Skip Navigation Links

Esnaf bayram yaptı!

Hatay Esnaf Odaları Birliği tarafından İskenderun'da düzenlen Ahilik Bayramında mehteran coşkusu yaşandı.

Gündem   A+a-

 
 
 
Hatay Esnaf Odaları Birliği tarafından İskenderun’da düzenlen Ahilik Bayramında mehteran coşkusu yaşandı.
Şehit Pamir caddesinde tüm esnaflar caddeleri Türk bayrakları donatırken, halk Mehteran takımını ayakta alkışladı.
Esnaf Oda temsilcileri ellerinde odalarının ismi yazılı pankartlarla Atatürk Anıtı önüne kadar Mehter takımı yürürken, Hatay Esnaf Oda başkanları da birbirlerine kenetlenerek yürüdüler ve halkı selamladılar. Vatandaşlar ise esnaf oda başkanlarına karanfil dağıttılar Türkiye’nin en büyük ikinci anıtı olan Atatürk Anıtı önünde Mehter takımının verdiği konsere ilgi ile izlendi. Vatandaşlar ellerinde cep telefonu ve kamaralarla mehter takımını görüntülemeye çalıştılar. Esnaf bayramı törenine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Teksöz,ikinci Başkan Uğur Fırat, Belediye Başkan vekili Emin Dönmezer, Belediye meclis üyeleri Sabahattin Uygun, Erol Akın, Esnaf oda başkanları ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Törende İskenderun’un en yaşlısı ve şehre hizmette bulunan Mehmet Memo adlı vatandaşa İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve Esnaf Odaları Başkanları tarafından Ahilik Kaftanı giydirildi.
Törende konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, “Ahilik bizim kültürümüzü yaşatan yeni nesillere aktardığımız güzel etkinliklerdir. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin kutlanmasını diliyorum ve tüm Hatay halkımızın ve esnaflarımızın Ahilik haftasını kutluyorum” dedi. Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kadir Teksöz ise, Hatay esnafları olarak Ahilik kültürünü yaşatmak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek için çaba sarf ediyoruz. Her yıl bir önceki oranla Esnaf bayramlarımız daha coşkulu geçiyor. Zaman kenetlenme ve dayanışma zamanıdır.
 
İskenderun halkımız da bu konuda oldukça duyarlı” ifadesini kullandı. İskenderun sahilinde düzenlenen Ahilik bayramında ise 3 bine yakın vatandaş topluluğuna ahi pilavı ile tavuk ikram edildi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet