Skip Navigation Links

Şiirler Yaşıyor, Şiirler Yarışıyor

Yahya Kemal Yılı Etkinlikleri

Eğitim   A+a-

 

   Yahya Kemal Yılı Etkinlikleri çerçevesinde öğretmenler, lise ve üniversite öğrencileri arasında şiir okuma ve şiir yazma yarışmaları düzenlendi. Mustafa Kemal Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Yahya Kemal Beyatlı Yılı Yürütme Kurulu tarafından yürütülen etkinlikler arasında lise ve üniversite öğrencileri ile öğretmenlere yönelik şiir okuma ve yazma yarışmaları da düzenleniyor.

 
   Yahya Kemal Beyatlı Yılı Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Eyyüp Coşkun, Hatay çapında düzenlenen şiir yarışmalarının amacının lise ve üniversite öğrencileri ile öğretmenleri şiir okumaya ve yazmaya teşvik etmek ve yeni şairlerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu belirtti. Şiir okuma yarışmasında Yahya Kemal’in şiirlerinden birinin okunmasının zorunlu olduğunu söyleyen Coşkun, şiir yazma yarışmasında ise herhangi bir konu, tema, ölçü, tür ve biçim sınırlaması olmadığını açıkladı.

 

   Yarışmaların lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve Hatay’daki okullarda görev yapan öğretmenler olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirileceğini ifade eden Doç. Dr. Eyyup Coşkun, yarışmalara başvuruların 5 Nisan 2014 tarihine kadar söz konusu web sayfasında yer alan başvuru formlarının doldurulmasıyla yapılacağını belirtti.

 

   Yarışmayla ilgili başvuru, yarışma süreci, değerlendirme ölçütleri ve ödüller konusunda ayrıntılı bilgilerin www.yahyakemalyili.com adresinden edinilebileceğini vurgulayan Doç. Dr. Eyyup Coşkun, yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin Yahya Kemal Beyatlı Yılı kapanış programında takdim edileceğini ve şiir yarışmasına katılanların eserlerinin bir kitap olarak yayımlanacağını açıkladı.

 

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet