Skip Navigation Links

İskenderun’u Tutabilene Aşk Olsun

Sadullah Ergin, yaklaşan 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi İskenderun’da ki ziyaretlerini hız kesmeden devam ettiriyor.

Politika   A+a-

 

    Adalet eski Bakanı Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, yaklaşan 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi İskenderun’da ki ziyaretlerini hız kesmeden devam ettiriyor. İskenderun’un sevilen hayırsever işadamı Nuri Üyseni’i ziyaret eden Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’e Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil ve çok sayıda partili eşlik etti.

     “İskenderun’a Hizmette Birlikte Hareket Edeceğiz”

    İskenderun’a hizmet noktasında yaptığı başarılı çalışmalarla bilinen hayırsever işadamı Nuri Üysen, beraberin de ki çok sayıda iş adamı ile Ergin’e kapıda karşıladı. Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hayırsever İşadamı Nuri Üysen, yanında bulunan arkadaşları ile bir İskenderun platformu oluşturduklarını ve İskenderun’a yapılacak her hizmette birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi. İskenderun’un yıllardır iktidarın nimetlerinden yararlanamadığına dikkat çeken Hayırsever İşadamı Nuri Üysen; “siz her ne kadar Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hatay’a hitap edecekseniz, Seyfi Dingil’de İskenderun’a hitap edecekse biz öncelikle İskenderun’un gelişmesi adına sizlerden büyük gayret bekliyoruz. İskenderun yıllardır iktidarın hasreti içerisindedir. Yıllardır İskenderun, iktidarın nimetlerinden yararlanamamıştır. Biz İskenderun’a hizmet verecek kişilere destek olmak adına tüm arkadaşlarla birlikte hareket etme kararı aldık. Sizinde bu konuda büyük hizmetler yapacağınıza, bakanlıkta göstermiş olduğunuz gayretlerinizi çok iyi biliyor ve buna inancım tam” şeklinde konuştu.

 

    “Her şeyin Bir İlki Var İskenderun’u Hizmet Siyaseti İle Tanıştıracağız”

    İskenderun’un coğrafi anlamda dünyanın tüm güzelliklerine sahip olduğunun altını çizen Ergin ise, İskenderun’a yapılacak hizmet projeleri ile ‘İskenderun’u tutabilene aşk olsun’ dedi. Yerel dinamikler, büyük şehrin imkanları ve Ankara ile ortak projeler ile İskenderun’u çok kısa sürede çok iyi yerlere getirebileceklerini kaydeden Ergin; “Hatay’ın tamamında olduğu gibi İskenderun’un da dinamiklerini harekete geçirerek İskenderun’u layık olduğu yere taşıyacağız inşallah. İskenderun’da sürekli bir söylem var. İskenderun yıllardır Ankara ile ters düşmüş, Merkezi yönetim neresi ise İskenderun orası ile ters düşmüş. Antakya’da da vaktiyle bir gelenek vardı. Bir sağ, bir sol derlerdi. Bir seçimi sağ parti alırdı bir sonra ki seçimi sol parti alırdı. 2004 yılından itibaren biz bu geleneği değiştirdik. 2004 yılında Antakya’yı teslim aldık CHP’den. 2009’da sıra CHP’de dediler. Ama yine biz aldık. Şimdi 2014. Allahın izniyle Antakya’nın yine bir Ak Partili başkanı olacak. İsmail Kimyeci başkanımız inşallah Antakya’da belediye başkanımız olacak. Her şeyin bir ilki var. İskenderun’u ilk kez hizmet siyaseti ile karşılaştıracağız. Çünkü Allah bu coğrafyaya her şeyi vermiş. Denizi, dağı, kumsalı, yaylayı vermiş. İskenderun’a iklimi vermiş, dinamikleri vermiş. Ama İskenderun’umuza geldiğiniz de bir miktar sahilde bir şeyler görürsünüz onun dışında İskenderun’da arzu ettiğiniz, bu coğrafyanın sahip olduğu güzelliklere sahip bir alt yapı göremezsiniz. İskenderun’a gelen bir misafirinizi 1 gün içerisinde nasıl ağırlarsınız. En fazla sahil de bir kahve içirirsiniz ya sonra? Koca İskenderun’da buraya gelen birinin İskenderun’dan farklı bir dimağ tadını, bir lezzeti dışarı taşıması gerekmiyor mu? İskenderun’dan farklı bir mesaj götürecek bir değerimiz var mı şu anda? İskenderun bu değil. Bu olmaması lazım. Onun için İskenderun’u kendi potansiyelini harekete geçirerek hem Hatay’ın göz bebeği hem de Türkiye’nin gözde bir merkezi haline getirecek projelerle geliyoruz. İskenderun’da inşallah kurvaziyer limanımızda, yat limanımızda, tersanemizde, gemi bakım merkezimiz ile geliyoruz. İskenderun’a özel sosyal projeler ile geliyoruz. İskenderun’a turizm politikası ile geliyoruz. İskenderun sanayinin kalbi oluyor ama aynı zamanda güneye inildiği zaman İskenderun turizmin merkezi haline gelecek. Amanos tüneli ile beraber İskenderun istihdamın, ticaretin ve nakliyenin başkenti haline geliyor. İskenderun’u tutabilene aşk olsun diyeceğiz. İskenderun ve Hatay’ı geleceğe taşımak için bir kere dünya perspektifini İskenderun’un potansiyeli ile birleştirebilmeliyiz. Yerel dinamikler, büyük şehrin imkanları ve Ankara ile ortak projeler ile bu şehri çok daha kısa vadede biz geleceğe taşıyabilecek noktaya geleceğiz” açıklamalarına yer verdi.

    Sona eren konuşmanın ardından Hayırsever işadamı Nuri Üysen, Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’e günün ziyaret anısına hediye takdiminde bulundu.

 

 


İskenderun’u Tutabilene Aşk Olsun videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet