Skip Navigation Links

Başkanlık halkımızın gönlünün tahtıdır

Esnaf odaları ziyaretine esnafın Başkan’dan memnuniyeti damgasını vurdu

Politika   A+a-

 

   İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, esnaf odalarını ziyaret etti.

   Ziyaretlerde, esnafın Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in esnafa karşı olumlu, yapıcı yaklaşımları ve çalışmalardan duyduğu memnuniyet damgasını vurdu.

   Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve partililerin de eşlik ettiği ziyaret programı kapsamında, İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası ziyaret edildi.

    Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e çiçek takdim eden İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi İskenderun Belediye Meclis Üyesi Uğur Fırat, “Beraber mecliste beş sene boyunca birbirimizi kırmadan İskenderun’a hizmet ettik. Allah tekrar nasip etti, kendisine bu yolda, yolunun açık olmasını, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yolunuz açık olsun Başkanım” diye konuştu.

    Halkın ödediği paralarla oluşan bütçenin çarçur edilmediğini, halkın en önemli hayati ihtiyaçlarının yerine getirildiğini anlatan Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, “Mecliste birlikte kararlara imza atarak, halkın sorunlarına duyarlı olarak bir beş yıl geçirdik. Benim gönlüm rahat. Halkımızın en acil ihtiyaçlarına hizmet ederek, sayılamayacak kadar hizmetler yaptık. Onun için çok memnunum. Halkımız teveccüh gösterir devam edersek bu kutsal göreve, bu hizmetin şarkısına huzurun, barışın devamına katkıda bulunmaya çalışacağız. Söz halkımızındır” dedi.

    Ziyaret, S.S.İskenderun 1 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile sürdü. Kooperatifi Başkanı Şaban Kekeç, “Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Yüzeysel değil, kalıcı, altyapı çalışması yaptı. Asfalt da yaptı. Altyapı çalışmasından dolayı biraz sıkıntı çekildi ama bunun sonu rahatlık olacak. Dürüst ve ilkeli çalışmanızdan memnunuz” diye konuştu.

    Önemli olanın halka hizmet olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, altyapı olmadan üst yapının olmayacağını söyledi.

     Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası da ziyaret edildi. Konukları İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı ve Demokrat Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Yardımcıoğlu karşıladı.

     Esnafın her zaman yanında olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Esnaf, sanayinin, gelişmenin motorudur” dedi.

    İskenderun Radyo ve Elektrik Teknisyenleri Odası da ziyaret edildi.

     Özellikle altyapı, içmesuyu şebeke çalışması, yeni itfaiye hizmet binasının önemine değinen Oda Başkanı Musa Mert, yapılan iskeleden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

     İskenderun Radyo ve Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Musa Mert, “Sahil çok güzel oldu. İskele yılların özlemiydi. İskele yaptınız, bu özlemi giderdiniz, sağolun” dedi.

    Dünyada küresel iklim değişiklikleri yaşandığını, İskenderun’da suyuyla, drenaj kanallarıyla buna karşı önlemler alındığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çalışmaların bilimin ışığında gerçekleştirildiğini söyledi. Mecliste son derece kardeşçe bir beş yıl geçirildiğini ifade eden Başkan, hep birlikte halk için önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

    Ardından, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası ziyaret edildi. Burada konukları, Oda Başkanı Nurettin Tabaş ve yönetim kurulu karşıladı.

    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, “Başkanım yaptığınız hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yolda sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun” dedi.

     Belediye Başkanlığının kutsal ve onurlu bir görev olduğunu belirten Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkımıza layık olmaya çalışıyorum. Belediye Başkanlığı kutsal bir görevdir. Ben de bu görevin gereğini yerine getirmeye çalıştım” diye konuştu.

    Esnafların ahilik kültürünün önemine değinen Başkan, dünyada en fazla bu kültüre ihtiyaç olduğunu vurguladı.

    Göz göze temasın yerini hiçbir şeyin tutmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Esnaflarımızın aylık kahvaltı toplantısı bunu çok güzel karşılıyor. Birlikte, bir arada olunuyor, problemler paylaşılıyor. Karşılıklı diyalogla çok şey çözülebilir. Esnaflar olarak bunu sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Toplum olarak bu birlikteliklere, bir arada olmaya ihtiyaç var” dedi.

     Ziyarette, İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı ve İskenderun Belediye Meclis Üyesi Uğur Fırat’a birleştirici, kaynaştırıcı yönünden dolayı teşekkür edildi.

       İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası da ziyaret edildi.

     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, “Belediye Başkanımızdan esnaf olarak çok memnunuz. Geldiği günden beri esnafımızı huzursuz ve rahatsız etmemiştir. Her zaman esnafın yanında olmuştur. Esnafımız Başkanımızın ziyaretini mutlulukla karşılamıştır. Demek ki karşılıklı diyaloglarla sorunlar halledilebiliyormuş. Başkanımız seçildikten sonra kente huzur, barış getirdi. Bu huzur ve barış ortamı esnafın üzerinde de etkisi oldu. Esnafımız bunu hiç suistimal etmediler. Karşılıklı iletişimle bu ortam sağlandı. Başkanımızdan çok memnunuz. Hizmetleri için çok teşekkür ediyoruz. Tekrar seçilmesini temenni ediyoruz. İnşallah tekrar başkan olarak görürüz” şeklinde konuştu.

       Her zaman halkımıza layık olmaya çalıştığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Belediye Başkanlığı kutsal ve onurlu bir görevdir. Biz bu kutsal göreve layık olmaya çalıştık. Halkın gönlünün tahtıdır bu” dedi.

      Seçimlerin bir kısmet olduğunu ifade eden Başkan, “Halkımız teveccüh gösterir, tekrar bu onurlu ve kutsal göreve layık görürse, aynı şekilde halkımızın ihtiyacına dönük çalışacağız” diye konuştu.

     İskenderun Terziler Odasına da ziyarette bulunuldu.

      Burada yaptığı konuşmasında, esnafın ahilik kültürünün tüm dünyaya yansıması gerektiğine inandığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ahilik kültürü tatlı rekabeti destekleyen, insani bir kültürdür” dedi.

     Başkan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet verildiğinin altını çizdi.

    İskenderun Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu yaptığı konuşmasında, özellikle içmesuyu çalışmasının İskenderun için bir elzem olduğunu belirtti.

    Ziyaret programı kapsamında, İskenderun Kasaplar Odası da yer aldı.

    İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er, giriş katı balık pazarı katlı otopark yapılacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

    Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, esnafların Hafta tatili ruhsatının gündeme gelmesi üzerine, bunun Bakanlar Kurulu kararıyla belirlendiğini ifade etti.

   İçten karşılamaya teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kısmet olur halkımız bu onurlu göreve tekrar getirirse, aynı düşüncelerle, kul hakkı yemeden, yedirmeden göreve devam edeceğiz. Halkımızın en çok beklediği ihtiyaçlara yatırım yaparak, kimseyi ötekileştirmeden, huzurlu, mutlu, yaşanılır İskenderun olması için çalışacağız” dedi.

   Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ziyaret programı sırasında, esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı ve hatırlarını sordu.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet