Skip Navigation Links

Halktan Kopuk Olmayanlar

Furkan Vakfı 'Halktan Kopuk Olmayan' Bir Program Gerçekleştirdi

Gündem   A+a-

Furkan Vakfı "Halktan Kopuk Olmayan" Bir Program Gerçekleştirdi
Merkezi Adana'da olan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Hatay il temsilciliği, Antakya kapalı spor salonunda Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle "Allah ve Resulü'ne Bağlılık" konulu coşkulu bir konferans ve etkinlik programı düzenledi. Yakın bir zamanda kurulan Furkan Vakfı Hatay İl Temsilciliği'nin organize ettiği konferansa halkın yoğun ilgisi damgasını vurdu.
Hatay halkının katılımına ülkenin dört bir yanından gelenler de eklenince, Antakya Kapalı Spor Salonu'nda izdiham yaşandı. Hz. Muhammed (s.a.v.)'in kutlu doğumunun olduğu bu haftada O'na bağlı olmanın aslında Allah'a bağlılık olduğunun hatırlandığı konferansa yaklaşık 5000 kişi katıldı. Büyük bir izleyici kitleside salonda yer olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı.

Halkın Teveccüh Gösterdiği Bir Program Olursa Kapalı Spor Salonu Böyle Dolar
Program 17 Nisan Pazar günü saat 14.00'te Kur'an tilavetiyle başladı. Ardından Furkan Vakfı Hatay İl Temsilcisi Murat Temizkan, yaptığı açılış konuşmasında, Furkan Vakfı'nın Hatay'da halkı kucaklayan ilmi ve kültürel çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sonrasında "Peygamberin Mesajı" konulu şiir dinletisi yer aldı. Programın devamında ise kendi beste ve yorumlarıyla ilhamını Kur'an'dan alan "Grup Furkan" sahne aldı.

Defalarca tekbirlerle kesilen Grup Furkan'ın marşlarından sonra konferansı vermek üzere Alparslan KUYTUL Hocaefendi sahneye davet edildi.
Alparslan KUYTUL Hocaefendi'nin konferans konuşmasından bazı önemli noktalar şunlardı:
• Allah'tan başka ilah olmaması demek Allah'ın tek otorite olması demektir. Sadece yaratan bir Allah değil; aynı zamanda hüküm koyan bir Allah. Kur'an'da Araf suresinde "Yaratmakta hükmetmekte Allah'a aittir" buyruluyor.
• "Rabbim Allah"tır demek, "Ben Allah'ın istediği gibi bir hayat yaşayacağım" demektir.
• Allah'a bağlı olduğunu iddia edenler, Allah'ın kitabı Kur'an'a tabi olmak zorundalar. Bütün meselelerde; zor gelse de kolay gelse de...
• Allah'ın Resulü diğer medeniyetlerle ittifak etmedi. Bütün batıl medeniyetleri reddedip İslam medeniyetini kurdu. Biz Batı Medeniyetine benzemeden onlar bizi asla kabul etmez.
• Her kim Allah'a ve Resulü'ne bağlı olduğunu söylüyorsa, yapması gereken şey ümmet-i Muhammed'i yeniden meydana getirmenin mücadelesini vermektir.
Alparslan KUYTUL Hocaefendi, sık sık tekbirlerle kesilen konuşmasını Allah'ın İslam medeniyetini kurmayı bizlere nasip etmesi duasıyla bitirdi. Konuşmasının ardından Hocaefendi halkımızdan gelen soruları cevaplandırdı. Halkın ilgiyle beklediği Furkan Tiyatro Ekibi'nin "HİCRET" konulu sahabe neslinin fedakârlıklarını anlatan tiyatro gösterisinin ardından konferans sona erdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet