Skip Navigation Links

Astsubaylar Kendilerine Şahsiyet İstiyor

TEMAD Başkanı Kazım Çakır, Genel Kurmay Başkanlığının ve iktidarın astsubaylara yüzünün dönük olmasını ve kulak vermesini istedi.

İskenderun   A+a-

 

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin emekçileri olarak bilinen astsubayların sıkıntılarını anlatan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Kazım Çakır, Genel Kurmay Başkanlığının ve iktidarın astsubaylara yüzünün dönük olmasını ve kulak vermesini istedi.

    “Astsubaylar Yine Avutuldu”

    Astsubayların her şeyden önce kendilerine bir şahsiyet istediğini açıklayan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Kazım Çakır, astsubay ve subay ilişkilerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Astsubaylara yönelik ekonomik rahatlatma yönünden sunulan tasarının sözde kaldığına dikkat çeken Çakır; “ Bu konu yeni bir konu değil.

 

 

  Uzun süredir takip edilen ve uzun bir süreci kaplayan bir konu. Astsubaylarla ilgili gerek sosyal anlamda gerek ekonomik anlamda birçok sıkıntıların varlığı artık gündeme gelmeye başladı. En son gelinen nokta da daha önce astsubaylara ekonomik açıdan, biraz rahatlatılması açısından bir tasarı sunulmuştu. Ancak bu torba yasası falan, filan çıkınca bunların hiçbirisinin olmadığı yine astsubayların avutulduğu şeklinde bir izlenim alındı. En son Sayın Genel Kurmay Başkanımızın kışla da çalışan kıdemli arkadaşlarımızdan 270 arkadaşımızı Ankara’ya davet ettiler. Ankara’da ki o davet sırasında astsubayların sorunlarını masaya yatırdılar. Astsubayların sorunları masaya yatırıldığında sadece onlar anlatıp, astsubay arkadaşlarımız da evet deme noktasında değillerdi. Bu sefer astsubaylar anlattı onlar dinlediler kendi sorunlarını. Fakat bu onlar için de pek hoş olmadı ki bir fiyasko ile sonuçlandı. Çünkü es son gün Sayın Genel Kurmak Başkanımız bütün konuşmaları topladıktan sonra o topluma hitap edecekti. Fakat olmadı. Çünkü onlara herhangi bir şey yansımadı. Astsubay arkadaşlarımızın istekleri onlara çok fazla geldi. Bu nedenle Genel Kurmay Başkanımızın yerine ikinci başkanımız bir şeyler söylemek zorunda kaldı. Fakat bu da usulsüzlüğü ortadan kaldıracak nedenlerden olmadı. Şimdi astsubaylar ne istiyor? Astsubaylar bir defa hakikaten yaptıkları işe göre kendilerine bir şahsiyet istiyor. O şahsiyeti kendilerinde görüyorlar. Zaten şu an da üniversite mezunu olmayan çok ender astsubayımız var. Zaten diğer arkadaşlarımız Meslek Yüksek Okulu statüsünde. Polisler de meslek yüksek okulu statüsünde. Hemşireler de o statüde. Meslek Yüksek okulundan mezun olanlar dokuzun ikisinden başlıyor göreve. Fakat ne gariptir ki astsubay arkadaşlarımız dokuzun birinden başlıyor. Yani çıkar çıkmaz bir ceza ile karşılaşıyorlar. Aynı statüde olan diğer kamu görevlilerinden bir yıl geriden başlıyor. Tabi ki burada bir düzeltilme lazım. Şimdi Sayın Genel Kurmay Başkanımız 2 yıllık bir harp okulu mezunu. Fakat çıkan yasalar onlara dönük olduğu için şu anda bütün dört yıllık mezun gibi itibar görüyor. Diğer astsubay arkadaşlarımız bunları sürekli talep etmelerine rağmen hiçbir şey göremiyor. İşte, astsubay arkadaşlarımızın tepkilerinin bir kısmı bu şekilde…” şeklinde konuştu.

    “O Stresi Bizlerde Yaşıyoruz”

    Türk Silahlı Kuvvetlerinde 30 yıl görev yapıp emekliye ayrılan bir albay ile kıdemli başçavuş arasında bir kat geniş bir yelpaze farkı olduğuna vurgu yapan Çakır; “Ekonomik açıdan gelirsek 30 yıl hizmet etmiş emekli bir albayın aldığı maaş 4.750 – 5.000 Bin TL civarında. Aynı süre hizmet etmiş bir astsubayımızın maaşı ise 2.100 – 2.150 TL civarında. Arada bir kat fazla yelpaze genişliğinde fark var. Tabi ki biz emekli bir albayın aldığı maaşı isteme hakkında değiliz. Ancak bu yelpazenin hiç olmazsa biraz daralmasını istiyoruz. Bizim de eşimiz, çocuklarımız sosyal yaşantımız var. Yani o 30 yılda bizler de aynı streste aynı amaçta hizmet etmiş insanlarız. Birisini ileri de görüp diğerini onun gölgesinde görmek hiç hoş değil. İşte sıkıntıların başında bu da geliyor. Temsil tazminatından bahsediliyor. O tazminat az değil. Bu durum çok önceleri şu şekilde açıklanmıştı. Albaylara, yarbaylara, binbaşılarla beraber kıdemli başçavuşlara da bu tazminat verilecekti. Ancak bu hiçbir zaman astsubaylara verilmedi. Binbaşıların burada bir sıkıntısı yok. 3 yıl sonra yarbay olacaktır. Zaten temsil tazminatını alacaktır. Ama bir başçavuşun yarbay olma şansı yok ki. Öyle bir şans olmadığına göre… Bu son tasarının için de bir temsil tazminatı vardı. Ama şu anda görünür de bir şeyi yok. Sıkıntılarımızın birçoğu bunlardan kaynaklanıyor. Onun için gerek Genel Kurmay gerekse iktidar biraz daha astsubaylara yüzünün dönük olmasını, kulağının daha açık olmasını bekliyoruz” açıklamalarına yer verdi.

 

 


Astsubaylar Kendilerine Şahsiyet İstiyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet