Skip Navigation Links

Temizlik İşçileri Greve Çıktı!

İskenderun Belediyesi temizlik işçileri grevde…

Gündem   A+a-

 

    Temizlik şirketi Envitec’e bağlı olan ve Hak – İş Sendikası üyeleri olan İskenderun Belediyesi temizlik işçileri 24 Ocak 2014 tarihinde yapılan toplu sözleşme gereği haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakıp grev yaptılar.

     “%30 Zam ve Personel Servisi İçin Araç İstiyoruz”

     Hatırlanacağı üzere 24 Ocak 2014 tarihinde yapılan toplu sözleşme gereği işçilerin 80 maddelik bir talepleri olmuştu. Talepler arasında % 30 zam isteyen ve kendilerine evlerine gelir – gider iken servis aracı tahsisi isteyen temizlik işçileri isteklerinin yerine getirilmemesine tepki gösterdiler. Hak – İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim’in Ankara ile bağımsız bir anlaşma yaptığını iddia eden işçiler, haklarının menfaatler uğruna satıldığına söylediler. Karayılan Beldesi, Denizciler Beldesi ve Sarıseki beldesi temizlik işçilerinin de katıldığı grev de belediye Başkanı Yusuf Civelek aleyhine sloganlar atıldı.

 

     “Haklı İken Haksız Duruma Düşmeyelim”

     İskenderun İsmet İnönü Meydanında toplanan temizlik işçilerini ziyaret eden MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül’de işçilere destek olup işçilere yasal haklarını anlattı. İşçilere ‘Haklı iken Haksız duruma düşmeyelim’ diyen Gül, işçilerin grev hakkına sahip olabilmesi için 24 Ocak tarihinden 60 gün geçmesi gerektiğini söyledi.

      “5 Yıl Sabrettik Biraz Daha Sabredelim”

     İşçilerin sorunlarını dinleyen MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül’e sendikacı olan Ülkü Ocakları Başkanı olan Nurettin Aydemir’de eşlik etti. Yasanın iş verene 60 gün hak tanıdığına dikkat çeken Gül, işçilere seslenerek; “zam konusunda ve servis araçları ile ilgili sıkıntılarınızı çok iyi biliyoruz. Servis aracını bizzat gidip yerinde gözlemledik sanki çuval doldurulur gibi insanların üst üste bir pikap araç içerisinde olduğunu gördük. O aracın o şekilde trafiğe bile çıkması yasaktır. Bunun toplu sözleşme konusu bile olmaması lazım. Bu toplu sözleşmeden önce halledilmesi gereken bir konudur. 60 gün sonra istedikleriniz olmazsa karar alır greve gidersiniz. Benim anladığım şu ki bugün greve gitmeniz size zarar verir. Haklı iken haksız duruma düşmeyelim” şeklinde konuştu. Mevcut belediye yönetiminin basiretsiz kaldığını söyleyen Gül, 30 Mart gününe kadar herkesin sabretmesi gerektiğine dikkat çekip; “kimsenin eline koz vermeyin. 5 yıl sabrettik biraz daha sabredelim” dedi.

      “Bu İhalenin Usulsüz Olduğunu Belirmiştik”

     Halkın Demokratik Partisi (HDP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon da yönetimi ile gelip işçilere destek sözü verir iken belediyenin temizlik işlerini özel bir hizmet birliğine verdiğini ifade edip büyükşehir kapsamında bu anlaşmanın zaten sona ereceğini söyledi. Yapılması gerekenin asli olarak emekçilerin belediyenin kadrosunda istihdam edilmesi gerektiğini savunan Kimyon; “haklısınız. Belki 5 yıldan bu yana bu firmanın üzerinde çalışıyorsunuz ama belki 15 seneden bu yana da belediyenin bu işlerini değişik şirketler üzerinden yapıyorsunuz. Kıdem tazminatları, diğer sosyal haklar konusunda sıkıntılarınız olduğunu biliyoruz. Bizim bu ihalenin iptali için zamanında açmış olduğumuz bir dava da vardı. Belediyenin yaptığı bu ihalenin usulsüz olduğunu belirmiştik” açıklamasına yer verdi.

 

 


Temizlik İşçileri Greve Çıktı!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
mesut küçük 18 Şubat 2014 Salı
Birincisi iskenderun belediyesi diyip demogoji yapmayın.İkincisi envitec belediyeler birliğine bağlı bir kuruluştur iskenderun belediyesinin kontrolünde bir firma değildir insanları yanlış bilgilendirim çarpıtmayın ayıptır.üçüncüsüde yaptığımız yorumları işinize gelmedi diye yayınlamamazlık yapmayın yakışmıyor size sayın gökpınar heleki gökpınar soyadına hiç yakışmıyor!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet