Skip Navigation Links

Sertifika Alamayanlara Büyük Ceza!

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu;“Ya Hijyen Sertifikası Alınacak Ya da İşyerinizi Kapatacaksınız”dedi.

Eğitim   A+a-

 

   Lokantacılar ve Pastacılar Odası İskenderun Halk Eğitim Merkezi (HEM) iş birliği ile HEM’ de eğitimi verilmek üzere ‘Hijyen Kursu’ açtı. HEM Müdürü Mehmet Mursaloğlu ile İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, düzenledikleri basın toplantısı ile açılan ‘Hijyen Kursu’ hakkında bilgi verdiler.

    “Kurslar Kategori Halinde Olacak”

    Milli Eğitim Bakanlığının bu tip kurslar açılması yönünde daha önceden bir genelge yayınladığını ifade eden HEM Müdürü Mehmet Mursaloğlu, açılan hijyen kursunun kategori halinde olacağını söyledi. Mehmet Mursaloğlu; “İskenderun Halk Eğitim Merkezi olarak Lokantacılar ve Pastacılar Odası ile birlikte ‘Hijyen Kursu’ açtık. Bu kursları kategori halinde oteller, pastaneler, lokantalar ve balıkçılar gibi birçok farklı alanda sunup hijyen eğitimi vereceğiz. Zaten Milli Eğitim Bakanlığının genelgesi doğrultusunda bu tip kursların açılması gerektiğini daha önce bizlere bildirmişlerdi. Bu kursumuz Halk Eğitim Merkezinde açılacak. Bundan dolayıdır ki Oda Başkanı Hidayet Şahinoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

     Sertifika Alamayanlara Büyük Ceza!

    Lokantacılar ve Pastacılar odasına kayıtlı olup, olmayan esnaflara seslenen Oda Başkanı Hidayet Şahinoğlu ise hijyen sertifikasını alamayan işletmelerin büyük cezalar ödemek zorunda kalacağını söyledi. Hijyen sertifikası için 5 Temmuz 2014 tarihinin son gün olduğuna vurgu yapan Hidayet Şahinoğlu; “Bu karar 4 ayrı bakanlığın birleşimi sonucu alınmıştır. Dünya genelinde hijyenlik eğitimini almadan kimse işyeri açamaz. Bunun halen gecikmiş olduğunu ben kabul ediyorum. Tüm esnafımızın, işverenlerin, çalışanların bu kursu almaları gerekmektedir. Bu kurs kendimizin ve halkımızın sağlığını ilgilendiriyor. Buradan esnafımıza bir çağrı yapıyoruz. Odamıza kayıtlı olup, olmayan tüm esnafımız çalışanları ile birlikte muhakkak bu hijyen sertifikasını almalarını gerektiğini almamaları takdirde ise hiçbir yerde çalışamayacaklarını bilmeleri gerektiğini söylüyorum. 5 Temmuz 2014 tarihine bu sertifika alınmalıdır. Aksi halde çok ağır cezalar verilecektir. Ya hijyen sertifikanızı alacaksınız ya da işyerinizi kapatacaksınız” dedi.

 


Sertifika Alamayanlara Büyük Ceza! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet