Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ektiğimiz fidanlar meyvesini verecek

Üç yılda çok şey yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek:Ektiğimiz fidanlar meyvesini verecek

Gündem   A+a-

 
Üç yılda çok şey yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek:
 
 
Belediye Meclis Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Üç yılda çok şey yaptık. Kalan iki senede, ektiğimiz fidanlar meyvesini de verecektir” dedi.
Hep birlikte halkın hizmetinde çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun’un azalan nüfusunun kurumların öğrenci ve asker hareketliliğinden kaynaklandığını paylaştı.
İskenderun’un liman ve üniversite kenti olduğunu belirterek, İskenderun’un Ortadoğunun parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, üniversitenin her zaman desteklendiğini kaydetti.
İskenderun’un turizm kenti de olacağını ve yayla turizminin çok önem kazanacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun enerji merkezi oluyor, büyük yatırımlar geliyor” dedi.
Faaliyet raporunda çalışmalar kadar projelere de yer verilmesinin normal olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Kent Konseyi projelerinden de yararlanıldığını söyledi.
Şehri yaşayan organizmaya benzeten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, organların çalışmasının önemine değindi.
Belediyeye insanların rahatlıkla girdiğini ve ihalelerin şeffaf yapıldığını anımsatan Başkan, bu nedenle kameralara görev düşmediğini kaydetti.
Altyapı yatırımının çok göze hitap etmediğini, ancak yapılan drenaj kanalı ve acil durum pompası sayesinde bu kadar çok yağışa rağmen 2006’daki gibi sel felaketi yaşanmadığını ve kentin kaderi olan göllenmelerin görülmediğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu altyapı çalışmasının önemini gösteren kriterdir” diye konuştu.
İskenderun’un en önemli sorunlarından olan içme suyu konusunda pek çok aşamalardan geçildiğini, son olarak Samsun’da içme suyu şebeke borusu ductil’in imalatı ve kontrollerine komisyon olarak katıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, boruların sevkiyatının başladığını ve çalışmaların beş mahallede birden başlanacağını söyledi.
Doğalgaz, elektrik çalışmasının sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Altyapı çalışmaları bir ameliyattır. Ağrısız olmuyor. Bunu minimumla halledeceğiz. En geç iki yıl sonra İskenderun’un altyapı sorununu tamamen halletmiş olacağız” dedi.
İskenderun’un birbuçuk-iki sene önce sivrisinek, karasinek ve haşeretten geçilmediğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çöp sorunun çözülmesi ve bilinçli ilaçlama mücadelesi ile bu sorunun ortadan kalktığını söyledi.
Yapılan yeni itfaiye binasının gidip görülmesini isteyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İtfaiye binasının bir acil kriz merkezi olduğunu söyledi.
İskenderun’a önümüzdeki günlerde yapılacak köprü ile yolun genişleyeceğini ve diğer servis yollarını da karşılayarak, İskenderun’un trafiğinin rahatlayacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, iki çok katlı otopark ihalesine çıkılacağını kaydetti.
Halkı denizle buluşturacak olan iskele yapımı konusunda katkıları olan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’a teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 9 adet park peyzaj çalışmasının başlayacağını, her iki mezarlıkta kurulan sistemle vatandaşların vefat etmiş yakınlarının mezar planı ve bilgilerini görebileceğini kaydetti.
2009’da belediyenin borçlu devralındığını, esnafın ödenmemiş borcu nedeniyle sıkıntı yaşadığını anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun Belediyesi’nin esnafa borcu yoktur” diye konuştu.
Birçok yatırıma girişildiğini ve İskenderun’un iki yıl sonra çok güzel olacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu meclis yaptığı güzel çalışmalarla çok iyi anılacaktır” dedi.
Nikah salonu, taziye evleri yapımına başlanacağını, Koruma Sit Amaçlı Projenin yapıldığını, 100 dönüm üzerinde arsa alındığını, imar planı ve kent içi ulaşım planı yapım çalışmasının sürdüğünü anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kentsel dönüşüme geçileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Üç yılda çok şey yaptık. Kalan iki senede, ektiğimiz fidanlar meyvesini de verecektir” dedi.
 
 
Belediye Meclisi Gündem Maddelerini onayladı
 
Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince 04.04.2012 Çarşamba günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda toplandı.
Şehit cenazesi nedeniyle meclis 1. başkanvekili Özer Çağşar başkanlığında başlayan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in katılımı ile sürdü.
Faaliyet raporunun görüşülmesi esasında yerini meclis başkanvekiline bırakan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, faaliyet raporunun görüşülmesinden sonra divana geçti. Faaliyet raporuyla ilgili görüşleri yanıtlandıran Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapılan çalışmalara değindi.
Belediye Meclisi, gündemindeki maddeleri şöyle karara bağladı:
 
G Ü N D E M:
1)-Belediye Encümeninde görev yapmak üzere 3 adet üyenin gizli oylama yapmak sureti ile seçilmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifini görüşen meclis toplantısında, oy çokluğu ile meclis üyeleri Ahmet Birsel Aktaş, Mesut Yüksekbaş ve Erdinç Çelebi getirildi.
 
2)-Bütçe komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifini görüşen meclis, oy çokluğu ile meclis üyeleri Hayati Çepni, Mustafa Alper Menteşoğlu, Ahmet Dönmez getirildi.
 
3)-İmar Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifini görüşen meclis, oy çokluğu ile meclis üyeleri İlyas Güden, Zeki Aytaş, Canan Kahraman getirildi.
 
4)-Festival Tertip Komitesinde görev yapmak üzere 7 adet meclis üyesinin seçilmesi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifini görüşen meclis oy çokluğu ile meclis üyeleri Kemal Sonay, İlyas Güden, Erdinç Çelebi, Mesut Yüksekbaş, Mustafa Alper Menteşoğlu, Ahmet Birsel Aktaş, Zeki Aytaş getirildi.
 
5)-Belediye Başkanlığının 2011 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
6)-Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verildi.
 
7)-Feyezan Kanalı üzerinde Cumhuriyet, Meydan, Muradiye ve Tepe Mahalleleri arasında yaya geçişini sağlamak üzere yapılacak olan 2 adet yaya köprüsünün 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin onayı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifini görüşen meclis, İmar Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
8)-Aşkarbeyli Mıntıkasında bulunan MSB’ye tahsisli, 4087 nolu parselin D-817 karayoluna 860 m cephesi bulunan kısmının, imar planında genişletilmesi kapsamında yola rastlayan kısımların yol terki esnasında, Belediyemizce yapılan hasarın tazmini konusunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İskenderun Deniz Üs Komutanlığı ile Belediyemiz arasında yapılan protokolün tasdiki ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi bütçe komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
9)-Ulaşım Müdürlüğü emrinde kullanılmak üzere 2 adet Cenaze Taşıma ile 1 adet Cenaze Nakil (Soğutuculu) aracının D.M.O.’den satın alınması ile ilgili Ulaşım Müdürlüğü teklifi bütçe komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
10) İskenderun Belediyesi Telekomünikasyon Alt Yapı Tesislerinin kurulması ve bu Tesislerin kullandırılması için katılım ve güzergâh bakım bedellerinin tespiti ile geçiş hakkına ilişkin yönetmeliğin Belediye Meclisince görüşülmesi ile ilgili Bilgi İşlem Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
11) 01.03.2012 Gün ve 28 Sayılı Meclis Kararı ile onanan 1. Mıntıka 20, 29 ve 872 nolu parsellerle ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine itirazın görüşülmesi hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonuna oybirliği ile gönderilmesi kabul edildi.
 
12) 01.03.2012 Gün ve 29 Sayılı Meclis Kararı ile onanan 1. Mıntıka 20, 29 ve 872 nolu parsellerle ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine itirazın görüşülmesi hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
13) Aşkarbeyli Mıntıkası 2802 nolu parselin Kentsel Dönüşüm Alanı olarak belirlenmesi ile ilgili yazılı önerge İmar Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
Meclis, 9 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş