Skip Navigation Links

Mülakat İle Yandaş Öğretmenlerini Seçecekler

Eğitim – İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş, sendika binasında basın toplantısı düzenledi

Gündem   A+a-

 

    Eğitim İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş;

    “Mülakat İle Yandaş Öğretmenlerini Seçecekler”

 

    Eğitim – İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Ak Parti iktidarının meclise sunmaya hazırlandığı Milli Eğitim temel kanunu ve kararnameleri değişikliği tasarısının yerleşme ve kadrolaşma hamlesi olduğunu açıkladı. Tasarının yasalaşması durumunda kamusal eğitim alanının daralacağını ifade eden Eğitim – İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hasan Kuş, Ak Parti’nin yandaşlarına yönelik mülakat ile öğretmen seçimini hedeflediğini söyledi.

     “Öğretmenlerin İş Güvencesi Yok Edilecek”

 

 

    Söz konusu tasarının öğretmenlerin iş güvencesini yok edeceğini savunan Kuş; “AKP iktidarı “Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nı, yarın 26 Şubat 2014’de TBMM gündemine getirecektir. Kapalı kapılar ardından hazırlanan bu tasarı dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi ve kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması tartışmaları bahane edilerek siyasi iktidarın eğitimde özelleştirme, yerelleşme ve kadrolaşma hamlelerinin doruk noktasıdır. Tasarının yasalaşması durumunda, kamusal eğitim alanı daha da daralacak, eğitim kamusal bir hizmet olmaktan çıkacaktır. Devlet okullarında eğitimin niteliğini bilinçli olarak düşüren hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığının dershaneleri kapatma planının ardındaki amaç, özel eğitimi özendirmek ve özel okulları doğrudan kamu kaynaklarıyla destekleyerek eğitimi piyasa koşullarına sunmaktır. Siyasi iktidarın dershanelerin özel okullara dönüştürme ve özel öğretim kurumlarının kamu kaynakları ile destekleme yasası, eğitimde fırsat eşitsizliğini daha da arttıracaktır. İktidara geldiği günden bu yana bakanlık kadrolarını kendi ideolojik hedefleri doğrultusunda defalarca değiştiren AKP, eğitim kurumlarımızdaki yüz binleri bulan müdür ve yardımcılarının da tamamını görevden almayı hedeflemektedir. Tasarıda yeni yönetim kadrolarının valiler aracılığıyla okul ve kurumlarda görevlendirilmesi ön görülerek, kadrolaşmanın yanı sıra eğitimde yerelleşmenin de önü açılmaktadır. Eğitimde yerelleşme ve mülakat uygulamasıyla birlikte öğretmen atamalarında yandaşlığın ve keyfiliğin belirleyici olacağı açıktır. Dershane öğretmenlerinin KPSS’siz mülakatla MEB kadrosuna alınması, ataması yapılmayan 350 bin öğretmene haksızlık olacak ve MEB’de zaten var olan torpil ve yandaş kayırım öğretmen atamalarına da sıçrayacaktır” şeklinde konuştu.

    Eylem Var!

    Eğitim İş Sendikası olarak 26 Şubat 2014 tarihinde üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakıp bir dizi eylem sürecinde olacaklarını açıklayan Kuş; “Tasarı ile öğretmenlerin iş güvencesi yok edilecektir. Aday öğretmenlerin en az bir yıl fiilen çalışması, adaylık döneminde herhangi bir disiplin cezası almamış olması ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanacağı belirtilmiştir. Bu düzenleme ile aday öğretmenlerin asil kadrolara geçişi zorlaştırılmaktadır. Yani siyasi iktidar istediği öğretmenin stajyerliğini kaldıracak istemediği öğretmenin stajyerliğini kaldırmayacaktır. Öte yandan bu yasa tasarısında, Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biri olan Talim Terbiye Kurulu’nun görev yetkileri, “bakanlıkta iki başlılık yarattığı” gerekçesiyle mili eğitim mevzuatı konusunda “karar vermekten” “görüş bildirmeye” düşürülmüştür. Yetkileri daha önceden tırpanlanan Talim Terbiye Kurulu böylece tamamen işlevsiz hale getirmek istemektedir. Eğitim-İş olarak; Ulusumuzun geleceğini belirleyen eğitim gibi önemli bir konuda, böyle bir oldu bittiyi kabul etmemiz mümkün değildir. Yasa teklifinin TMMM’ ye geleceği gün olan 26 Şubat 2014 tarihinde üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı ve bir dizi eylem sürecini başlatacağımızı kamuoyuna ve basına duyuruyor ve tüm eğitim emekçilerini bu mücadeleye çağırıyoruz” açıklamalarına yer verdi.

 

 


Mülakat İle Yandaş Öğretmenlerini Seçecekler videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet