Skip Navigation Links

Belediye meclisi son kez toplandı

Dönemin son toplantısında plaket töreni düzenlendi

Gündem   A+a-

 

   İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince 07.03.2014 Cuma günü Saat 14.00’da Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında toplandı.

    Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Dönemin son meclis toplantısının ardından, plaket töreni de düzenlendi. Beş yıllık dönem içerisinde görev yapan eski ve yeni belediye meclis üyelerine teşekkür plaketi verildi.

   Toplantıda, meclis üyeleri duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

 

    ‘Bu meclis tarihe geçmiştir’

    Yaptığı duygulu konuşmasında, halk için yapılan çalışmalarda katkılarından dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek yaptığı, “Bu meclis tarihe geçmiştir” dedi.

    Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şöyle konuştu: “Dönemimizin son toplantısına hoş geldiniz. 2009, 2014, zaman nasıl hızlı akıp geçti. Ama her zaman söylüyordum gene söylüyorum bu meclis tarihe geçmiştir. Bugün dünya küresel iklim değişikliğiyle karşı karşıya. Bundan 15 gün kadar önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry açıklama yaptı: ‘Artık en büyük kitle imha silahı küresel iklim değişikliğidir’ dedi. Üstelik Amerika Kyoto anlaşmasına imza koymadığı halde bunu söyledi, bu uyarı aslında, anlayana, önlemini alana. Çünkü yarınlarda ‘biz uyardık’ diyecekler. Küresel iklim değişikliğinin beş yıl süreceği tahmin ediliyor. Bu kuraklık önce su kuraklığı, arkasından tarımsal kuraklık, arkasından hidrolojik kuraklık yer altı suları, arkasından sosyo ekonomik kuraklık geliyor. Düşünülüyor ki artık insanlar, devletler birbirleriyle uğraşmaktan vazgeçerek hayat nasıl sürdürülebilir bunun telaşına düşecekler. Biz İskenderun’da bu küresel iklim değişikliğini algıladık, hep birlikte suyu, drenaj kanalı, köprüler gibi altyapıyı tamamladık, olası küresel iklim değişikliğinin oluşturacağı zararlara karşı el birliğiyle İskenderun’u koruduk. İnşallah bilim adamları yanılıyorlar ama, göstergelere göre, mayısta, haziranda başlayacak, bir çok illerde büyük su sıkıntısı çekilecek. İskenderun bunu çekmeyecek. Seller vuracak, İskenderun sel görmeyecek. Bu meclis tarihe geçmiştir. Felaket tellallığı yapmıyorum, bunu bütün bilimadamları söylüyor. İskenderun’da önlemler aldık, bunun için gönlümüz rahat” diye konuştu.

 

 

    ‘Halkımızın özlemini gerçekleştirdik’

    Halkımızın parasının çarçur edilmediğini, halkın ihtiyacına dönük harcandığını, ihalelerin şeffaf yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkımızın özlemi, isteği gerçekleşti” dedi.

    Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şöyle konuştu: “Önümüzde bir seçim var. Tabi ki halkın iradesine saygımız sonsuz. Allah’tan halkın çıkarına, yararına ne olacaksa onu diliyorum. Bu tarihi çalışmaları, hizmetleri yaptığımız için hepinizi kutluyorum. Zaman zaman tartıştık ama tartışmalar hepsi netice itibariyle kişisel değil halkın çıkarı içindi. Herkes kendi fikrini bu mecliste özgürce söyledi. Zaten dünya özgürlük ve demokrasiye doğru gidiyor. Bunun tersine giden, yolda kalacak. Birey ön plana çıkıyor, özgürlük ön plana çıkıyor. Bu meclis özgür bir meclisti. Hiçbir şekilde kimse sert müdahaleyle karşılaşmadı. Herkes özgürce fikrini beyan etti, özgür iradesiyle istediği karara imzasını attı. Bundan sonra gene kardeşçe, dostça İskenderun’da yaşamaya devam edeceğiz. İskelede hep beraber gezeceğiz, suyu hep beraber içeceğiz, köprülerden hep beraber geçeceğiz. Ben çok mutluyum. Önemli olan bir şeyi bitirirken, bittiğinde ne söyleniyor sizin için. Son önemlidir. Bu meclisin bugün görevi bitiyor ama unutulmayacağız arkadaşlar. Çünkü bu mecliste bütün ihaleler kamera altında ve şeffaf oldu, bu özlenen, beklenendi. Belediye zengini yaratılmadı, beklenendi, halkın özlediği bir şeydi. Halkın verdiği paralar çarçur edilmedi, halkın ihtiyacına dönük harcandı. Eleştiri olabilir. Çok fazla halkla bütünleşmedi denebilir. Herkes kendi mesleğinden örnek verir. Ameliyat herkesin gözü önünde yapılmıyor. Altyapı ameliyattır. Ameliyat yaptık, İskenderun’un altyapısını tamamladık. Başka çaresi yoktu. Suyu, drenaj kanalı, köprüler yapıldı, bunlar teknik işler. Halk konseyinde alınan kararların hemen hemen tamamı yerine geldi. 23 Nisan 2009’da kaymakamın koltuğuna temsili olarak oturan kız çocuğuna Kaymakamımız sormuş, ‘Ne istiyorsun?’ diye. Kız çocuğu ‘bir an evvel su sorunumuzun çözülmesini istiyoruz’ demiş. O kız çocuğunun istediğini yerine getirdik arkadaşlar. Bu ameliyattı, yapıldı. Bünye sağlam artık kıyafet giydireceğiz. Kıyafet giydirirken sivil toplum örgütlerine, kent konseyine çok daha yer verilecektir. Bir daha çok mutluyum ki burada huzur var arkadaşlar, nazar değmesin. Gece insanlar rahatlıkla tek başına yada arkadaşlarıyla, aileleriyle dolaşıyorlar, çay, kahve içiyorlar. Bizim yaptığımız tesisleri, otoparkları biz işletiyoruz. Bunlar halkın özlediği şeylerdi. Halkın özlemini yerine getirmenin hepimiz mutluluğunu yaşıyoruz. İyi ki varsınız arkadaşlar. Hepinize teşekkür ediyorum.”

    Gezi parkı olaylarının gündeme gelmesi üzerine Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Onların itirazı vardı özgürlüğüme dokunma diyorlardı. Gençlerin sesine kulak vermemiz gerekir” dedi.

    Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri şu şekilde karara bağladı:

 

 

 

 

 

 

    G Ü N D E M:

 

1- 10.02.2014 Tarih ve 2014/5896 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Maktu Vergi ve Harç Tarifeleri ile ilgili gruplandırmaların Meclisce görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

2- Şevre Mıntıkası 1487 Ada 1 Nolu parselin Anaokulu yeri olarak Maliye Hazinesi adına bedelsiz tapu devrinin yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

3- Frenkçiftliği Mıntıkası 2523 ada 2, 3, 5 ve 7 nolu parsellerde yer alan Resmi Kurum Alanlarının emniyeti ve güvenliğini sağlamak amacıyla, Üniversite Alanı ile Resmi Kurum Alanları arasından 10 metrelik trafik yolu açılmasıyla ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu kabul edildi.

4- Frenk çiftliği Mıntıkası 2523 ada 2, 3, 5 ve 7 nolu parsellerde yer alan Resmi Kurum Alanlarının emniyeti ve güvenliğini sağlamak amacıyla, Üniversite Alanı ile Resmi Kurum Alanları arasından 10 metrelik trafik yolu açılmasıyla ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu kabul edildi.

5- Mülkiyeti Belediyemize ait olan sahildeki 4 Nolu kafeteryanın 10 yıllığına ihaleye çıkartılması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

6- Mülkiyeti Belediyemize ait olan sahildeki 2 Nolu kafeteryanın 10 yıllığına ihaleye çıkartılması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu kabul edildi.

 

 

 

 

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet