Skip Navigation Links

Sınav Kaygısına Son!

İstanbul Aydın Üniversitesinden Ysg Öncesi Motivasyon Semineri

Gündem   A+a-

 

 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 

   Hatay’ın Dörtyol İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesinin işbirliği ile YGS sınavına girecek 12. Sınıf öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısını Önleme ve Motivasyon” semineri verildi.

 

    İstanbul Aydın Üniversitesi Adana ve Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Mehmet Emin Yetkinoğlu, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve 12. Sınıf öğrencilerinin iştirak ettiği semineri İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Erhan Adsız verdi.

 

 

 

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Sayar yaptı ve katılımcılara teşekkür etti.

 

   İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Erhan Adsız alkışlar arasında davet edildiği sunumunda Türkiye’deki Üniversite sayısı, üniversitelerin kapasiteleri ve sınava girecek öğrenci sayısı gibi istatistiki bilgiler verdikten sonra 2012 yılında yapılan KPSS sonucunda Boğaziçi Üniversitesine dört adet hizmetlinin 87 puanla alındığını, bu dört kişinin de lisans mezunu olduklarını anlatarak başladı.

 

 

 

    Üniversite kazanmaktan ziyade iyi bir bölüm kazanmanın önemine vurgu yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Erhan Adsız; “İyi bir bölüm kazandığınız zamanda hedefe ulaşmış sayılmıyorsunuz. İngilizce eğitim almanız gerekiyor. Bitti mi, hedefe varıldı mı, hayır oda yetmiyor ikinci bir yabancı dil daha öğrenmeniz gerekiyor. Peki hedef tamam mı? Yine hayır. Ne aranıyor, yurt dışı deneyiminiz var mı bir de ona bakılıyor” diyerek öğrencilerin önce moralini bozdu.

 

 

 

   Ardından öğrencilere sınav stresinden uzaklaşmanın yol ve yöntemlerini uzun uzadıya anlatan Adsız, seminerinde öğrencilere gelecekleri ile ilgili umutlu olmaları yönünde telkinlerde bulundu.

 

   Seminer sonunda öğrencilerle birlikte sınav stresinden kurtulma yöntemleri ile ilgili uygulamalar yaptı. Heyecan kontrolü ve stres yönetiminden bahsetti. Öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

 

   İstanbul Aydın Üniversitesi Adana ve Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Mehmet Emin Yetkinoğlu, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya’ya Üniversite yönetimi tarafından gönderilen hediyeleri takdim etti.

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet