Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şerif Tosyalı Gururlandırdı

Şerif Tosyalı’ya 4 ili kapsayan Fahri Konsolosluk beratı verildi

Ekonomi   A+a-

 

   Karadağ (Montenegro)’ın Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan Fahri Konsolosluk açılış töreni uzun yıllar unutulmayacak görkemli bir törenle açıldı. Açılış töreninde Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’ya, Hatay başta olmak üzere 4 ili kapsayan Fahri Konsolosluk Beratı’nı Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İgor Luksic takdim etti.

   Nüfus ve yüzölçümü olarak küçük bir balkan ülkesi olmakla birlikte çok kültürlü, farklı etnik yapılı ve çok dinli yapısına rağmen, bir arada uyumlu ve hoşgörülü yaşamları ile hem bölgesine hem de tüm dünyaya örnek olacak bir devlet olan Karadağ, Akdeniz bölgesindeki Fahri Konsolosluk görevine Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’yı layık gördü.

    Türkiye’nin en genç fahri konsolosu Şerif Tosyalı dün düzenlenen törenle bu anlamlı ve onurlu görevin sorumluluğunu üzerine aldı.

 

   Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve gecenin ev sahibi Fuat Tosyalı, düzenlenen açılış ve Fahri Konsolosluk Beratı Takdim törenine katılan davetlilerle tek tek ilgilendi. Masaları gezen Tosyalı, her zamanki gibi ilgisini ve samimiyetini yine konuklardan eksik etmedi.

 

   Törende konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun’da Karadağ Cumhuriyeti’nin Hatay, Osmaniye ve Mersin illerini kapsayan Fahri Konsolosluk Ofisi’nin açılışı için bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Lekesiz, “Karadağ kurulduktan sonra Türkiye'nin Karadağ ilk tanıyan ülke olmasıyla ilişkilerin gelişmesi anlamında ilk işareti göstermiştir. Bugün itibariyle kabul ve itiraf etmemiz gerekir ki güçlü ekonomik ilişkilerin olduğunu maalesef söyleyemiyoruz. Her iki ülke arasında Hatay ile Karadağ arasında arasındaki turizm, ticari ve sanayi alanlar başta olmak üzere çok büyük işbirliği içerisine gireceğimize inanıyorum. Başta muafiyet anlaşması olmak üzere yapılan anlaşmaların hayata geçmesi için tarafların dinamiklerinin harekete geçirmesi gerekmektedir. Bugünden itibaren Hatay ile Karadağ arasındaki bağlantılar her alanda daha da güçlenecek. Karadağ ile bugün aramızda aşağı yukarı 128 bin dolarlık bir ticaretimiz var. Tosyalı ailesi ilimizde gerçekten üretim anlayışıyla, istihdama yaptığı katkıyla, sosyal ekonomik faaliyetleriyle her anlamda göz dolduran çalışma azamisi olan bir aile. Tosyalı ailesinden bu anlayış ve disiplinle yetişmiş Şerif Tosyalı'nın İlimizde Karadağ Fahri konsolosu olarak görevlendirilmesinin isabetli olduğunu değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

 

    Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Igor Luksic, iki ülke arasında kurulmuş olan ekonomik ortaklığın önemini vurguladı. Türklerin yatırım hedefi olarak Karadağ’ı tanıdığını ve bundan da ülke olarak büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Luksic, “Bugün çok sayıda Türk şirketi başladığı faaliyetlerine devam etmektedirler. Ekonomimize de katkıda bulunuyorlar. Bu vesileyle yatırımın işbirliği ortaklığın bir örneği olarak Tosyalı Holding'in Tosçelik Fabrikası yatırımını bir örnek olarak göstermek istiyorum. İslam geleneğine göre her sözleşme için bir şahit bulunması şartıyla benim söylediklerim inanıyorum ki Şerif Tosyalı bulunacak ve beni mahcup etmeyecek” dedi.

 

    Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi ve Karadağ Fahri Konsolosu beratını ve kimlik belgesini alan Şerif Tosyalı, "Bağımsızlığını ilan eden Karadağ'ı tanıyan ilk ülke Türkiye olmuştur. Ayrıca Karadağ'ın Büyükelçilik açtığı ilk ülkede Türkiye'dir. Tosyalı, Enka Global Port gibi Türkiye'nin güçlü isimleri yatırım için güven duydukları ve geleceğine inandıkları bir ülkedir Karadağ. Ülkemizde yaklaşık 200 bin Karadağ kökenli vatandaşımızın olması iki ülke arasında var olan ve 500 yıldan fazladır süre gelen ilişkilere her alanda bir nebzede katkıda bulunabilmem için Karadağ Fahri konsolosu olarak atanma şerefi tarafıma layık görüldüğü için büyük heyecan duyuyorum. İnanıyorum ki görev yaptığım süre içerisinde bölgemiz iş dünyasını ve cemiyet hayatını Karadağ'ın ticari sosyal kültürel etkinlikleri ile kaynaştırma noktasında önemli adımlar atacağım" diye konuştu.

 

 

    Konuşmaların ardından Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’ya Hatay, Osmaniye Adana ve Mersin illerini kapsayan Karadağ Fahri Konsolosluk Beratı Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İgor Luksic tarafından takdim edildi.

 

    Gecenin ilerleyen dakikalarında Hatay Medeniyetler Korosu sahne aldı. Gecede oldukça gururlu olduğu görünen Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, tebrikleri kabul etti. Anemon Otel’de düzenlenen açılış töreni ve Fahri Konsolosluk Beratı takdim törenine; Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İgor Luksic, Ekonomi Bakanı Vladimir Kavaric, Karadağ Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Niksic Belediye Başkanı Veselin Grboviç, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu üyeleri, Fatih Tosyalı, Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyeleri Suhat Korkmaz, Ayhan Akın, iş adamları, sanayiciler, siyasi partilerin temsilcileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve yoğun davetli topluluğu katıldı.

 

 

 

 

 

 


Şerif Tosyalı Gururlandırdı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş