Skip Navigation Links

Hatay İçin 31 Altın Proje

SP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necmettin Çalışkan ile SP İskenderun Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Çelik İGCziyarette bulundular

Politika   A+a-

 

    Saadet Partisi (SP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necmettin Çalışkan ile SP İskenderun Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Çelik ve parti yönetimi İskenderun Gazeteciler Cemiyetine (İGC)ziyarette bulunup basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayları hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Çalışkan, Saadet Partisi olarak Hatay için hazırladıkları ’31 Altın Projeyi’ açıkladı.

     “Savaş Ak Partili, Aslan CHP’li!”

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Ak Partili, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan’ın ise CHP’li olduğunu iddia eden Necmettin Çalışkan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lütfü Savaş ile Mete Aslan’ın CHP’den aday olmak için kıyasıya bir mücadele verdiğini söyleyen Necmettin Çalışkan; “ipi Lütfü Savaş göğüslediği için diğeri bir başka partiden aday olmak zorunda kaldı. Bizler saadet partisi olarak hem Ak Parti’nin hem CHP’nin ikişer adayı ile mücadele ediyoruz. Biz diyoruz ki saadet partisi kazanmalıdır. Saadet kazanmadıktan sonra kim kazanırsa kazansın hiçbir anlamı yok. Bugün Hatay’ı 3 – 5 yılı içinde Türkiye’nin en büyük vilayetleri arasında yapacağız diyenleri de gülümseyerek karşılıyoruz. 12 yıldan bu yana iktidarsınız bu memlekete hangi çiviyi çaktınız. Adliye yapmaktan, müze yapmaktan başka hangi icraatlarınız oldu? 12 yıldır mühür elinizde sustunuz. Bugün de eliniz de sanki sihirli değnek varda Hatay’ı Türkiye’de 5 ilk arasına alacağız diyorsunuz. Onun için ilkesiz politikacılara karşın ilkeli davranarak mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

           “İskenderun ve Antakya Arası Tahta Köprü”

    Saadet Partisi adına Hatay için ‘31 Altın proje’ hazırladığını söyleyen Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necmettin Çalışkan; “bu projelerin bazılılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Antakya – İskenderun arasının tahta köprü ile yapılacak bir tünelle otobana bağlanması… Böylece iki bölgenin de birlikteliğinin sağlanması amaçlanıyor. Dolayısıyla İskenderun ve Antakya birleştirildiği takdir de her iki bölgenin sanayicisi, esnafı için büyük bir Pazar kitlesi oluşmuş olacak. Bugün Almanya ile Fransa en gelişmiş iki ülke olmasına rağmen en fazla ticareti kendi aralarında yapıyorlar. Dolayısıyla İskenderun ve Antakya pazarının da birbirini gözetlemesi gerekiyor” dedi.

     “İskenderun – Antakya 20 Dakika Olacak”

    İskenderun – Antakya arasında kurmayı hedefledikleri tahra proje ile mesafenin 20 dakika olacağını söyleyen Çalışkan, Hatay’ın Türkiye’de ki turizm pastasından payını alamadığını ifade etti. Çalışkan; “Tabi ki İskenderun’dan 20 dakika içerisinde Antakya’ya ulaşıldığı takdirde işler daha çok kolaylaşacak ve büyük bir ekonomik canlanma sağlanacaktır. Bunun yanı sıra Hatay’ımız dünyanın harikulade iklimlerinden bir tanesine sahip durumda. Bugün İzmir’den Mersin’e kadar birçok il sahil bölgesi olarak turizm ticaretinden pasta payını alır iken maalesef Hatay bu haktan mahrum. Hâlbuki Hatay 15 dakika içerisinde 4 mevsimi bir arada yaşayabilen dünyanın ender vilayetlerinden bir tanesi. Bu şehrin turizminin iyi bir şekilde canlandırılması gerekiliyor. Turizm demek maddi imkânı olan birkaç kişinin Arsuz’da villa yaptırması demek değil. Buranın turizminin ekonomiye kazandırılması gerek. Onun için Hatay’ı Ortadoğu’nun helal turizm bölgesi yapacağız. Çünkü dünya da bir helal turizm pastası var. Malezya’dan Endonezya’ya, Arap ülkelerine kadar pek çok ülkenin muhtaç olduğu bu potansiyeli Hatay olarak değerlendireceğiz” açıklamasına yer verdi.

    “Ekmek 30 Kuruş Olacak”

    Ak Parti’nin Amanos Tüneli projesinin emperyalis bir proje olduğunu savunan Çalışkan; “bugün içeriği belli olmayan Amanos Tüneli projesinin çok pahalı, gereksiz ve emperyalist bir proje olduğunu düşünüyoruz. Bu Amanos Tüneli projesinin Hatay’ı hiçbir katkısı olmayacağı kanaatindeyim. Biz bu tünelin yerine tahta köprü olarak Amik ovasını öneriyoruz. Böylece İskenderunlu sanayici de yer problemi yaşamayarak Osmaniye gibi çevre illere yatırımlarını taşımak zorunda kalmayacak. Bu potansiyel, bu imkânlar burada kalacak. Ve istihdam sorunu da çözülmüş olacak” dedi. Son olarak Saadet Kat projesi fakir ve fukaranın yanlarında olacaklarını söyleyen Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necmettin Çalışkan, ekmek fiyatının ise 30 kuruş olacağını açıkladı.

 

 


Hatay İçin 31 Altın Proje videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet