Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bakan Yıldız İskenderun’a ‘Enerji’ verdi

İskenderun’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın onuruna OSB tarafındanakşam yemeği verildi.

Gündem   A+a-


   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bir ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Enerji Bakanı’nı 2,5 yıl resmi kayıtlarla dinleyeceksiniz, benim yalnızca 2013 yılında 27 ülkeyle 40 seferim olmuş. Devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla görüşüyoruz. Neyi merak edersiniz? Siz onu dinleyince, topladığınız bilgileri komşunuza mı verirsiniz yoksa daha uzaklara mı verirsiniz?” dedi.

    İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Fatih Tosyalı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere İskenderun’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın onuruna akşam yemeği verildi.

    Yelken Kulübü’nde verilen akşam yemeğine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun OSB Başkanı M. Fatih Tosyalı, sanayici ve iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

    BAŞKAN TOSYALI: “BİZE DÜŞEN BUGÜNÜNÜMÜZ VE YARINIMIZ İÇİN ENERJİYİ TASARRUFLU KULLANMAKTIR”

    Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı M. Fatih Tosyalı, Enerji Bakanı Taner Yıldız onuruna verilen yemeğe teşriflerinden dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. Hepimizin bildiği üzere enerjinin ülkemiz için son derece önemli bir unsur olduğunun altını çizen Başkan Tosyalı, “İnsanların ihtiyaçlarının yanında sanayi, inşaat ve ulaştırma gibi lokomotif sektörlerde sürdürülebilir enerji kaynaklarına ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Örneğin İskenderun OSB sanayisi olarak yıllık elektrik tüketimimiz bir milyar yüz elli milyon kilovatsaat olup Türkiye’deki OSB’ler arasında ilk sıralarda yer almaktayız. Bununla birlikte doğalgaz tüketimimiz yıllık 85 milyon metre küp’tür. Enerji sektörüne ülkemizle paralel olarak bölgemizle yatırımcılarımızca da tercih edilmişti. Çok yakında bölgemizde bir iki yüz megavat’lık Termik Santral hizmete girecek olup, yine bu sektöre yeni yatırımlar yapılacağını bilmekteyiz. Hiç şüphe yok ki, gelecekte de enerjiye olan talep şimdiki durumdan daha fazla olacaktır. Bu sebeple bu günümüz ve yarınımız içen bize düşen; enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanmaktır” diye konuştu.

    Daha sonra söz alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise, enerjinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğuna dikkati çekti. Geleceğe güvenle bakmak için enerji yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu kaydeden Vali Lekesiz, ayrıca bölgemizdeki yaşanan enerji ile ilgili sıkıntılara da dikkati çekti.

 

    SANAYİCİLERİMİZİN ENERJİ SIKINTISINI ÇÖZMEK İÇİN TÜM GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

   Gecede son olarak konuşma kürsüsüne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Türkiye’nin enerji konusuna masaya yatırdı. Enerji’nin ülkemiz için büyük önem taşıdığını kaydeden Bakan Yıldız, özellikle sanayicilerimiz için büyük önem taşıdığını vurguladı. İskenderun’da sanayi sektörünün hızla geliştiğini, buna paralel olarak ta enerjiye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Bakan Yıldız, yatırımcılarımızın, sanayicilerimizin enerji konusunda önlerini açmak için hükümet olarak büyük çaba ve gayret içinde olduklarını kaydetti.

 

      TÜRKİYE’DE KIRILMA NOKTASI YAŞATILMAK İSTENİYOR

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumlara da değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, adaletin hukuk ve demokrasinin en fazla istismar edilen araçlar haline geldiğini belirterek, Türkiye’de kırılma noktası yaşatılmak istendiğini kaydetti. Türkiye’de yapılan operasyonlarla ekonominin kaosa sürüklemek istendiğine işaret eden Yıldız, Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu ifade etti. Her 10 yılda bir Türkiye’nin siyaseten büyük bir fırtınadan geçtiğini dile getiren Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siz bir rejimi stabil hale oturtmaya çalışırken bir darbe daha alıyorsunuz, 60′lar 70′ler ve 80′ler de böyle. Şimdi bir benzeriyle de karşı karşıyayız. Ama yıllık disipline son derece iyi bir şekilde uyuyorlar genelde. Eğer Türkiye büyümeye devam etme kararı almasaydı biraz daha problemimiz küçük olabilirdi. Şu anda da biz değişmeye ve büyümeye devam ediyoruz. O yüzden büyümelerin uzun süreli olması ve bir istikrar kazanması, büyümenin kendisi kadar önemli.” Yıldız, siyasi istikrara sahip olmanın ve 17 Aralık sonrasında farklı aralıklarla oluşan olayların net ve büyük resim çerçevesinde gözlemlenebilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Yıldız, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.



Bakan Yıldız İskenderun’a ‘Enerji’ verdi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş