Skip Navigation Links

Türkiye’nin Gidişatını Beğenmedim Aday Oldum

MHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP’li Karayı

Politika   A+a-

 

   Yusuf Civelek’e Seslenen Mete Aslan;

   “Nasıl Çalmadın, Kaç Tane Müdürün Dövüldü?”

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP’li Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman ile basın mensuplarıyla buluştu. Şandır Yörük Çadırında sabah kahvaltısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, Adalet Eski Bakanı Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in projeleri için devletin projelerini sahipleniyor dedi. İskenderun Belediye Başkanı ve CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek’in seçim bürosu açılışında ki‘çalmadım, çaldırmadık’ açıklamasına ‘nasıl çalmadın, kaç tane müdürün dövüldü’ cevabını verdi.

 

      “Basın İskenderun’a İvme Kazandırdı”

    İskenderun basınının İskenderun’a ivme kazandırdığına vurgu yapan Aslan; “ Gazeteciliğin nasıl yapılacağını hepiniz benden daha iyi bilirsiniz. Doğru ve yanlışları ayırarak halkı yönlendirmeniz adil olmalıdır. Taraflı olan bir gazete basın yasasına aykırıdır. Mutlaka herkesin bir siyasi kanaati vardır. O siyasi kanaate saygı duyarız. Ama hiçbir gazeteci kendi fikrinin dışında taraf olamaz. Bir insan adaylık için yalan söylüyorsa halkı kandırmaya yönelik davranışlar içerisinde oluyorsa nasıl her mesleğin bir haini varsa o da haindir. Bunu yapan siyasetçi de hain oğlu haindir. Onun için bütün siyasi kanaatlerimizi bırakarak elbette onunla övünerek de doğru olan ne ise o yapılmalıdır. İskenderun basınını bu konuda takdir ediyorum. Gerçekten basın ile İskenderun bir ivme kazandı. Ve İskenderun basını şekillendi. Verilen haberleri bende zevkle okuyorum” dedi.

   “Türkiye’nin Gidişatını Beğenmedim Aday Oldum”

Türkiye’nin gidişatını beğenmediği için tekrardan politika içerisinde yer aldığını belirten Aslan; “Ben Türkiye’nin gidişatını beğenmediğim için bu milletin kandırıldığı, aldatıldığı bir dönem de ve basına ve çalışanlarına kurulan baskı, yargıya kurulan baskı, Türk subaylarına kurulan baskıyı gördüğüm için tekrardan politika içerisinde yer aldım. Ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Bilirsiniz ki krallıkta idare edilen yerlerde gider. Diktatörlüğe rahmet okutacak uygulamalar görüyoruz memlekette. Bazıları sert sever bazıları yumuşak. Benim meselem seçmenlerle değil. Benim bir lafım vardır Türkiye’nin %95’i vatan severdir. Doğusuyla, batısıyla, güneyiyle nereyi tutarsanız tutun bu ülke de herkes vatanseverdir. Efendim MHP’li değil. Olabilir. Vatanı sevmenin amblemimi olur. Ama netice itibariyle bir yerlerde birleşmek ve yoğunlaşmak mecburiyetindeyiz. Doğu meselesini görüyorsunuz. Suriye meselesini görüyorsunuz. Bizler de ilkeli olmak mecburiyetindeyiz. Belediye kanunu gerek Büyükşehir gerekse normal belediye kanunu incelediğiniz zaman belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin görevlerini yazar, yetkilerini yazar. Arkadaşlarıma bakıyorum bakanlarla, başbakanın projeleriyle halka vaatte bulunuyorlar. Eğer merkezi hükümetin projeleri ile bu iş yürüyecekse büyükşehir, belediye başkanlarına veya meclis üyelerine ne gerek var. Yetkiniz de olmayan bir konuyu kendiniz yapacakmışsınız gibi halka sunup aldatmanın bir anlamı yok. Ak Partili’ de olsanız CHP’li de olsanız MHP’li de olsanız buna hakkınız yok” şeklinde konuştu.

   “Ey Adaylar, Yalan Vaatleri Bırakın Belediyeciliği Anlatın!”

   Adaylara seslenen Aslan, “Ey adaylar, uyarıyoruz. Halk uyandı, gazeteci uyandı. Vaatlerinizi büyükşehir başkanının yetkileri ve meclis üyelerinin yetkileri diye bir sayfa ayırın. En büyük hizmet budur. İşte o zaman benim vatandaşım yapılan vaadin büyükşehir’in yetkisinde olup olmayacağını öğrenmiş olacak” ifadesine yer verip; “Soruyorum belediye başkanları tünel yapabilir mi? Var mı öyle bir yetkisi. Yok. Peki, baraj yapabilir mi? Yok. Barajdan su getirebilir ama baraj yapamaz. Allahın her tarafını akvaryum yaptığı İskenderun’a dev akvaryum diyorlar. Bunu Yayladağı’na gönderirsek bir anlamı olur. Gerçi Yayladağı’nın yarısı denizi görüyor. Bunu niye söylüyorum. Vatandaşları aydınlatmak açısından söylüyorum. Kimse yalandan ölmedi zaten. Bu yalan söylemenin bu dünyada olmasa bile o bir dünya da verilecek bir hesabı vardır elbette. O bir dünya da hesap vereceklerine inanmadıkları için bunlar oluyor. Vatandaşı aldatmanın ne kadar günah olduğunu anlatmama gerek yok” dedi.

 

   “Benim Senin Paranla Fevkalade Hayırsever İş Adamı Oluyorlar”

   ‘benim, senin paranla fevkalade hayırsever iş adamlarının ortalarda dolanıyor’ diyen Mete Aslan; “Biri halen kendini daha bakanlıktan kurtaramadı. Ve bakanlıktan medet umanlar şimdi etrafında fır dönüyorlar. Benim tabanım 2 kilo kuru fasulyeye, zehirli 2 torba kömüre giden insanım niye yelken kulüplerin de yemekte değiller. İnanın bana kimse babasının hayrına bir şey yapmaz. Diyeceksiniz ki okul cami filan… Bunlar benim, senin paranla devlete ödediğimiz vergilerle, devletten alınan krediler ile yapılıyor. Ayrıca burada 10 milyon TL lik vergiyi 2 Milyon TL ye indirip ortada 8 Milyon TL kazanan hayırseverler var. Gidin muhasebecilere sorun acaba bu kişiler devletten ne kadar vergi kaçırmış. Senin, benim paramla fevkalade hayırsever oluyorlar” diye konuştu.

   “Neyle İşsizliği Önleyeceksiniz?”

   Adayların işsizliği önleyeceğiz açıklamalarına ‘neyle işsizliği önleyeceksiniz’ diyen Aslan; “İşsizliği önleyeceğiz diyorlar. Neyle işsizliği önleyeceksiniz. Daha büyükşehir belediyesi kaç kadro verileceği belli değil. Bütçesi ne olacak belediyenin? Nasıl bir kadro kuracaksınız? Kapatılan belediyelerin borçları ile personelleri ne olacak? Peki ilçe belediye başkanının projeleri ne olacak Yayladağı’nda ki Altınözü’nde ki belediye başkan adaylarımızın projelerini görmeden nasıl işsizliği önlersiniz, nasıl hizmet götüreceksiniz” dedi.

   “Civelek İskenderun’a Benim Projelerimden Hariç Tek Bir Çivi Çakmadı”

   Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in kendisinin belediye başkanı iken 2009 yılında sunduğu projeler haricinde İskenderun’a tek bir çivi bile çakmadığını iddia eden Aslan; “Nasıl Çalmadın, Çaldırmadın. Kaç tane müdürün dövüldü. Efendim esnaf memnun. Hayır, ben memnun olduğuna inanmıyorum. Esnaf şöyle memnun istediğin gibi kaldırımı kullanırsan istediğin gibi at koşturursan, meslek vergini ister öde ister ödeme gibi bazı zihniyetlerin tepkisi ve etkisi olabilir. Peki, yasa ne diyor. Niye belediye başkanı oluyoruz? Belediye başkanlarının görevi ne? Eğer ben çarşımda zabıta göremiyorsam, eğer ben esnafıma yardımcı olmak veya yanlış yapanı cezalandırmak gibi otorite sağlanamıyorsa neyin görevini yapıyorsunuz? Hatırlayın benim 2009 yılında benin dev bir bez üzerinde projelerim vardı. Acaba İskenderun’a o projelerin dışında bir çivi çakılmış mı? Evet, alışveriş merkezinin orada bir trafik düzenlemesi yaptılar. O da ölüm tuzağı oldu. Meydan diyorlar. Meydan mı şimdi orası her tarafı trafik olan, ölüm saçan bir yer meydan olur m u? Meydan ne demek? Sahillere konan heykeller ne? Ne dedeme benzetiyorum ne anama ne de nineme benzetiyorum. Bu mu sanat sen kendi otoriteni kaybetmişsin. Sen ayırım yapmışsın. Sen milleti birleştireceğin yerde ayrıştırmışsın. Bütün adaylar vızıltıdır. Vatandaş iltifat etmezse, vatandaş inanmazsa vatandaş gelmezse… Bana soruyorlar kaç oyun var bir oyum var diyorum. Bunlara dikkat edelim. Yalanlara, dedikodulara…” açıklamasına yer verdi.

    “Mete Aslan Bal Gibi Kazanır”

Mete Aslan kazanamaz diyenlere bal gibi kazanırım diyen Aslan; “Mete Aslan kazanamaz diyorlar. Bal gibi kazanır. Kim diyor kazanamaz diye. İşte bakın anketler ortada takip edin. İddialı olmasam ben aday olur muydum. Bölgecilik yapmıyorum. 2 AKP’li 1 MHP’li. 2 Antakyalı 1 İskenderunlu. Takdir sizin ve vatandaşların. Ama unutmayınız ki hayatımda yalan söylemedim. Kızdım, bağırdım, kanunların ve otoritenin oluşması için belki antipatik oldum. Ama her şey İskenderun içindi. 155 bin aldığım İskenderun’u 165 bin ile devrettim. 15 senede. Şimdi nüfus ne kadar 210 bin. İskenderun’un nüfusu da sınır değişikliğinden ötürü değişti” dedi.

    “Benim Projelerimi İbrahim Gül Tamamlayacak”

   Kendisinin var olduğu projeleri Civelek’in bitiremediğini bu projelerin İbrahim Gül ile hayata geçeceğini ifade eden Aslan Gül’e destek isteyip; “İbrahim Kardeşime oy verin. İskenderun Belediye Başkanı İbrahim Gül olacak. İskenderun yine Hatay’ın 1 numarası olacaktır. Çünkü benim daha İskenderun’da tamamlayamadığım 5 yıllık projelerim var. Bay Civelek’in bitiremediği bu projeleri Allahın izniyle İbrahim Gül bitirecektir. Ben fikirlerimle çalışır fikirlerimle hizmet ederim. Ben hangi parti olursa olsun duygu ve düşüncelerimin haricin de kimseye boyun eğmedim. Buna Milliyetçi Hareket Partisi de dâhildir. Milliyetçi Hareket Partisi bana seçim kaybettirdi. Açık konuşuyorum ben. Ama şunu söylemek istiyorum. Bedel ödendi bu memlekette. Söz konusu vatan olunca bana gerisi teferruat. Benim Türk milletinin dışında hedefim yok” ifadelerine

 


Türkiye’nin Gidişatını Beğenmedim Aday Oldum videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet