Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hırsız Var, Katil Var!

Gezi Eylemleri sırasında başına gaz fişeği isabet ederek yaklaşık 270 gündür komada kalan ve geçtiğimiz gün ölen Berkin Elvan için tepkiler çığ gibi b

Yaşam   A+a-

)

 

    İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu, Boyacılar Parkında düzenlediği eylemde ‘Hırsız Var, Katil Var’ sloganı attılar. İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal, Berkin Elvan’ın Alevi olmasının tesadüf olmadığını söyledi.

 

    “Katiller Hesap Verene Dek Mücadele Edeceğiz”

 

     Berkin Elvan’ın ve gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin katillerinin hesap verecekleri güne dek mücadele edeceklerini açıklayan Ünsal; “gezi direnişi sırasında Başbakan’ın ‘destan yazmakla’ övdüğü polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Berkin Elvan’ı, faşizme karşı milyonların ayağa kalktığı, Gezi Direnişinde kaybettiğimiz Abdullah Cömert’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün, Medeni Yıldırım’ın ve Ahmet Atakan’ın yanına uğurluyoruz. Gezi direnişi sürecinde gençlerimiz henüz 20’li yaşlarda toprağa düşerken, henüz 15 yaşında olan Berkin Elvan, 15 Haziran 2013 tarihinde Başbakan’ın ‘kahraman’ polisinin attığı gaz bombası ile yaralanmıştır. Berkin tam 269 gün, umutla ve inatla yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermiş ancak gencecik bedeni bu mücadeleyi daha fazla sürdürememiştir.

 

)

    Bizler Gezi Direnişinde ve Gazi olaylarında saldırıları gerçekleştirenlerin zihniyetlerinin ve geldikleri yerin aynı olduğunu biliyoruz. Saldırılarda kaybedenlerin hepsinin Alevi olmasının da tesadüf olmadığının farkındayız. İskenderun Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin ve Gezi olaylarında, Gazi Direnişinde hayatını kaybedenlerin ailelerinin de acısını paylaşıyoruz. Berkin kardeşimizin katilleri başta olmak üzere, talimat verdiğini kabul edenler dahil, bütün sorumlular hesap vermelidir. Bütün sorumlular hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağız” açıklamalarına yer verdi.

 

 


Hırsız Var, Katil Var!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
poyraz 13 Mart 2014 Perşembe
ŞEHİTLERİMİZ KİMSENİN AKLINA GELMİYOR
son gelişmeler
öne çıkanlar