Skip Navigation Links

Kadınların Emekleri Yolsuzluk, Rant ve Yapma İçin Kullanıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Toplanan Bayanlar İskenderun Boyacılar parkında toplandı

Gündem   A+a-

 

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İskenderun Boyacılar Parkında toplanan İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu üyesi bayanlar, 8 Mart’ta yoksulluğa, yolsuzluğa ve savaşa karşı alanlarda olduklarını açıkladılar. Kadınların emeklerinin yolsuzluk, rant ve yağma için kullanıldığını söyleyen SES Örgütlenme Sekreteri Mehtap Arıca, geleneksel aile vurgusu ile talan yapıldığını iddia etti.

    “Kadınların İşgücünün Karşılıksız Sağlanması Hedefleniyor”

     Arıca; “siyasi iktidarın yolsuzluk haberleriyle birlikte tüm kirli politikalarının gözler önüne serildiği bir dönemde ‘8 Mart kadınların birlik dayanışma ve mücadele günü’ için alanları dolduruyor, yeni bir gelecek yaratmak için kendi irademiz ve emeğimizle mücadelemizi büyütüyoruz. Kadınlara sürekli geleneksel toplumsal cinsiyet rollerini hatırlatarak ‘en az üç çocuk, üçte yetmez beş çocuk” baskısı yapan AKP iktidarı sermaye için gerekli ucuz iş gücünü kadınların karşılıksız olarak sağlamasını hedeflemektedir.

 

 

 

 

8 Mart 1857’de New York’lu dokuma işçilerinin izinden yürüyor, tüm dünyada emeği değersizleştirilen, bedeni ve kimliği üzerinden politika üretilen kadınlar olarak kendi irademizle alanları dolduruyoruz. Kadın dayanışmasının verdiği güvenle bütün bir dünyayı değiştireceğimize inanıyoruz. Yeni bir gelecek yatırmanın kendi ellerimizde olduğunun farkında olarak yaşasın 8 Mart… Yaşasın kadın dayanışması” açıklamasına yer verdi. Sona eren konuşmaların ardından kadınlar ufak bir gösteri de bulundu.

 

 


Kadınların Emekleri Yolsuzluk, Rant ve Yapma İçin Kullanıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet