Skip Navigation Links

Hassa Haftaya Acı Haberle Uyandı

Hassa ‘da tanınmış ve iz bırakmış kişilerin ani ölümleri Hassa Halkını ve eğitim camiasını yasa boğdu.

Yaşam   A+a-

 

    2010 yılında Hassa Çardak Yaylasında kekik toplamaya giden vatandaşlarımızdan yanlışlıkla askerler tarafından şehit edilen Mustafa Fil’in eşi Zöhre Fil’in ölümü , ailesinde bir kez daha acıların yaşanmasına neden oldu.

    Hassa’da yaşayan iki kişiden biri olan Kore Gazisi H.Hüseyin Söylemez’in ölümü ise başta İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ve bütün Hassa halkını derin üzüntüye sevk etti.

    Bayramda ve yakın geçmişte kendisini ziyaret ederek hal ve hatırını soran İlçe Kaymakamı Tekbıyıkoğlu,Kore Gazisinin cenazesine bizzat katılarak,Sosyal Devlet sorumluğunu göstermiş oldu.

    Hassa’da ,70’li yıllarda Kuran Kursu faaliyetini yürüten ve ayrıca görev yaptığı bölgede “Yüzlerce Şapkayı tuvalete attı “iftirasına maruz kalarak,Adana’da Cezaevinde suçsuz yere yatan ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılanarak berat etmesiyle halkın zihninde yer edinen manevi dünyanın öncülerinden ,Ökkeş Keskin Hoca’nı n ve eşinin yarım saat arayla ahirete göç etmeleri binlerce talebesinin ve Hassa halkının hayır dualarını aldı.

    Hassa İmam-hatip Lise’sinde Müdür yardımcısı olarak uzun yıllar görev yapan ve Hassa Çardak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı olarak çalışan Mustafa Demir Hoca’nın ani ölümü ,2 dönem okula başlayacak olan öğrencilerini yetim bıraktı.Hassa’nın tanınmış eşraflarından olan Mustafa Demir Hoca’nın görev başında hayata veda etmesi başta eğitim camiasını olmak üzere bütün Hassa halkını yasa boydu.

   Birbirinden güzel ve değerli insanların bir hafta içerisinde arka arkada dünya ya veda etmeleri ,Hassa halkının göz yaşlarını kurutmadı.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet