konuklara tatlı ikramında bulunuldu.

 

 

 


İskenderun’u Taziye Çadırlarından Kurtardık videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet