Skip Navigation Links

Binlerce Alevi, Ehlibeyt ve Kardeşlik Konferansında Buluştu…

Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva’nın konuşmacı olduğu konferansa siyasi parti temsilcileri de yoğun ilgi gösterdiler.

Gündem   A+a-

 

 

   Alevi Cemaati önderlerinin İskenderun’da düzenlediği ‘Alevilik, Ehlibeyt ve Kardeşlik Konferansı’ binlerce Alevinin katılımıyla gerçekleşti. Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva’nın konuşmacı olduğu konferansa siyasi parti temsilcileri de yoğun ilgi gösterdiler.

 

Siyasi Parti Temsilcilerinden Yoğun İlgi…
 
 
 

İskenderun İsa Taş Plaza’da düzenlenen ‘Alevilik, Ehlibeyt ve Kardeşlik Konferansına’ İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, Nardüzü Belediye Başkanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) Arsuz Belediye Başkan Adayı Mehmet Yolcu ile iş dünyasından bir çok isim katıldı.

 

 

“Akdeniz’de Yaşayan Arap Alevileri Kimlerdir?”

 

   Hatay’da ki Alevi Cemaatinin önderlerinden biri olan Şeyh Mehmet Arslan’ın düzenlediği konferansa Hatay’ın her noktasında binlerce Alevi vatandaş katıldı. Konferans programına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlandı.

 

 

 

Açılış konuşmasına dualar okuyarak başlayıp ardından katılan davetlilere teşekkür eden Şeyh Mehmet Arslan; “Alevilik, Ehlibeyt ve Kardeşlik Konferansı düzenlemenin ve sizleri burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor hepinizi Hak Muhammed ve Ali Aşkı ile selamlıyorum” dedi. Şeyh Mehmet Arslan’ın ardından konferansın sunumunu gerçekleştiren Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Akdeniz’de yaşayan ve genellikle Arap Alevileri olarak bilinen topluluğun kim olduğunu anlattı. Arap Alevilerinin nereden geldiğini ve neden farklı isimlendirmeler ile anıldığını anlatan Prof. Dr. Mehmet Yuva, tarihte yolculuk yapıp konferansa katılanları bilgilendirdi. Prof. Dr. Yuva’yı dikkatle dinleyen Alevi cemaati sunumun ardından uzun süre Prof. Dr. Yuva’yı ayakta alkışladılar. Konferans Alevilik, Ehlibeyt ve Kardeşlik adlı şiir okuyan İskenderunlu Şair Fuat İnan’ın yorumları ile son buldu.

 

 

 
Binlerce Alevi, Ehlibeyt ve Kardeşlik Konferansında Buluştu…   videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet