Skip Navigation Links

Deprem Korkusuna Son!!! Steel Towers Geliyor..

Deprem korkusuna son verecek Steel Towers, çelik konstrüksiyon yapısıyla bir gurur abidesi olarak yükseliyor..

Ekonomi   A+a-

 

    İskenderun’da temeli atılan Steel Towers, şehrin girişinde yükselen bir gurur abidesi olacak.

    Zemin ve birinci kat mağazalar, ikinci ve üçüncü katlarda otoparklar Türk Hamamı, havuz, sauna, spor center, çok amaçlı salon dahil sosyal tesisler, konut, işyeri ve 1+1 home office şeklinde tasarlanan Steel Towers’ın en önemli özelliği ise deprem riski ve kaygısının bu kadar büyük olduğu bölgemizde çelik malzemelerden yapılacak olması.

    Çelik konstrüksiyon bir yapı olarak 3 ayrı blok 15’er kat, konut, işyeri ve 1+1 home office şeklinde tasarlanan Steel Towers’ın temeline beton dökülmesi öncesi kurban kesilerek gerçekleştirildi.

    Aykut İnşaat İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut ve Karasu İnşaat Mesut Karasu ortaklığıyla yükselmeye başlayan ve 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan Steel Towers’ta çalışanlar ve çözüm ortakları kebap partisinde bir araya geldi.

 

    Bir yandan beton dökme işlemi hızla devam ederken diğer yanda da Steel Towers’ın hazırlık çalışmalarının sona ermesi ve binaların yükselmesi aşamasına gelinmesinin mütevazı kutlaması yapıldı.

    Mutlu ve heyecanlı oldukları gözlenen Murat Sonel Aykut ve Mesut Karasu, çalışanları ve çözüm ortaklarıyla yakından ilgilendiler.

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Steel Towers Ortağı İnşaat Mühendisi Murat Sonel Aykut, Türkiye’nin çelik yapılara dönmesi gerektiğine dikkat çekerken, özellikle İskenderun Körfezi’ndeki deprem korkusu ve kaygısının çelik yapılara duyulan ihtiyacı arttırdığına vurgu yaptı ve şöyle konuştu: “Çözüm ortağımız sadece çalışanlar ve tedarikçilerimiz değil tüm İskenderun halkı. Halkın teveccühleriyle İskenderun’un şeklini, girişini değiştirecek bir proje tasarladık.

    Proje her şeyden önce çelik konstrüksiyon olmasıyla birlikte, bölgenin en önemli sorunu olan kötü zemin ve deprem korkusuna çözüm bulmaya çalıştık. Steel Towers’a, bir inşaattan çok bir yaşam alanı olarak bakıyoruz. Bu yaşam alanı içerisinde, şehrin yoğunluğuna rağmen, site ortamı, bir sosyal tesis ortamı, 3 ve 4’ncü katlarda otopark yaparak, bir fikri değiştirme ve yapılabilir olduğunu gösterme amacını taşıdık. Çeliğin sunduğu avantajlar ve verdiği güven bizim çok önemli.

    Maliyetler ve kar marjları ikinci planda olmakla birlikte deprem riski ve kaygılarla birlikte Türkiye çeliğe geçmeli. Çelik konstrüksiyonun yaygınlaşmaması nedeniyle maliyetler yüksek iken, daha az güvenli betonarme yapılara yönelim ucuz maliyetler nedeniyle tercih ediliyor. Özellikle bölgemiz ve Türkiye’de çelik yapılara dönmek çok önemli” dedi.

 


 
Deprem Korkusuna Son!!! Steel Towers Geliyor.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Kemal Bicakcioglu 3 Nisan 2023 Pazartesi
Depremde ne kadar saglam oldugu goruldu. Tipki Antakya'daki luks, satafatli sitelere olan sey stc'nin de basina geldi.
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet