Skip Navigation Links

Çağdaş Kadınların Geleceğiyle İlgili Örnek Belediye Başkanısınız

Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av.Sema Kendirci Uğurman, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e anlamlı plaketle teşekkür etti.

Gündem   A+a-

 

 

    İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Türk Kadınlar Birliği mensubu kadınlarla öğle yemeğinde bir araya geldi.

 

   8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Grand Plaza’da düzenlenen yemekte, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av.Sema Kendirci Uğurman, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, “Çağdaş, demokrat ve kadınların geleceğiyle ilgili örnek Başkansınız” diyerek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin bulunduğu teşekkür plaketi verdi.

 

 

 

 

   Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer de, “Belediye Başkanımızın yaptıklarının karşısında gerçekten müteşekkiriz. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

    Eşi Dr.Ümran Civelek, Eski Devlet ve Çalışma Bakanı Dr.İmren Aykut, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av.Sema Kendirci Uğurman, Türk Kadınlar Birliği’nin, 8 Mart Büyük Kadın Buluşması kapsamında, Türkiye’nin bütün illerinden ve KKTC’den İskenderun’a gelen kadınların katıldığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çocuğunun ilk öğretmeni olan annelerin sosyal hayatta yer almasının önemine değindi.

 

 

   Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadını sosyal hayatın dışında kalmış toplumların ilerlemesi mümkün değil. Sosyal hayatın dışında kalan annenin yetiştirdiği çocuklar çağdaş dünya çocuklarıyla boy ölçüşemiyor. Çocuğun çünkü iki yaşına kadar kişiliğin gelişmesinde dış çevreyle ilişkisi önemli rol oynuyor. Anne sosyal hayatın içinde yer almışsa, çocuk çevresiyle daha uyumlu yetişiyor. Sizleri görmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni görmek kadar güzel. Layık olmaya çalışıyoruz. Bu işte emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bu çok önemli toplantı. Amaç var ve ihtiyaç var. Kadın kültürevleri açtığı için, aydın bir kadın olduğu için eşime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

‘Siz örnek Belediye Başkanısınız’

 

   Etkinlikte konuşan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av.Sema Kendirci Uğurman, “İki gündür buradayız, Belediye Başkanımızla birlikteyiz. Hepimiz çok çeşitli illerden, ilçelerden geldik. Ben Belediye Başkanımıza bu küçük plaketi verirken, bütün illere ve ilçelere biz oylarımızla böyle çağdaş, böyle demokrat ve kadın geleceğiyle, birlikteliğiyle, kadınlarla omuz omuza çalışmayı amaç edinmiş bir Başkan nasip olsun istiyorum. Çünkü bizim için merkezi yönetimler değil yerel yönetimler çok önemli. Biz kadınların arkasında olması gereken ve en büyük desteği alacağımız kuruluşlar yerel yönetimlerdir. Başkan örnek bir başkan olduğunu, eşiyle, bir kadınla nasıl omuz omuza başarıya yürüdüğünü anlattı. Böyle Başkan hepimize nasip olsun diyorum. Kendisini çok kutluyorum, teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

 

    Konuşmasına, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av.Sema Kendirci Uğurman’ın güzel sözlerine teşekkür ederek başlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu güzel duygusal konuşmanız beni gerçekten çok etkiledi ve motive etti. Çok teşekkür ederim. Bu plaketin belki maddi kıymeti yok ama üzerinde bir defa Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi var. Sizlerin adı var. Çok teşekkür ediyorum. Ben bunu baş köşede saklayacağım. İyi ki varsınız. Vatan sizden çok şey bekliyor Türk kadınları. Yapacaksınız, ben buna inanıyorum” dedi.

 

 

   Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av.Sema Kendirci Uğurman’a Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin bulunduğu anı tabağı verdi.

 

   Bunun üzerine konuk kadınlar, ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ marşını seslendirdi.

 

    Salondaki herkes, ardından ellerinde Türk Bayraklarıyla 10. Yıl Marşına eşlik etti.

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet