Skip Navigation Links

Yamaç Kolej ve Mahalleye Doğru Kayıyor!

İskenderun İsmet İnönü Mahallesi Körfez Sitesinin dağ yamacında bulunan Gülen Koleji son yağan yağmurlarla birlikte heyelan tehlikesini hissetmeye baş

Gündem   A+a-

 
Yamaç Kolej ve Mahalleye Doğru Kayıyor!
 
 
İskenderun’da otoban ile Gülen Koleji arasında bulunan yamaçta meydana gelen toprak kaymasının oluşturduğu yarıklar, okul binasının arkasına akan toprak ve kayalar, öğrenim giren 500 öğrenciyi, Körfez sitesinde yaşayan binlerce vatandaş heyelan tehlikesiyle karşı karşıya getirdi.
İskenderun İsmet İnönü Mahallesi Körfez Sitesinin dağ yamacında bulunan Gülen Koleji son yağan yağmurlarla birlikte heyelan tehlikesini hissetmeye başladı. Okulun üst tarafına çıkarak olayın vahametini gösteren Kolej Müdürü Mustafa Üsküplüoğlu son yağan yağışlarla toprak kaymasının oluştuğuna dikkat çekerek “Metroloji önümüzdeki hafta da sağanak yağış gösteriyor. Korkumuz sağanak yağışla bu topraklar aşağıya iner, okulun eğitim ve öğretimi sıkıntıya düşer, komple bütün mahalle heyelan tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.
On gün önce resmi yazı halinde belediyeye durumu ilettiklerini anlatan Kolej Müdürü Üsküplüoğlu “O gün de dedik otoban ile mahalle arasında çok ciddi çatlamalar meydana geldi. Toprak kayması, heyelan tehlikesi söz konusu, okulun önüne düşen toprak, kaya parçalarından bahsettik. Gelen giden mühendis arkadaşlar oldu ama bugüne kadar herhangi bir tedbir alınmadı şu an. 500 öğrencimiz var, aileler tedirgin bir an önce önlem alınması lazım. Bu durumu hem Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne Mersine resmi yazıyla mail olarak, İlçe Milli Eğitime resmi yazıyla bildirdik” diye konuştu.
Otoban ile Okul arasındaki yamaçtaki tehlikeye işaret eden Kolej Müdürü Üsküplü şunları söyledi: “Buradaki tehlike, aşağıya düşenin beklide 20-30 katı bir tehlikedir. Düşen ve açılan yarıklara bakıldığında olayın büyüklüğü ortada. Şu kadar geniş bir alanda toprak parçası kopmuş, adeta mahalleye doğru geliyor, her gün biraz daha… bu son yağmurlarda gittikçe açıldı. Mutlaka kısa zamanda önlem alınması lazım. Artık burada hafriyatın yapılıp, ciddi bir duvar çekilmesi lazım. Çok daha yukarda toprak kopmuş heyelan söz konusu. Buna ne okul dayanır, ne okulun etrafındaki siteler dayanır. Bütün mahalleyi tehdit eden heyelan söz konusu burada…”
Üsküplüoğlu, kopan toprak parçalarının o kadar geniş bir alanı etkilediğine vurgu yaparak üst tarafta geçen otobanın güvenliğinin de tehlikede olduğunu, bastığı yerlerin göçtüğünü anlatarak insan boyu büyüklüğünde yarıkların oluştuğunu söyledi.
Okulun hemen üst tarafında yamaçta toprak kayması belirtileri gözle görülür bir şekilde derin yarıkları gösteren Üsküplüoğlu “Önümüzdeki yağmurlarda bu topraklar böyle burada kalmaz. Benim korkum gerçekten öğrencilerimizi de öğretmen arkadaşlarımızı, velilerimizi, top yükün bu mahallede yaşayanların hepsinin can güvenliği tehlikede, zaman kaybetmeden bir an önce buraya tedbir alınması, çözüm üretilmesi lazım. Yetkililerden o duyarlılığı bekliyoruz” diye konuştu.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet